27 Ocak 2018, Cumartesi 09:17:25

Fuara Türkiye damga vurdu

ABD'nin kültür başkenti New York'ta her yıl düzenlenen ve Kuzey Amerika kıtasının en büyük seyahat fuarı olan "The New York Times Travel Show"a bu sene Türkiye damga vurdu.
  • Amerika bize her dümeni yapsın biz de onları ülkemize turist olarak davet edelim. Onur,şeref, şahsiyet gibi kavramlar bunlarda ya yok ya da her cent'e muhtaç haldeyiz.
  • amerikan turist getirsek keşke para da vardir halbuki ama..gelmiyor bie turlu..yazin gelseler kişin turkiyede soğuk kar kiş yağmur..kişan amerikalilar karayipere gemi turuna giderler isinmaya denoze girmeye
  • Senin ben bakış açını sevim...
  • Nedeni bedava lokum ve baklava Yabancılar dıştan yemeyi çok severler. .Bizde fazlasıyla misafir Perver ve Eli Gönlü bol insanlarız. .
  • Demek ki neymiş bize karşı ne varsa yapan elin adamının turistine de icadına da parasına da muhtaçmışız...Yoksa niye oradan turist beklemek zorunda kalalım?
  • Demek ki neymiş bize karşı ne varsa yapan elin adamının turistine de icadına da parasına da muhtaçmışız...Yoksa niye oradan turist beklemek zorunda kalalım?

ABD'nin kültür başkenti New York'ta her yıl düzenlenen ve Kuzey Amerika kıtasının en büyük seyahat fuarı olan "The New York Times Travel Show"a bu sene Türkiye damga vurdu.

Bu yıl 15'incisi gerçekleşen ve yaklaşık 150 ülkenin katılımıyla New York'taki Javits Center'da dün açılan fuarın ana sponsoru (presenting sponsor) Türk Hava Yolları (THY) olurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Washington Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de fuara "silver sponsor" olarak katılım sağladı.

Washington Kültür ve Tanıtma Müşavirliği standı, fuar salonunun ana giriş kapısında misafirleri karşılarken, Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Sedat Gönüllüoğlu katılımcılara Türkiye hakkında bilgiler verdi.

Kapadokya, Efes ve Haliç'in tanıtımlarına yer verilen standa Amerikalıların ilgisi yoğun olurken, katılımcılara Türk lokumu ve baklava ikram edildi.

Ayrıca, THY'nin standı fuarda en öne çıkan bölümlerinden biri olurken, standı ziyaret eden Amerikalılara Türkiye'nin turistik ve kültürel özellikleri hakkında kapsamlı bilgiler sağlandı.

"TÜRKİYE'NİN BU FUARDA OLMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZ"

Açılışa katılan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, kentin en önemli fuar ve kongre merkezlerinden olan Javits Center'da yıl boyu düzenlenen etkinliklerin en büyüklerinin arasında "The New York Times Travel Show"un yer aldığını kaydetti.

Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY'nin bu fuarda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirterek, "Buralarda olmak ve gözükmek çok önemli. Çok büyük bir turizm ülkesi olan Türkiye'nin bu fuarda olmaması düşünülemez." ifadelerini kullandı.

Türkiye turizmi açısından ABD'nin çok büyük pazar olduğuna dikkati çeken Yalçın, iki ülke arasındaki mesafenin uzak olarak görülmesine karşın, Türkiye'nin tarihi ve kültürü açısından dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu vurguladı.

Yalçın, Türkiye'nin turizm açısından Amerikan pazarında daha iyi yerlere gelmesinin arzu edildiğini kaydederek, ABD'deki fuarların buna katkıda bulunacağını söyledi.

Son dönemde Türkiye ile ABD arasında geçici sorunlar olduğunu ancak turizmin bundan etkilenmesinin beklenmediğini ileten Yalçın, "Geçmiş yılların rakamlarına baktığımız zaman çok da fazla etkilenmiyor. Önümüzdeki yıllarda ABD'den Türkiye'ye daha iyi turist sayıları bekliyoruz." dedi.

Yalçın, THY'nin ABD'de 9 farklı noktaya uçtuğu, New York'a da günde 3 uçuşunun olduğu bilgisine yer vererek, bunun Türkiye'nin turizmine büyük katkı yaptığını vurguladı.

