28 Haziran 2018, Perşembe 09:20:38

Fransız turiste büyük şok!

Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na giden Fransız turistten tam 1500 TL ücret alındı.
  • Kapatın gitsin bu ülke düşmanı firmayı. Ayıptır ya. Umarım bakanlık falan el atar da bir an önce cezasını çeker
  • Bir de kalkıp bu ülke düşmanlarını burada savunanlar var. Hangi cesaretle hangi yüzle bu rezilliği savunabiliyorsunuz. Yok nusretmiş bilmem neymiş. Kıyaslama örnekleri bile cahilce. Bu tip olayların ülkenin turist potansiyelini ne derece etkileyeceğinin farkında bile değiller. Arabada yemek varmış yatırımmış. Diğer araç sahiplerine arabalar hediye mi edildi. Onlar mazot harcamıyor m. Umarım alabileceği en ağır cezayı hem kendi alır hem de turizm acentası.
  • Olaya fransız kalmayın bence...
  • Bu milletin kaynaklarini yiyen kadinlarini yiyen fransiza ingilize ispanyola italyana mustehaktir.
  • Uçuştan gelince Havaalanı Taksilerini hiç kullanmam. Kaptanım buyrun deseler de "ben sizin taksilerinize binmiyorum, çünkü dürüst değilsiniz" diyorum
  • Ne kadar ödeyaceğini bilmiyormuymuş da vip araç a binmiş. İnternet diye bişey var, ücret bilgisine fransız kalmamıştır herhalde. Dış hatlardan çıkıp önüne gelen ilk vip araca bindiğini sanmıyorum. Bu işin içinde başka bi iş var, yakında çıkar kokusu
  • Havalimanindaki taksicilere birilerinin bi dur demesi lazim yolcu seçiyor ondan sonrada sikayetleniyorlar önce herkese yolcu muamelesi yapmayi öğretmek lazim her önüne gelen de şoför olmasin bi zahmet bu olaya gelince kar etmek farklı birşey boyle birşey yapmak da bambaşka ondan sonra yazik adamlar yolda çevirip bize sordurtuyor şuraya kaç liraya gider diye niyesini dusunsunlerrrr
  • elmayla armutu karıştırmaya gerek yok. ne diyor haber? fransız turist diyor. yani ümmetten biri değil. ümmetten biri olsaydı tepkimiz farklı olabilirdi ama şu haliyle olaya tepki verecek bir durum yok, çünkü ümmetten değil. böyle olaylarda peşin hüküm ve önyargılarla yaklaşmak tehlikelidir, belli kalıplara takılmamak lazım. ümmet mi değil mi ona bakmak yeter. bence bu konu hakkında daha fazla yorum yapılmasın. ümmete halel getirmeyin.
  • Size gözyumanlar var
  • Isvec te tek kisi metro tek yon 100 tl. Git gel 200 tl. 4 kisi gitsen metroyla 800 tl oduyorsun.

Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na giden Fransız turistten tam 1500 TL ücret alındı. Turisti taşıyan şirket, 'hizmetlerinin VIP olduğunu' iddia ederek faturayı savunurken turistin gidiş-dönüş biletinin 1800 lira olduğu öğrenildi.

Paris’ten İstanbul’a gelen Fransız turiste, Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’ndaki oteline ulaştırmak için 1500 TL’lik fatura kesildi. Şirket taksinin ortalama 100 TL yazdığı yer için aldığı 1500 TL’nin normal olduğunu savunurken turistin Fransa-Türkiye gidiş-dönüş uçak biletine 1800 TL ödediği öğrenildi. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) da turiste hukuki yardımda bulunacağını açıkladı.

ŞİRKETİN FATURAYI YORUMU: NORMAL, BENİM O GÜN BAŞKA KAZANCIM OLMUYOR

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz, Fransız turistin yaşadıklarının ardından ilk önce 1500 TL’lik faturayı kesen acenteyle konuştu. Şirketten bir kişi 'taşımacılıklarının özel VIP tarzında olduğunu, müşterilerine çift yönlü bir hizmet verdiklerini' belirterek faturayı savundu. Faturayı savunan kişi, havalimanında kendi firmaları gibi 25-30 firmanın daha olduğunu ve tümünde de bu ücretten hizmet verildiğini öne sürdü.

