17 Ağustos 2022, Çarşamba 09:31:21

Fransız basınından THY'ye övgü

Fransız gazetesi Les Echos, Türk Hava Yolları'nın (THY) yılın ilk yarısındaki başarısını "krizin en büyük kazananı" olarak yorumladı.
  • Pandemide iki sene sirketimiz zarar ediyordu feda dediniz zarara ortak ettiniz asgari ucretli vardiyali calisan insanlari İkramiyemizi sigortamizi bile girmediniz zarara ortak olduysak simdide o mega kara personel ortaktır nasıl mı 1 bucuk senedir 1 personel 3 personellik iş yaptigi yaptigi yetmedi erkene devama mesaiyle o metal kuşları vaktinde ucurmak icin her birimi elinden geleni yaptı sıra o bize vadedilen hakkımız olan kar mega ikramiyeyi eylulu iple cekiyor herkes inanin eylulde o vadedilen hakkimiz olan mega ikramiye verilmezse iste o zaman dunya bizi izlesin bu bir tehtit degil olacaklar tum birimler ve tum operasyon duracak O yonetim eger dedikleri gibi kar payına goz diktiyse koltukta oturamayacak.. #EylulubekleyenEmekciTGS
  • MAŞALLAH RABBİMİZ MUVAFFAK EYLER İNŞAALLAH
  • Eylülde inşallah bizde sevineceğiz Ahmet baba sevindir bizi prim bekliyoruz
  • Vatansever damarınız kabarıp hemen sevinmeyin. Çünkü bu havayolu "Türk" değil. Milletimizin yokluk yıllarında aç biilaç kalarak ve hatta kanını dökerek kurdurduğu Milli havayolu, Özel döneminden başlayarak kim olduğu belirsizlere yarı hisseleri satıldı. Ve kimlere peşkeş çekildiği hala bilinemiyor. Türk Ticaret Kanunu'na göre açıklık ilkesi gereği ortakların kimlikleri gizlenemez iken, bu milli kuruluşun ortakları sır gibi gizleniyor. Bilgi edinme kanun talepleri reddediliyor hatta mahkeme kararları bile uygulanmıyor. Bu hırsızlar kim ise artık, bu milyarlar onların cebine gidiyor. Sevinmeyin.
  • MAŞALLAH ne mutlu bize ama Krizin en büyük kaybedenide çalışanlar oldu maalesef.Sn.Başkanımızın vereceğini açıkladığı prim için personelin çok ciddi ve büyük beklentisi var İNŞALLAH daha öncekiler gibi Dağ Fare Doğurmaz ! ! ! 50-100 ile kıvırırlarsa çok büyük hayal kırıklığı yaratır bu sandığıda fazlası ile yansır… Demedi Demeyin . Emniyetli uçuşlar , Bol Bereketli Kazançlar herkese…

Fransız gazetesi Les Echos, Türk Hava Yolları'nın (THY) yılın ilk yarısındaki başarısını "krizin en büyük kazananı" olarak yorumladı.

Les Echos gazetesinde "Türk Hava Yolları, Avrupa semalarındaki krizin en büyük kazananı olarak çıktı" başlığıyla yayımlanan yazıda, sadece temmuzda 7,8 milyon yolcu taşıyan THY'nin salgın öncesi büyüme ve kar oranını yakaladığı belirtildi.

THY'nin Avrupa'daki geleneksel havayolu şirketleri arasında en fazla kar eden şirket olduğu ve 2021'de kara geçen ilk uluslararası havayolu firması olduğu ifade edilen yazıda, 2022'in ilk yarısında 7,58 milyar dolar ciro yaptığı, 737 milyon dolar kar ettiği ve rekor kara doğru ilerlediği vurgulandı.

Eurocontrol'ün verilerine göre, THY'nin Avrupa semalarında faaliyet gösteren geleneksel havayolu şirketleri arasında günlük 1506 uçuşla Avrupa'nın en aktifi olduğu, onu 1202 uçuşla Lufthansa, 1065 uçuşla Air France'ın izlediğine dikkati çekilen yazıda, Avrupa'da THY'den daha fazla uçuşu sadece düşük maliyetli uçuşlar yapan Ryanair ile Easyjet'in gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yazıda, THY'nin başarısında, Atatürk Havalimanı'na göre 10 kat fazla kapasiteli İstanbul Havalimanı'nın da payı olduğunun altı çizilerek, 2018'in sonunda açılan havalimanının yılın ilk 7 ayında 2019'daki uluslararası yolcu sayısını aştığı, Avrupalı başlıca rakiplerinin ise halen Kovid-19 salgını öncesindeki aktivite seviyelerinin yüzde 10-15 gerisinde olduğu aktarıldı.

