15 Kasım 2017, Çarşamba 14:37:19

Flydubai'den rekor sipariş

Düşük fiyatlı uçak taşımacılığı yapan Flydubai, bugün 225 adet yeni Boeing tek koridorlu jet uçağı siparişi verdi.
  • fly dubai ucak alsa nolur almasa ne olur önce tr de gsa adi altindaki yeri kontrol etsinler nekdr tecrübesiz varsa toplanmis gram ingilizce bilmeyen bile var!
  • Tkdaki cogu kaptan dha-vdp-map farkini bilmiyor
  • Buraya gidipte geri donen akilli pilotlara selam olsun;) durmak yok india devam
  • bu ucaklar sanki yarin teslim edilecek. en az 10 senesi war
  • Bunlar arap değil mi kardeşim. Uçak alsa ne olur almasa ne olur. Reklam olsun diye almışlardır işte. Ne olacak
  • Siparişler ortada, Boeing yıllardır söylüyordu, pilot sayısı yetersiz, verilen eğitimlerle siparişlere pilot yetiştirmek mümkün değil. Arz ve talep dengesi, "deneyimli" pilotlar için oldukça bozulacak, maaşlar daha da artacak, uçuş şartları belki daha kötüye gitse de. Deneyimli pilot havayolunda minimum 2000-3000 saat uçuşu olan pilottur, aynısı kaptan içinde geçerlidir, kaptan olduktan sonra 2000 saat üzeri uçuşun olması gerekir. Bu şartları sağlayanların, dünya standartında eksiği olmayanların, yolu açık. En azından 15-20 sene çok iyi para kazanacaklar. THY'de söylenilen pilot krizini, yakın zamanda ciddi şekilde göreceğiz. Kokpitin, özellikle 2. pilotların %70 kısmı ayrılmaktan bahsediyor. Gerçekte oran daha düşük olacaktır, ama şirket sarsılacak. Acı tarafı 1000 saattir THY'de uçan bir pilotun kafasında direk gitme düşünceleri var, bunları başaran UIB ve diğer tüm üst düzey yöneticileri tebrik ederim.
  • Acaba torpil isterlermi kaptan cocuğu değilim. Siyasi dayım da yok. Bunlara sahip olanlar bu ülkede işsiz kalmıyor. Şindi çıkar biri yetenekten falan bahseder. Sizi hainler siziiiii.
  • THY dlr saçmalığı yüzünden bunlara daha çok pilot kaptırır.
  • Buyrun gelin, flydubai kucağı açık sizleri bekliyor. TK'dan geldim diyosun hemen kontratı imzalatıyor, pardon yoksa kapı şurada mı diyordu? Son 4-5 ayda en az 40-50 TK pilotu mülakatlara girdi, kabul alan sayısı 2 ya da 3 :)
  • nedir bu 737 sevdasi, alcak yapili, cirkin vb bir ucak, 321 veya 320 neo vb varken alen gitip 37 aliyorlar

Düşük fiyatlı uçak taşımacılığı yapan Flydubai, bugün 225 adet yeni Boeing tek koridorlu jet uçağı siparişi verdi. Verilen siparişin liste fiyatı üzerinden tutarı 27 milyar dolara ulaşıyor.

Düşük fiyatlı uçak taşımacılığı yapan Flydubai, bugün 225 adet yeni Boeing tek koridorlu jet uçağı siparişi verdi. Verilen siparişin liste fiyatı üzerinden tutarı 27 milyar dolara ulaşıyor.

Flydubai'nin sipariş haberi, Airbus'ın 49.5 milyar dolarlık sipariş aldığını açıklamasını ardından geldi. Her iki sipariş de Dubai Airshow fuarında gerçekleşti.

