14 Mart 2020, Cumartesi 12:07:52

FlightRadar24'te şaşırtan görüntü

Havacılık sektörüne yönelik hizmet veren ve birçok kişi tarafından takip edilen FlightRadar24'e giriş yapanlar 'mavi' ikona sahip uçaklar görmeye başladı. Peki, o uçaklar neden mavi ikon ile sembolize ediliyor?
  • Attın yine FAA fr24 e 5 dk gecikmeli olarak hem us deki hemde oceanic uçuş verisi uzun süredir vermekte fark olsun diye mavi yapıldı
  • sucuk ağaçtan toplanmıyor mu?
  • MAVİ UÇAKLAR VİRÜS TAŞIYOR!!
  • Mikyonlarca ucak hergun her saniye atmosferi kirletiyorlar, dunya hergun bitiyor, bir tane dunya var, bu planet buterse sende bitersin, karbon kirlenimi bir intihardir, insanin egosunun kendisini vurmasidir,

Havacılık sektörüne yönelik hizmet veren ve birçok kişi tarafından takip edilen FlightRadar24'e giriş yapanlar 'mavi' ikona sahip uçaklar görmeye başladı. Peki, o uçaklar neden mavi ikon ile sembolize ediliyor? 

ADS-B UYDU VERİLERİNE GEÇTİ

Uydu veri tabanlı ADS-B'nin kamuya açık olarak yayınlanmasına başlanıldı. 2016 yılından bu yana test aşamasında olan sistem, şu anda tüm kullanıcılara hizmet sağlamaya başladı.

Gelişen teknoloji ile kaynakları tedarikçilere sunan Flightradar24, ADS-B uydu verilerinin çoğunu kullanıcalarına sunuyor.

Bir uçağın ADS-B verileri ile izlendiği nasıl anlaşılır?

Flightradar24 sistemi üzerinde güncelleme yapılarak uydu sisteminden izlenebilen uçaklar Mavi renkte gözüküyor.  Uçuş verilerinin daha sağlıklı sunulabilmesinde önemli bir etken olan ADS-B uydu veri sistemi geliştikçe verilerlerdeki gecikme sorunu da ortadan kalkacak.

©AirportHaber.com



FlightRadar24'te şaşırtan görüntü

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

FAA ~ 4 yıl önce
Attın yine FAA fr24 e 5 dk gecikmeli olarak hem us deki hemde oceanic uçuş verisi uzun süredir vermekte fark olsun diye mavi yapıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 4 yıl önce
sucuk ağaçtan toplanmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdal... ~ 4 yıl önce
İnconvenient truth Belgeselini izleyin..altyazılı var... 2005 yapımı... YouTube da var
aaa cevap ~ 4 yıl önce
Şöyle entel dantel cevaplar yazarak farklı olmaya çalışan tipler!! bi bitmediniz artık düşünn bitin.
VİRÜS!! ~ 4 yıl önce
MAVİ UÇAKLAR VİRÜS TAŞIYOR!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emir ~ 4 yıl önce
Ciddimisin?
Bakarmisiniz ~ 4 yıl önce
Mikyonlarca ucak hergun her saniye atmosferi kirletiyorlar, dunya hergun bitiyor, bir tane dunya var, bu planet buterse sende bitersin, karbon kirlenimi bir intihardir, insanin egosunun kendisini vurmasidir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmalama ~ 4 yıl önce
sacma sapan yorum yapmaya bayiliyorsunuz, hicbir seyi arastirmadan kulaktan dolma bilgilerle. biliyor muydun dunyadaki karbon monoksit uretiminin yuzde 40'i besi hayvanciligi nedeniyle oldugunu? o kadar dusunceliysen, et yemeyi kes once. endustrinin dayattigi bilgilere cocuk gibi inaniyorsunuz hemen. sonra da sosyal paylasim platformarinda yazip, bir de yanlis bilginin bu sekilde yayilmasini sagliyorsunuz.
He ~ 4 yıl önce
Gora daki gibi sucukta ağaçtan toplanıyor zaten..
... ~ 4 yıl önce
Şili den üzüm ekvatordan muz yeme köyünde otur paşam...
p ~ 4 yıl önce
Atmosfer insanoğlunun ulaşımından kirlenmeyecek kadar büyük.Dünyanın büyük kısmı okyanus ve orada insanlar yok.Önemli olan bu kirlenmenin yakınınızda olması.Bu yönden artık %90 geliri döviz haline gelmiş havalimanının şehire uzak olması son derece mantıklı.Sabiha gökçen artık şehir içinde kalmıkş durumda.Oradaki büyüme pegasusun ortadoğu avrupa transit hattına yönlenmesiyle oluyor. Kimse kendini uzak yakın diye kandırmasın dövize bağlı istanbul halkının kullanımı düşüyor.İç hatlar düşerken dış hatların çıkması mantıklı mı?Oraya ikinci pist yapılmamalı.araplar avrupaya gitmek için pendiği havasını kirletiyor.Pegasus bunu gayet istanbul havalimanından yapabilir.
minik kuş ~ 4 yıl önce
Birde Türkçe öğrenirsen bu planeti kurtarırsın. İnanıyorum....
cevap ~ 4 yıl önce
Tamam evlat, akşam yanıma gel, ilk uçakla seni Sirius a ya gönderiyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000