25 Nisan 2008, Cuma 09:39:06

FLY Havayollarına Alman Ortak

FLY Havayolları onca olumsuzluklara rağmen “Bu yolda bende varım” dercesine çalışmalarını sürdürüyor. Şirketi satın alan İranlılar kendilerine yeni bir ortak buldular.

FLY Havayollarının uçuş ruhsatının Danıştay’ın verdiği kararla iade edilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Şirket bir yandan elinde bulunan iki Airbus uçağı bakım yaptırırken diğer yandan da başka uçaklar almak için görüşmeleri sürdürüyor. FLY Havayollarının bir MD83 tipi uçak için anlaşma yaptığı ifade edilirken, 2 adet Boeing 737 uçak almak için de prensip anlaşmasına varıldığı ifade edildi.

 

FLY Havayollarının, uçuş ruhsatı iptal edilen TT Airlines’ın elinde bulunan 2 adet MD uçağını da almak için görüştüğü görüşmelerin son aşamaya geldiği iddia edildi.

 

Öte yandan FLY Havayollarının büyük ortağı İranlıların şirketin mali yapısını güçlendirmek için Alman ortaklar aldıkları belirtildi. Almanların şirkete yüzde kaç oranından ortak olduğu bildirilmedi. Alman ortakların Almanya’da uçak yedek parça alım-satım işleri ile uğraştıkları FLY Air’e ortak olma sebeplerinden birinin Türkiye üzerinden Ortadoğu açılmak olarak gösterildi.

 

FLY Havayolları Danıştay’ın ruhsatın iadesine yönelik almış olduğu karardan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ruhsatı alabilmek için gerekli hazırlıkları da yapıyor.

 

AirportHaber Özel

FLY Havayollarına Alman Ortak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000