13 Şubat 2015, Cuma 07:50:59

FRANSA MISIR'A SAVAŞ UÇAĞI SATACAK

Fransa, Mısır'a 24 adet savaş uçağı satma konusunda anlaştı. Mısır, 24 Rafale savaş uçağı için Fransa'ya 5 milyar euro ödeyecek.
  • Bu Rafael ferçekten süper bir uçak. Keşke biz de alsak.
  • kodları daha teslimattan evvel israile gideceğinden zaten bunlar için şimdiden boş kola kutusu diyebiliriz !
  • Yeni 140m'lik frigate'de aliyor, ayrica uc adet frigate'de gelecek 20 yilda teslim edilecek. Zaten ellerinde Fransiz yapimi daha kucuk gemilerde var. Bu alinacak ucaklarla koordineli calisacaktir. F-16'lar problemli cunku baska ABD dostu F-16'lari vurmayabilir ya da Misir'in gemileri ile coordineli calismayabilir. Turkiye montaji F-16'lar var Misir'da ve bazilari Turkiye'de modernize edildi. Bu Turkiye'den de uzaklasmak olabilir. Yani F-16 ile daha az bagimsiz olabilirsin o bolgede, belki Fransiz teknolojisi daha fazla bagimsizlik verir.
  • Rafael alacagina gripen almak en dogrusu.
  • Rakamlarda hata olmasın? 24 uçak için 5 milyar euro olacak gibi değil. Tanesi 208 küsur milyon euro eder. Bu da 240 milyon dolara karşılık gelir. Bir adet Rafale, neredeyse 4 - 5 adet F-16 fiyatına satılıyor olamaz. Acaba bu toplam fiyat, gemiler, füzeler, uçaklar, vs. den oluşan toplam askeri satışın bedeli mi?
  • ISTE ARAP BAHARINI MERAK EDENLER... AMAC BUYDU ZATEN... HEP OYLE OLMADI MI??? NE ZAMAN ARAP OZGURLUK ICIN KIMILDADI KI... HEP BIRILERININ FISTAKLAMASIYLA HAREKET ETTI... SIMDILERDE BIZDE KI TEBA OLMA HEVESLILERI DE AYNI KAFADA , ODA AYRI MESELE...
  • Fransız'dan savaş uçağı mı alınır yahu? Savaş uçağı Amerikan'dır, Rus'tur. Geri kalanı lüzumsuz heyecandır.

Fransa, 24 adet "Rafale" tipi savaş uçağını Mısır'a satma konusunda anlaşmaya vardı.

Mısır 24 adet savaş uçağının yanı sıra bir savaş gemisi ve bir füze içinde anlaşma sağlandı.

Fransa Savunma Bakanlığı'nda bir yetkili ise, iki ülkenin söz konusu savaş uçakları için henüz anlaşma imzalamadığını söyledi. İlk uçuşunu 1991 yılında yapan Rafale şu anda Fransa Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılıyor.

HİNDİSTAN ALMADI, LİBYA İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Fransa Rafale savaş uçaklarını Hindistan'a satmaya çalışmış ancak yapılan ihalede yarışı kaybetti. Fransa söz konusu savaş uçaklarını Brezilya ve Libya'ya satmak için görüşmeler yürütmüştü.

Brezilya, Rafale savaş uçakları yerine İsveç şirketi Saab'ın ürettiği savaş uçaklarını tercih etmişti.

LİBYA VE IRAK'TA KULLANILDI

Fransa Rafale savaş uçaklarını Irak, Afganistan, Libya ve Mali'deki askeri operasyonlarda kullandı. 

FRANSA MISIR'A SAVAŞ UÇAĞI SATACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Rafael ~ 9 yıl önce
Bu Rafael ferçekten süper bir uçak. Keşke biz de alsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 9 yıl önce
kodları daha teslimattan evvel israile gideceğinden zaten bunlar için şimdiden boş kola kutusu diyebiliriz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransiz teknolojisi ~ 9 yıl önce
Yeni 140m'lik frigate'de aliyor, ayrica uc adet frigate'de gelecek 20 yilda teslim edilecek. Zaten ellerinde Fransiz yapimi daha kucuk gemilerde var. Bu alinacak ucaklarla koordineli calisacaktir. F-16'lar problemli cunku baska ABD dostu F-16'lari vurmayabilir ya da Misir'in gemileri ile coordineli calismayabilir. Turkiye montaji F-16'lar var Misir'da ve bazilari Turkiye'de modernize edildi. Bu Turkiye'den de uzaklasmak olabilir. Yani F-16 ile daha az bagimsiz olabilirsin o bolgede, belki Fransiz teknolojisi daha fazla bagimsizlik verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rafael alacagina gripen almak en dogrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Rakamlarda hata olmasın? 24 uçak için 5 milyar euro olacak gibi değil. Tanesi 208 küsur milyon euro eder. Bu da 240 milyon dolara karşılık gelir. Bir adet Rafale, neredeyse 4 - 5 adet F-16 fiyatına satılıyor olamaz. Acaba bu toplam fiyat, gemiler, füzeler, uçaklar, vs. den oluşan toplam askeri satışın bedeli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mjjjj ~ 9 yıl önce
Rafaele nere F16 nere? F35ler daha da pahali olacak
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ISTE ARAP BAHARINI MERAK EDENLER... AMAC BUYDU ZATEN... HEP OYLE OLMADI MI??? NE ZAMAN ARAP OZGURLUK ICIN KIMILDADI KI... HEP BIRILERININ FISTAKLAMASIYLA HAREKET ETTI... SIMDILERDE BIZDE KI TEBA OLMA HEVESLILERI DE AYNI KAFADA , ODA AYRI MESELE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mig ~ 9 yıl önce
Fransız'dan savaş uçağı mı alınır yahu? Savaş uçağı Amerikan'dır, Rus'tur. Geri kalanı lüzumsuz heyecandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000