20 Temmuz 2015, Pazartesi 14:16:35

Fransa teslimata başladı

Fransa, şubat ayında Mısır'a sattığı 24 Rafale savaş uçağından ilk üçünü teslim etti.
  • TAI Araplara birsey satabilmesi icin hukumetin saygi gormesi gerekir, dis politikamiz 0. Erdogan buyuk ucagini aldigindan bu yana ancak Arnavutluk a gitti geldi, birde Guney Amerika vardi pardon.
  • 27 yıldır kimseye satamadıkları uçakları sonunda kaktırcak bir müşteri bulmuşlar. Bravo Fransa. Mühendislikte gösterdiğin başarıları(!) pazarlama tekniklerinde de devam ediyorsun demek. :-)

Fransız havacılık şirketi Dassault Aviation'dan yapılan açıklamada, Mısır'a ilk kez Rafale tipi 3 askeri uçağın teslimatının gerçekleştirildiği duyuruldu. Açıklamada uçakların yarın Fransa'nın Bouches-du-Rhone bölgesindeki Istres askeri hava üssünden Mısır'a gönderileceği bildirildi.

Üretimine ilk kez 1988'de başlanan Rafale tipi uçakların 27 yıldır satışı yapılamıyordu. Cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve François Hollande tarafından zaman zaman girişimlerde bulunulsa da olumlu bir yanıt alınamamıştı. 

Yılbaşından bu yana Katar'a 6,3 milyar avro tutarında 24, Mısır’a 5,2 milyar avro tutarında 24 Rafale savaş uçağı ile bir fırkateyn satışı konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, nisan ayında Fransa'ya yaptığı ziyarette 36 Rafale alma talebinde bulunmuştu.

Fransa teslimata başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

turkiye ~ 9 yıl önce
TAI Araplara birsey satabilmesi icin hukumetin saygi gormesi gerekir, dis politikamiz 0. Erdogan buyuk ucagini aldigindan bu yana ancak Arnavutluk a gitti geldi, birde Guney Amerika vardi pardon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH CREW ~ 9 yıl önce
Almanya belcika afrikanin bircok ulkesine japonyaya azerbaycana daha sayimmi hemen Erdogani karalayin capsizlar
Volvo ~ 9 yıl önce
27 yıldır kimseye satamadıkları uçakları sonunda kaktırcak bir müşteri bulmuşlar. Bravo Fransa. Mühendislikte gösterdiğin başarıları(!) pazarlama tekniklerinde de devam ediyorsun demek. :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklarinin yedirmem ~ 9 yıl önce
Tefal'in muhendisligi bir harika dostum o nasil bir tencere tavadir oyle, bu fransizlar isi biliyor, ucak vs konusunda da geliseceklerine inaniyorum :)
Dassault ~ 9 yıl önce
Gerçekten ergen yorumlarını gördükçe üzülüyorum. Başta AIRBUS ve dassault gibi firmalar oldugu sürece ne fransa batar ne fransızlar mühendislik kalitelerinden birşeyler kaybeder. Dünya savunma ve havacılık sanayi içerisinde sadece fransızların hacmi yüzde 30 dan fazladır !!!!!
FOD İhtimali NEVŞEHİR ~ 9 yıl önce
Unutulmamalıdır ki, Nevşehir gibi küçük havaalanlarında FOD olma ihtimali yoğun hava trafiğine sahip pistlere göre daha fazla..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000