Flydubai'den rekor sipariş

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

eski calisan ~ 6 yıl önce
fly dubai ucak alsa nolur almasa ne olur önce tr de gsa adi altindaki yeri kontrol etsinler nekdr tecrübesiz varsa toplanmis gram ingilizce bilmeyen bile var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucan akrep ali ~ 6 yıl önce
Tkdaki cogu kaptan dha-vdp-map farkini bilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
Buraya gidipte geri donen akilli pilotlara selam olsun;) durmak yok india devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Armut ~ 6 yıl önce
Belli ki fena koymuş dönüşleri birilerine :)
Armut ~ 6 yıl önce
Hay sen çok yaşa.
225 ucak ~ 6 yıl önce
bu ucaklar sanki yarin teslim edilecek. en az 10 senesi war

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delivery ~ 6 yıl önce
Ayda 1 uçaktan yılda 12 uçak...18 yıl sonra tamamlanır sipariş.
Arap ~ 6 yıl önce
Bunlar arap değil mi kardeşim. Uçak alsa ne olur almasa ne olur. Reklam olsun diye almışlardır işte. Ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotluk ~ 6 yıl önce
Siparişler ortada, Boeing yıllardır söylüyordu, pilot sayısı yetersiz, verilen eğitimlerle siparişlere pilot yetiştirmek mümkün değil. Arz ve talep dengesi, "deneyimli" pilotlar için oldukça bozulacak, maaşlar daha da artacak, uçuş şartları belki daha kötüye gitse de. Deneyimli pilot havayolunda minimum 2000-3000 saat uçuşu olan pilottur, aynısı kaptan içinde geçerlidir, kaptan olduktan sonra 2000 saat üzeri uçuşun olması gerekir. Bu şartları sağlayanların, dünya standartında eksiği olmayanların, yolu açık. En azından 15-20 sene çok iyi para kazanacaklar. THY'de söylenilen pilot krizini, yakın zamanda ciddi şekilde göreceğiz. Kokpitin, özellikle 2. pilotların %70 kısmı ayrılmaktan bahsediyor. Gerçekte oran daha düşük olacaktır, ama şirket sarsılacak. Acı tarafı 1000 saattir THY'de uçan bir pilotun kafasında direk gitme düşünceleri var, bunları başaran UIB ve diğer tüm üst düzey yöneticileri tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro Sabitlensin ~ 6 yıl önce
Euro borçlandırıp Tl ödeme yaparsa Thy Fo ları kredi çekiıp Borcunu öder Euro ödeyen havayolları şirketlerine kaçar gider Thy bir an önce Euro kurunu sabitlemezse Kaçınılmaz sonu görecek
UIB ~ 6 yıl önce
Bunun sebebini sadece UIB ve yöneticilere bağlamak yanlış diye düşünüyorum. Örneğin benim TK'dan ayrılma sebebim, Türkiye'de ve İstanbul'da daha fazla yaşamaya katlanamamak, TK Kaptanlarına (istisnaları ayrı tutarım) ve özellikle Simülatör öğretmenlerine daha fazla dayanamamaktı. Yurtdışına çıktığım günden itibaren ise, kendime defalarca 'neden daha önce ayrılmamışım' sorusunu sordum. Ama şunu çok net görüyorum ki, mülakatlara TK'dan inanılmaz bir Türk pilot başvurusu var, TK'ya başvuran hiç expat yok. Sonuç olarak TK'nın geleceği çok karanlık.
Farklar ~ 6 yıl önce
Yeni firmanızdaki kokpit atmosferi, crm kaptanlar egitmenler vb başlıklardaķi farklılıklardan biraz bahsetme şansınız var mı?
Cpt ~ 6 yıl önce
F/oların bir yere gittiği yok, onlarda o özgüven yok.
Farklar ~ 6 yıl önce