Hava nakliye piyasasında ise THY'nin yüzde 60 artan tedariğiyle dünya sıralamasında 10'dan 4'e yükseldiği ifade edilen yazıda, 2019'dan bu yana kargo gelirini ikiye katlayan THY'nin artık Air France-KLM'nin gelirini aştığına dikkati çekildi.

Fransız basınından THY'ye övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

TGS ~ 2 yıl önce
Pandemide iki sene sirketimiz zarar ediyordu feda dediniz zarara ortak ettiniz asgari ucretli vardiyali calisan insanlari İkramiyemizi sigortamizi bile girmediniz zarara ortak olduysak simdide o mega kara personel ortaktır nasıl mı 1 bucuk senedir 1 personel 3 personellik iş yaptigi yaptigi yetmedi erkene devama mesaiyle o metal kuşları vaktinde ucurmak icin her birimi elinden geleni yaptı sıra o bize vadedilen hakkımız olan kar mega ikramiyeyi eylulu iple cekiyor herkes inanin eylulde o vadedilen hakkimiz olan mega ikramiye verilmezse iste o zaman dunya bizi izlesin bu bir tehtit degil olacaklar tum birimler ve tum operasyon duracak O yonetim eger dedikleri gibi kar payına goz diktiyse koltukta oturamayacak.. #EylulubekleyenEmekciTGS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 2 yıl önce
MAŞALLAH RABBİMİZ MUVAFFAK EYLER İNŞAALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtemsan elim 5M ~ 2 yıl önce
Eylülde inşallah bizde sevineceğiz Ahmet baba sevindir bizi prim bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 2 yıl önce
Vatansever damarınız kabarıp hemen sevinmeyin. Çünkü bu havayolu "Türk" değil. Milletimizin yokluk yıllarında aç biilaç kalarak ve hatta kanını dökerek kurdurduğu Milli havayolu, Özel döneminden başlayarak kim olduğu belirsizlere yarı hisseleri satıldı. Ve kimlere peşkeş çekildiği hala bilinemiyor. Türk Ticaret Kanunu'na göre açıklık ilkesi gereği ortakların kimlikleri gizlenemez iken, bu milli kuruluşun ortakları sır gibi gizleniyor. Bilgi edinme kanun talepleri reddediliyor hatta mahkeme kararları bile uygulanmıyor. Bu hırsızlar kim ise artık, bu milyarlar onların cebine gidiyor. Sevinmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isime ~ 2 yıl önce
Thy Turkiyen degilmi?
Aklı selim ~ 2 yıl önce
Thy devlet tekeli olsaydi bu durumunun 10 da 1 ine gelemezdi. Bknz TCDD. Keske ülkemiz sivil havaciligi tamamen ozel girisimlere birakilsa. Daha kaliteli hizmet alacağımız garanti.
Vatansever ~ 2 yıl önce
Bence biraz araştırırsan bulabileceğin bir şey şirketin hisseleri %51 gibi bir rakamı İstanbul borsasında İstanbul borsasında belki sende THYAO hissesi almışsındır buda seni şirketin hissedarı yapar ana hatta 3 bölünüyor varlık fonu hazine bakanlığı ve İstanbul borsası. Keşke araştırıp yazsaydın.
Memur ~ 2 yıl önce
MAŞALLAH ne mutlu bize ama Krizin en büyük kaybedenide çalışanlar oldu maalesef.Sn.Başkanımızın vereceğini açıkladığı prim için personelin çok ciddi ve büyük beklentisi var İNŞALLAH daha öncekiler gibi Dağ Fare Doğurmaz ! ! ! 50-100 ile kıvırırlarsa çok büyük hayal kırıklığı yaratır bu sandığıda fazlası ile yansır… Demedi Demeyin . Emniyetli uçuşlar , Bol Bereketli Kazançlar herkese…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 2 yıl önce
50-100 arasını beğenmiyor musun paşam?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000