18 Ağustos 2022, Perşembe 10:18:48

Fraport personel alımını durdurdu

Almanya’da yaz tatili başlangıcında havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi olan Fraport, Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurdu.
  • Hamburg havalimaninin durumu içler açisi bagaj bölümünde çöpler çöp kutusundan disari tasiyor agir kokular ortaligi sardi resim cektigimi gören polis memuru beni uyararak resim çekmemin yasal olmadigini söyleyip ikaz yapti
  • Noldu gelemediniz? Hatirliyorum yorumlari 70000 tl alicam donmicem ayaklari. Neymis once dil bileceksin
  • Sadece ülkelerinin kamuoyunda şirin gözükme çabasıydı. Birşeyler yapıyoruz gibi görünmek zorundaydılar. Amaç Yaşanan problemi çözmek değil zaman kazanmaktı. Bunu da başardılar.
  • Bun bilmiyorlarmiydi? Hollanda dan alsalardi dil birligi olurdu!!! Luxemburg veya Norvec’ten iscide yedek olurdu:)

Almanya’da yaz tatili başlangıcında havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi olan Fraport, Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurdu.

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Tosun'un haberine göre; Şirketten yapılan açıklamada, Türk personel hizmet sağlayıcısı tarafından önerilen personelin beklenen niteliklere sahip olmadığı belirtildi. Gelen personelin bazı alanlardaki eksikliklerinin yanı sıra istenen yeterli havaalanı deneyimine sahip olmadığı ve Almanca bilmedikleri ifade edildi. Fraport, gelen personelin eğitiminin üç ayla sınırlı bir göreve geldikleri için harcanan çabayı karşılamayacağı ifade edildi.

1.000 KİŞİ ALINDI

Fraport sözcüsü, Frankfurt Havalimanı’nın operasyonlarını stabilize ettiğini ve kendi işe alım çabalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yılın başından bu yana binden fazla kişi işe alındığı ve gerekli pozisyonlara kademeli olarak yerleştirildiği kaydedildi. Sonbahardan itibaren havalimanlarındaki iş sıkıntısının hafiflemeye devam edeceği de belirtildi. Mayıs ayından itibaren havalimanında özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde personel eksikliği nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edilmişti.

Havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan kaos nedeniyle Türkiye’den en az 2 bin geçici işçinin getirilebileceği gündeme geldi. Uzun süre kamuoyunda tartışılan konuyla ilgili olarak Federal İçişileri Bakanlığı, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal çalışma Bakanlığı onayıyla Türkiye’den personel getirilmesine izin verildi. Getirilen işçiler 10 Kasım’a kadar ağırlıklı olarak bagaj hizmetlerinde çalıştırılacaktı. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra beklenildiği gibi çok başvuru olmamıştı.

Fraport personel alımını durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Hamburg havalimaninin durumu içler açisi bagaj bölümünde çöpler çöp kutusundan disari tasiyor agir kokular ortaligi sardi resim cektigimi gören polis memuru beni uyararak resim çekmemin yasal olmadigini söyleyip ikaz yapti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Swissport MUC ~ 2 yıl önce
Noldu gelemediniz? Hatirliyorum yorumlari 70000 tl alicam donmicem ayaklari. Neymis once dil bileceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş de bilmeleri lazımmış ~ 2 yıl önce
Dil harici de eksiklikleri varmış
Alman Filmi ~ 2 yıl önce
Sadece ülkelerinin kamuoyunda şirin gözükme çabasıydı. Birşeyler yapıyoruz gibi görünmek zorundaydılar. Amaç Yaşanan problemi çözmek değil zaman kazanmaktı. Bunu da başardılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevsehırlı amca ~ 2 yıl önce
Ben hep söylerım almanları hafıfe almayın dıye 58. Sene bremende yasadım onlar yabancıları ezberlemısler. Hangı ulkenın ınsanı nasıl calısır ne kadar basarır. Sevmesenız bıle saygı dıyun onlar zekı akıllı ulkesını seven ınsanlar. Dını kullanmazlar hakkını yemezler . Sımdı gencler bana kızacak varsın kızsınlar
B757-300 ~ 2 yıl önce
Hele şükür biri daha gördü oynanan filmi..
Zamana oynadilar ~ 2 yıl önce
Bun bilmiyorlarmiydi? Hollanda dan alsalardi dil birligi olurdu!!! Luxemburg veya Norvec’ten iscide yedek olurdu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acenta ~ 2 yıl önce
biliyorlardida islerine gelmiyordu az personelle maximum is
Tabii ki de biliyorlardi ~ 2 yıl önce
Zamani satin aldilar. Almanyada bosta bir suru tecrubeli personel vardi. Biz aradik ama olmadi masalini yaptilatlr

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000