13 Mart 2009, Cuma 10:19:07

Gary Kelly: "En çok çalışanlarımla ilgili endişeleniyorum"

Southwest Airlines Ceo'su Gary C. Kelly, global krizi nasıl atlatmaya çalıştıklarını anlattı...
  • İŞTE BÖYLE BÜYÜK OLUNUYOR.BÖYLE DEV OLUNUYOR. 23 NİSAN CEO LARI OKUSUN

İsten çıkarma yapmadık, ücretlerde kesintiye gitmedik. Ve bu yıl boyunca bunu yapmamak için mücadele edeceğiz. Elbette her yeni gün ile ilgili olarak endişe taşıyorum, diğer konularda değil ama çalışanlarımla ilgili herhangi bir kısıntıya gitmek zorunda kalmaktan fazlasıyla endişeleniyorum. Aramızdaki güven ve bağlılığın zedelenmesini istemiyorum.

Bu yıl çalışan sayısında bir artış planlamıyoruz. Büyümemizi yavaşlattığımız bir dönemde olduğumuz çok açık. Bu da bazı alanlarda kadromuzun aslında oldukça kalabalık olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle çalışanlarımızın şirket içerisinde mobilizesini artırmak konusunda yenilikçi çözümler geliştiriyoruz. Bunu son derece rasyonel gerekçelerle yapıyoruz böylece çalışanlarımızın işlerini tehdit eden bir hal almıyor.

Bu süreçte atmak zorunda kaldığımız en dramatik adım, tarihimizde ilk defa uçuşları azaltmamız oldu. Bugün 2008 yılındakinden az uçak kaldırıyoruz. Popüler olmayan ve bu nedenle verimsiz olan uçuşlarımızda budama yaparken Denver, San Francisco gibi kilit pazarlarda büyümemizi sürdürüyoruz.

Resesyondan çıkış için bankaların tekrar kredi vermeye başlaması gerekiyor. Tekrar kredi vermeye başlamaları için de kendi bilânçolarına güvenmeleri ve emin olmaları gerekecek diye düşünüyorum.

Dünya Gazetesi

Gary Kelly: "En çok çalışanlarımla ilgili endişeleniyorum"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İŞTE BÖYLE BÜYÜK OLUNUYOR.BÖYLE DEV OLUNUYOR. 23 NİSAN CEO LARI OKUSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000