23 Ağustos 2009, Pazar 07:52:13

Gazetecilere uçak ambargosu!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçakla yaptıkları gezilere hangi gazetecileri aldıkları, hangilerini almadıkları hep tartışma konusu olagelmiştir...
  • 09:52'de yazana: Nasıl olsa Ramazan ayındayız, atış serbest. Kus bakalım içinde ne kaldıysa...
  • Kadına hayır diyen zihniyet, bu pazar bir gazetenin sansasyon peşinde koşan kadın yazarı tarafından reklamı yapılarak sunulmakta. Aklı fikri Başbakan'la ropörtaj yapmak olan bu artist gazeteci bu zihniyeti kullanarak Başbakan'a kendini duyurmaya çalışıyor. Utanma yok ki.

Gül, genellikle dengeli bir şekilde davrandığı, basının bütün kesimlerini bir sıra içinde davet ettiği için bu konudaki eleştirilerden kendini koruyabildi. Başbakan Erdoğan ise daha çok kendisine yakın ya da en azından kendisini eleştirmeyen gazetecilerle seyahat etmeyi tercih ettiği için hep eleştirilerin hedefi oldu.

Ama öyle bir konu var ki, hem Gül hem Erdoğan uçak davetleri konusunda eleştiriden kurtulamıyorlar. Bu kez kadın gazeteciler, uçak gezilerinde hep erkeklerin tercih edildiği, kadın meslektaşların ayrımcılığa tabi tutulduğu konusunda seslerini yükseltiyorlar.

Bu konudaki eleştirilere muhafazakâr kesimdeki kadın yazarlar da katıldı. Örneğin Yeni Şafak’tan Özlem Albayrak, “ANA uçağı kadına kamusal alan mı?” başlıklı yazısında kadın gazetecilerin Gül ile Erdoğan’ın gezilerine neden davet edilmediğini sorarak, şunları yazdı:

“Hükümet partisi, “kadınlar ikinci sınıf insan değildir, onlar da eğitim almalıdır” retoriğinin, hatta bir adım ileri giderek “eğitim yetmez, çalışma hayatında da bulunmalılar” talebinin dillendiricisi olan devasa bir kitlenin siyaset arenasındaki temsilcisiyse; “görüntüyü kurtarmak” bile önem arz eder hale gelebilir bu yerde. Birisi çıkıp çünkü, “Memlekette kadın-erkek eşitliği olsun, hatta kadınlar arasında da eşitlik olsun diyorsunuz ama, okullara giremeyen ve dahi girebilen kadınlar, uçaklardan mahrumlar” diyebilir.

Özlem Albayrak, işin bu noktaya gelmesinden de Başbakan’ın eski basın danışmanı Akif Beki’yi sorumlu tutuyor ve “Acaba görev süresi boyunca, tek bir tavsiyesi olmuş mudur Başbakan’a, herhangi bir kadın gazetecinin ismini sunarak o geziye katılmasının uygun olabileceği konusunda?” diye soruyor.

Milliyet

Gazetecilere uçak ambargosu!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
09:52'de yazana: Nasıl olsa Ramazan ayındayız, atış serbest. Kus bakalım içinde ne kaldıysa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kadına hayır diyen zihniyet, bu pazar bir gazetenin sansasyon peşinde koşan kadın yazarı tarafından reklamı yapılarak sunulmakta. Aklı fikri Başbakan'la ropörtaj yapmak olan bu artist gazeteci bu zihniyeti kullanarak Başbakan'a kendini duyurmaya çalışıyor. Utanma yok ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000