27 Ocak 2018, Cumartesi 12:25:45

Fransa Arjantin'e 5 adet savaş uçağı sattı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün, Arjantinli mevkidaşı Mauricio Macri ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Arjantin ile 5 ‘Dassault-Breguet Super Étendard’ uçağı satış sözleşmesi imzalandığını açıkladı.
  • Pardon ! kaç bir ? elemanlar ellerindeki sadece 5 füzeyle 5 donanma gemisini safdışı bıraktı hms coventry dahil ! fransızlar ambargo uygulamasaydı parası ödenmiş teslimatları yapsalardı falkland tarihi başka yazılırdı . arjantinliler ellrindeki son iki füzeyle peşinde oldukları royal ark ı bulamayınca bi landing shipe bide passenger liner a çakıp uzamışlardı etendard la ...
  • Bu basari arffindir

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yapılan ortak basın toplantısında, “Arjantin ile savunma bakanlarımız, Arjantin Silahlı Kuvvetleri’ne 5 ‘Super Etendard’ uçağın satışı için anlaşma imzaladı” dedi.

Fransa’nın hizmetinde bulunan son ‘Super Etendard’ uçakları Temmuz 2016’da çekilmişti. Uçak modeli 1978 yılında Fransız Donanması için Dassault firması tarafından tasarlanmıştı.

Arjantin bu tür uçakları 1979’da Fransa’dan satın aldı ve bazılarını İngiltere-Arjantin Savaşı’nda kullandı. Bu uçaklardan biri, ‘Exocet’ roketi tarafından vurulan İngiliz donanmasına ait bir gemiyi batırmıştı.

Fransa Arjantin'e 5 adet savaş uçağı sattı

Yorumlar

dikkatli ! ~ 6 yıl önce
Pardon ! kaç bir ? elemanlar ellerindeki sadece 5 füzeyle 5 donanma gemisini safdışı bıraktı hms coventry dahil ! fransızlar ambargo uygulamasaydı parası ödenmiş teslimatları yapsalardı falkland tarihi başka yazılırdı . arjantinliler ellrindeki son iki füzeyle peşinde oldukları royal ark ı bulamayınca bi landing shipe bide passenger liner a çakıp uzamışlardı etendard la ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Bu basari arffindir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 6 yıl önce
Yanlış yerdesin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000