28 Ocak 2018, Pazar 10:28:32

Funda Ocak, Atatürk Havalimanı hakkında ilginç bilgiler paylaştı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan Atatürk Havalimanı hakkında bilgi verdi.
  • Funda Hanım, Gayretli ve başarılı çalışmalarınızı büyük bir çoşku ile izliyoruz.
  • Cumhurbaşkanı taşeron kalkacak dediği halde biz kaldırmıyoruz, duruma göre Thy, Dhmi kamu değil diyoruz, duruma göre kamu diyoruz demeyi unutmuşsunuz funda hanım.
  • Bu bürokratı hiç samimi bulmuyorum. Sırf reklam...
  • Funda hanım 1 milyar 150 milyonluk Çukurova havalimanına bu yıl bütçeden 70 milyon pay ayrılmış ne düşünüyorsun? 10 yıldır bitmeyen havalimanı bu gidişla 2025 te açılacak, ömrümüz yetecek mi bittiğini görmeye
  • Funda Hanım, Gayretli ve başarılı çalışmalarınızı büyük bir çoşku ile izliyoruz. Bir pilot olarak sizden istirhamım; İstanbul, Ankara, İzmir veya Antalya gibi büyük meydanlara yaklaşırken pist ışıklandırma sisteminin tam ve eksiksiz çalışması, meydanlarımızın rengarenk ve eksiksiz ışıklı görüntüsüyle gurur duymak istiyorum. Tasarruflu LED lambalar meydanlarda da kullanılmaya başladı. İkincisi D-ATIS bilgisini alamıyoruz. Lütfen tüm meydanlara digital ATIS yayın sistemi kurarmısınız. Bizlere çok önemli fayda sağlıyor. Ayrıca ATC çalışanlarına huzurunuzda; nezaket ve gayretleri için; Çok teşekkür ederim. Sizlere Başarılar dilerim.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan Atatürk Havalimanı hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin en çok yolcu ağırlayan ve dünyaya açılan en büyük kapısı olan Atatürk Havalimanı hakkında ilginç bilgiler veren DHMİ Genel Müdürü Ocak, "Yolculuk telaşı, kavuşma sevinci, ayrılık hüznü bir araya gelince bazı misafirlerimiz çeşitli eşyalarını unutuyor yahut kaybediyor havalimanlarında. En çok neler unutulmuş AHL' de hiç merak ettiniz mi?" dedi. Funda Ocak sözlerine şöyle devam etti:

"İşte 2017 Yılının ilginç ‘kayıp eşya’ listesi: Araba direksiyonu, Araba tamponu, İskoç Gaydası, 50100 EURO, Kalıp Mermerler, Gelinlik, Geyik Eti, Tuğla, Avize,120 inç Televizyon, Semaver, Printer, Oksijen maskesi ve tüpü, Olta takımı, Röntgen. 2017'de terminalde unutulan kayıp eşya sayısı toplam 48.504 adet olarak kayıtlara geçmiş. Bunların 7.931 adedi sahiplerine teslim edilmiş, diğerleri emanette tutuluyor."

5 BİN 450 KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERİLDİ

"Söz AHL'den açılmışken ilginizi çekebilecek birkaç bilgi daha aktarayım" diyen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, "Çalışanlara, yolcu ve yakınlarına ihtiyaç durumunda 7/24 hızlı, etkili sağlık hizmeti sunan Atatürk Havalimanı Havacılık Acil Yardım Baştabipliği ile PortClinic tarafından 2017'de 5450 yolcuya sağlık hizmeti verildi. 2017'de altı yolcunun maalesef uçak içinde vefat ettiği bilgisi yer alıyor kayıtlarda, Allah rahmet eylesin. Engelli dostu AHL'de,  2017 yılı içinde toplam 424.394 engelli yolcuya hizmet verildi Kuruluşumuz, Havaş, Çelebi, TGS tarafından. Sürekli eğitim ve tatbikatlarla bilgi ve tecrübelerini geliştiren  DHMİ ARFF ekipleri tarafından 2017 yılında 1 Ateşli Yangın Tatbikatı, 3 Ulaşım Süresi Ölçüm Tatbikatı yapıldı. Ayrıca DHMİ ARFF Müdürlüğü bilgisi dâhilinde müstecir firmalarca 12 Acil Durum ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. 2017' de çok iyi eğitimli ekiplerimiz ve manevra kabiliyeti yüksek güçlü araç filosuyla AHL'de gerçekleştirilen kar mücadelesi için toplam 324 ton de-icing kullanıldı. Bu hizmet için yaklaşık 1.522.800 TL harcama yapıldı" ifadelerini kullandı.

Funda Ocak, Atatürk Havalimanı hakkında ilginç bilgiler paylaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

z ~ 6 yıl önce
Funda Hanım, Gayretli ve başarılı çalışmalarınızı büyük bir çoşku ile izliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
................ ~ 6 yıl önce
Cumhurbaşkanı taşeron kalkacak dediği halde biz kaldırmıyoruz, duruma göre Thy, Dhmi kamu değil diyoruz, duruma göre kamu diyoruz demeyi unutmuşsunuz funda hanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Full Reklam ~ 6 yıl önce
Bu bürokratı hiç samimi bulmuyorum. Sırf reklam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düz dünya ~ 6 yıl önce
Funda hanım 1 milyar 150 milyonluk Çukurova havalimanına bu yıl bütçeden 70 milyon pay ayrılmış ne düşünüyorsun? 10 yıldır bitmeyen havalimanı bu gidişla 2025 te açılacak, ömrümüz yetecek mi bittiğini görmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan İLYAS YILMAZ ~ 6 yıl önce
Funda Hanım, Gayretli ve başarılı çalışmalarınızı büyük bir çoşku ile izliyoruz. Bir pilot olarak sizden istirhamım; İstanbul, Ankara, İzmir veya Antalya gibi büyük meydanlara yaklaşırken pist ışıklandırma sisteminin tam ve eksiksiz çalışması, meydanlarımızın rengarenk ve eksiksiz ışıklı görüntüsüyle gurur duymak istiyorum. Tasarruflu LED lambalar meydanlarda da kullanılmaya başladı. İkincisi D-ATIS bilgisini alamıyoruz. Lütfen tüm meydanlara digital ATIS yayın sistemi kurarmısınız. Bizlere çok önemli fayda sağlıyor. Ayrıca ATC çalışanlarına huzurunuzda; nezaket ve gayretleri için; Çok teşekkür ederim. Sizlere Başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Elektrik ~ 6 yıl önce
DHMİ Elektrik yeniden yapılandırılmalı. Teknik hizmetlerden ayrılılmalı, elektronik gibi ayrı olmalı. Havalımanına, seyrüsefer cihazlarına, pist-apron-taksiyolu ve yaklaşma ışıklarına kesintisiz enerji sağlayan Elektrik personeline lisans yolu açılmalı özel eğitimler verilmeli. DHMİ Genel Müdürü sayın Funda OCAK bu konuya da el atacaktır...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000