"TÜRKİYE KÜLTÜRÜNÜ VE MİSAFİRPERVERLİĞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ"

Fuarın açılış konuşması yapan THY New York Genel Müdürü Cenk Öcal, THY'nin amacının kıtalar arasında köprü oluşturmak ve ülkelerle toplumları birleştirmek olduğunu belirterek, geçen sene 68,6 milyon yolcu taşıyarak beklentileri aşan THY'nin bu yıl da 74 milyon yolcu taşımasının öngörüldüğünü bildirdi.

Öcal, Türkiye'nin sancaktar havayolu şirketi olan THY'nin Türkiye kültürünü ve misafirperverliğini küresel olarak en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.

İstanbul Yeni Havalimanının ilk aşamada yıllık 90 milyon, tamamlanmasıyla da yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağı bilgisini vererek, buradan kalkacak uçakların dünyada 350'den fazla noktaya uçacağını ve havalimanının dünyanın en büyük uçuş noktası olacağını vurguladı.

Öcal, havacılık sektöründe inovasyon ve müşteri memnuniyetinin önemli olduğunun altını çizerek sözlerini tamamladı.

"The New York Times Travel Show" seyahat fuarı, pazar gününe kadar açık olacak. 

Fuara Türkiye damga vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Trajikomedi ~ 6 yıl önce
Amerika bize her dümeni yapsın biz de onları ülkemize turist olarak davet edelim. Onur,şeref, şahsiyet gibi kavramlar bunlarda ya yok ya da her cent'e muhtaç haldeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarorhy ~ 6 yıl önce
amerikan turist getirsek keşke para da vardir halbuki ama..gelmiyor bie turlu..yazin gelseler kişin turkiyede soğuk kar kiş yağmur..kişan amerikalilar karayipere gemi turuna giderler isinmaya denoze girmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 6 yıl önce
Senin ben bakış açını sevim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgilinin ~ 6 yıl önce
Nedeni bedava lokum ve baklava Yabancılar dıştan yemeyi çok severler. .Bizde fazlasıyla misafir Perver ve Eli Gönlü bol insanlarız. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 6 yıl önce
Demek ki neymiş bize karşı ne varsa yapan elin adamının turistine de icadına da parasına da muhtaçmışız...Yoksa niye oradan turist beklemek zorunda kalalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 6 yıl önce
Turizimi pazarliyorlar orda,ulkeyi tanitiyorlar,bunun neresi ihtiyac? Bunun adi pazarlama, sizin gibi herseyi negatif yonden bakarsan ulke sadece gerileler, (CHP zihniyeti)
Elin Adamı ~ 6 yıl önce
Onlar da tek bir şeye muhtaç;senin aklına...
Körler ve sagirlar ~ 6 yıl önce
CHP kadar kafana tas düssün . Tipik gutbetci profili. Alamanyalarda tüm sosyal demokratik ve ekonomik haklardan faydalanir. hicbir sosyal, kültürel ve siyasi etkinlige katilmaz. bütün gün kahvehanelerde okey oynar. bulundugu topluma asla uyum saglamaz. secimlerde oy kullanmaz. sorsan ekmek yedigi ve bakildigi ülkeyi düsman bilir.Akilsizca eey Merkel..eeyy almanya diyenleri alkislar..ertesi gün gider Alman in fabrikasinda calisir.. Türkiyeye gelen turist sayisini izledigi yanlis politikalarla dip yaptiran AKP yi elestirmez..CHP kafasi der.. Hadi o Zaman birak o yasadigin ülkeyi dön Türkiyeye sen de turizm pazarla da görelim seni. cebine koydugun eurolarla ahkam kesmek cok kolay. hersey pozitif degil mi.?seninkiler son 15 yilda herseyi pazarladilar da ne oldu. 3 köprü, 2 tünel ve otoyola sevinirsiniz.. benim diyebilecegin satilmadik ne kaldi kafani kaldir da bir bak.
Gerçek ~ 6 yıl önce
Demek ki neymiş bize karşı ne varsa yapan elin adamının turistine de icadına da parasına da muhtaçmışız...Yoksa niye oradan turist beklemek zorunda kalalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000