'ARAÇTA YİYECEK VAR, İÇECEK VAR…'

Havalimanında yolcuları karşılayan porterlerin aracılığıyla turistin acentelerine getirildiğini söyleyen şirket çalışanı, “VIP araçların normal bir araç değil. İçinde içecek vs. hizmeti var. Araçla Atatürk Havalimanı’ndan Kozyatağı’na gitmek insanın bir gününü alıyor. Benim o gün başka bir kazancım olmuyor” dedi. Gizli bir şey yapmadıklarını söyleyen kişi, verdikleri hizmet için turistlerin Türkiye’ye her gelişinde kendilerini seçtiklerini de ekledi.

EMNİYET: İLK KEZ BÖYLESİYLE KARŞILAŞTIK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü’nden bir yetkili Fransız turistin Cumhuriyet'e ulaştırdığı faturayı görmek istedi. Yetkili, 'daha önce bu tutarda bir faturayla karşılaşmadıklarını' belirterek Fransız turistin ülkesine dönmeden mağduriyetini gidermek için çalışmaya başladıklarını bildirdi.

Fransız turiste büyük şok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Kapatın ~ 6 yıl önce
Kapatın gitsin bu ülke düşmanı firmayı. Ayıptır ya. Umarım bakanlık falan el atar da bir an önce cezasını çeker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmaz ~ 6 yıl önce
Bir de kalkıp bu ülke düşmanlarını burada savunanlar var. Hangi cesaretle hangi yüzle bu rezilliği savunabiliyorsunuz. Yok nusretmiş bilmem neymiş. Kıyaslama örnekleri bile cahilce. Bu tip olayların ülkenin turist potansiyelini ne derece etkileyeceğinin farkında bile değiller. Arabada yemek varmış yatırımmış. Diğer araç sahiplerine arabalar hediye mi edildi. Onlar mazot harcamıyor m. Umarım alabileceği en ağır cezayı hem kendi alır hem de turizm acentası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakk ~ 6 yıl önce
Olaya fransız kalmayın bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Bu milletin kaynaklarini yiyen kadinlarini yiyen fransiza ingilize ispanyola italyana mustehaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akılsız ~ 6 yıl önce
oku öğren çalış yedirme senin gibiler yüzünden Türk denince hep katakulle geliyor milletin aklına. kıraathane milliyetçiliği ile bu ülke ve bu milliyet savunulmaz...iyilikle dürüstlükle çalışkanlıkla mertlikle üreterek doğru insan oldunmu bu ülkeyi kimse yiyemez.
OGS ~ 6 yıl önce
Uçuştan gelince Havaalanı Taksilerini hiç kullanmam. Kaptanım buyrun deseler de "ben sizin taksilerinize binmiyorum, çünkü dürüst değilsiniz" diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransız da ~ 6 yıl önce
Ne kadar ödeyaceğini bilmiyormuymuş da vip araç a binmiş. İnternet diye bişey var, ücret bilgisine fransız kalmamıştır herhalde. Dış hatlardan çıkıp önüne gelen ilk vip araca bindiğini sanmıyorum. Bu işin içinde başka bi iş var, yakında çıkar kokusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Havalimanindaki taksicilere birilerinin bi dur demesi lazim yolcu seçiyor ondan sonrada sikayetleniyorlar önce herkese yolcu muamelesi yapmayi öğretmek lazim her önüne gelen de şoför olmasin bi zahmet bu olaya gelince kar etmek farklı birşey boyle birşey yapmak da bambaşka ondan sonra yazik adamlar yolda çevirip bize sordurtuyor şuraya kaç liraya gider diye niyesini dusunsunlerrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ümmet ~ 6 yıl önce
elmayla armutu karıştırmaya gerek yok. ne diyor haber? fransız turist diyor. yani ümmetten biri değil. ümmetten biri olsaydı tepkimiz farklı olabilirdi ama şu haliyle olaya tepki verecek bir durum yok, çünkü ümmetten değil. böyle olaylarda peşin hüküm ve önyargılarla yaklaşmak tehlikelidir, belli kalıplara takılmamak lazım. ümmet mi değil mi ona bakmak yeter. bence bu konu hakkında daha fazla yorum yapılmasın. ümmete halel getirmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotx ~ 6 yıl önce
Size gözyumanlar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile ~ 6 yıl önce
Isvec te tek kisi metro tek yon 100 tl. Git gel 200 tl. 4 kisi gitsen metroyla 800 tl oduyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma ~ 6 yıl önce
Ziyaaaaaaa....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000