1)Kokpitte 1 kaptan 1 F/O yok, 2 pilot var, birisinin sorumluluğu biraz daha fazla, TK gibi dağlar kadar fark yok, herkes birbirine nazik davranıyor,CRM bilinci var. 2)Simülatörler test etmeye değil, öğretmeye yönelik.Simülatörde kalan, yanlış yaptığı için değil, öğrenemediği ve daha fazla uçup öğrenmesi gerektiği için kalır. Ayrıca kim ne hata yaparsa onun yüzüne söylenir, TK'daki gibi yapılan tüm hatalar F/O'nun üzerine yıkılmaz.3) Öğretmenlerdeki en önemli özellik ego'larıyla ilgili bir sorunları olmamasıdır, kimse ego'sunu tatmin etmeye çalışmaz. TK'daki gibi torpilli diye ya da uçağı çok iyi biliyor diye kimse öğretmen yapılmaz. 4)Şirketin pilotlarla iletişimi çok iyidir. Uçuşunuzu kendiniz online sistemde başka biriyle rahatlıkla değiştirirsiniz, Ekip Planlama TK'daki gibi Nirvana'da değildir. 5)Pilotların iyi dinlenmesine çok dikkat edilir.Kurallar tam uygulanır, TK'nin yaptığı gibi esnetilmez.Örneğin '1 boş gün,2 gece ve en az 36 saatten oluşur kuralı TK gibi 24 saat uygulanmaz
Fly dubai ~ 6 yıl önce
Acaba torpil isterlermi kaptan cocuğu değilim. Siyasi dayım da yok. Bunlara sahip olanlar bu ülkede işsiz kalmıyor. Şindi çıkar biri yetenekten falan bahseder. Sizi hainler siziiiii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
THY dlr saçmalığı yüzünden bunlara daha çok pilot kaptırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbustayız Canım ~ 6 yıl önce
Tipte 750 saati olan tecrübeli f/o ve kaptanlara zaten DLR uygulanmıyor. Sanmıyorum ama eğer gerçekten kaptansan Katar, Emirates, Etihad, Flydubai vs seçenek çok. Emirates de compass test yapıyor yalnız. :) En iyisi sen charter'lara başvur.
Gelenlere ~ 6 yıl önce
Buyrun gelin, flydubai kucağı açık sizleri bekliyor. TK'dan geldim diyosun hemen kontratı imzalatıyor, pardon yoksa kapı şurada mı diyordu? Son 4-5 ayda en az 40-50 TK pilotu mülakatlara girdi, kabul alan sayısı 2 ya da 3 :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi yaa ~ 6 yıl önce
vay be inandık bizde. fly ın insan kaynaklarındamı calısıyorsunuz siz?
Yalan ~ 6 yıl önce
Ne tesadufse 2 sini ben tanıyorum. Paşam sanki fly dubai'nin karar mercii. Yalanciligin da bir onuru olmalı.
Yalan Diyene ~ 6 yıl önce
Sen kabul alan 2'sini tanıyor olabilirsin ama zaten kimse 'mülakata girdim kabul alamadım' diyip sana haber vermez:) sadece kabul alabilenler, 'kabul aldım' diye haber verirler. Flydubai'ye mülakata gelen çok insan tanıyorum, çok rahat ol, kabul oranı %10'un altında. Daha 2-3 hafta önce 1 kaptan 1 f/o elendi döndü. Belli ki yurtdışı mülakat tecrübesi edinememişsin hala. TK'dan herhangi bir şirkete mülakata gitmek, maça 1-0 yenik başlamaktır, tek sebebi de TK'da öğrenilemeyen ve öğretilemeyen CRM problemleridir. Ama gel gör ki TK'da çalışan pilotlara sorsan, dünya'nın en iyi pilotlarıdır :)
37 ~ 6 yıl önce
nedir bu 737 sevdasi, alcak yapili, cirkin vb bir ucak, 321 veya 320 neo vb varken alen gitip 37 aliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Type rating ~ 6 yıl önce
Çoğunlukla kişisel arzu değil işe girme şansı üzerinden( işe başlanmak istenen şirketin ihtiyacına göre) hangi type rating alınacağı seçiliyor. Bende Airbus isterdim ama boeingle başladım ve devam ediyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000