20 Ocak 2020, Pazartesi 18:23:23

Flaş iddia: "THY'nin kazası hasıraltı edildi!"

New York Times gazetesi, Türk Hava Yolları (THY) uçağının, Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi başlı başına pilot hatası nedeniyle düşmediği, kazada "riskli tasarım seçimlerinin ve hatalı güvenlik değerlendirmelerinin" de rolü olduğunu yazdı.
  • Oncelikle olenlere Allah rahmet eylesin,Hollanda yetkilileri aciklama yapdi ve bu haberi yalanladi.Radio Altimeter bozukdu bunu bile bile neden son yaklasmayi manüel yapmadilar? Sonra FO egitim ucusu yapdigi icin birtanede safetyt pilot vardi,yani hadi kaptanla FO cok mesguldu,peki bu safety pilot ne yapiyordu? Anlasilir gibi degil.
  • Boeing in genel tavrı bu,2009 da büyük bir pişkinlikle Amsterdam kazasının ana nedenini değiştirerek tecrübeli ve bilgili kokpiti hatalı çıkartmaya çalıştı,her ne kadar olayı anlayan ve inceleyen bizler neler olduğunu çok iyi bilmemize ve her ortamda bunu açıklamamıza rağmen,sigorta,maddi tazminat ve sorumluluktan kaçmak için raporları yönlendirdiler,ancak Max kazalarından sonra FAA artık kaçış olamayacağını anlamış olmalı ki gerçekler dökülüyor ortaya artık,Boeing yolun sonuna yaklaşmış gibi görülüyor,insanlık suçlarını nasıl ödeyebilir ki, Bu vesile ile kaybettiğimiz değerli uçuş ekibimizi ,kokpit ve kabini,rahmetle bir kez daha anıyoruz.
  • Dokuz kaybın üçünün uçuş ekibi olması Boeing ve arkasındaki devlet gücünün işini kolaylaştırdı.THY ve SGHM ve bakanlık neden peşine düşmemişti muammaydı. Etiyopyalılar karakutuyu ABDye göndermeyi reddetti, Fransaya gönderecek haberini görünce hemen bu kaza aklıma gelmişti.
  • Baksan adam zannedersin.. halbuki onlar bir birbirine yaslanmış içi boş ağaç kütükleri gibidirler.
  • Acaba dünyanın düzeni mevcuttaki gibi ölen varsa suçu ona atmak yerine, hakikatlere göre olsaydı şu an boeing diye bir firma olur muydu?
  • Bu kazanın kesinlikte anlatıldığı gibi olmadığını biliyorduk. Uçak düştükten sonra yaşanılanların da aydınlatılması gerekiyor, düşen bir uçak var ve hiç bir ilk yardım ekibi uçağa yaklaştırılmıyor, ta ki takım elbiseli adamların kaza yapan uçağa girip bir çantayla ayrılmasından sonra uçağa ancak müdahale ediliyor.
  • Hız değil sürat :)
  • Ilker Ayci bu yaziyi okur okumasin hukukcularini cagirmali ve oncelikle Hollanda Guvenlik Kurulu raporunun bilirkisi degerlendirmesi yapmasi ve Amerika ile iliskilierinin aciklanmasi uzerine AB ye sorusturma acilmak icin talimat vermeli, bu olayin ustu kapatilmamasi icin, THY nin resmi yollarla aciklama yapip bunuda Amerika nin unlu gazeteleri ve devaminda Boeing borsa degerlendirmesi yapan kuruslarin kaleme almasi icin acilen loby calismasi yapilmali, eger ki mevcut Max problemlerine THY Amsterdam kazasi eklenirse is buyuyecegi icin gerekirse Boeing ile settle down olunup ileride ki Tusas dahi olmak uzere bir cok alanda destek alinabilir pozisyon yaratilmali, umut ediyorum bu yazi THY yonetim kuruluna iletilir
  • Hey gidi Boeing hey. Sen ki yıllarca havacılık sektörüne liderlik ettin ama aç gözlülüğün ve hırsların nedeniyle 2019'da dibi gördün. Bir havayolum olsa hiç düşünmeden tüm filoyu Airbus uçaklarından oluştururdum. Boeing artık bana hiç güven vermiyor. 773ER hariç hiç bir Boeing uçağı artık bana güven vermiyor. Airbus'tan şaşmamalı havayolu firmalarımız.
  • Biz zaten bunları kazadan kurtulan kabin memurundan duymuştuk,ayrıca sadece boıng hatası degıl busines ta ölen boıng muhendislerinin gercegini ve sag olarak laptop kaçıran boıng mühendisini de gözleriyle görmüş.ayrıca hangarda kelepçelenen thy mühendisinide unutmadık.

Amerikan New York Times gazetesi, 2009'da Amsterdam Schiphol Havalimanı'na inerken kırıma uğrayan Boeing 737-800 NG tipi Türk Hava Yolları (THY) uçağının, Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi başlı başına pilot hatası nedeniyle düşmediği, kazada "riskli tasarım seçimlerinin ve hatalı güvenlik değerlendirmelerinin" de rolü olduğunu yazdı.

Gazete, araştırmayı yapan Hollanda Güvenlik Kurulu'nun Boeing ve ABD federal güvenlik yetkililerinin baskısıyla nihai raporunda üretici firmaya sorumluluk yüklemekten kaçındığını öne sürdü.

25 Şubat'ta düşen uçakta 3'ü pilot, 1'i kabin memuru ve 5'i yolcu olmak üzere toplam dokuz kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Mayıs 2010'da yayımlanan raporda kazanın temel nedeninin uçak üzerindeki iki yükseklik göstergesinin farklı değerler göstermesi olarak açıklanmıştı.

Yaklaşma sırasında otopilotun bu yükseklik farklılığı nedeniyle uçağın hızını düşürdüğü ve pilotların bu durumu geç fark ederek zamanında müdahale edemediği öne sürülmüştü.

Flaş iddia: "THY'nin kazası hasıraltı edildi!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Haranli ~ 4 yıl önce
Oncelikle olenlere Allah rahmet eylesin,Hollanda yetkilileri aciklama yapdi ve bu haberi yalanladi.Radio Altimeter bozukdu bunu bile bile neden son yaklasmayi manüel yapmadilar? Sonra FO egitim ucusu yapdigi icin birtanede safetyt pilot vardi,yani hadi kaptanla FO cok mesguldu,peki bu safety pilot ne yapiyordu? Anlasilir gibi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 nin emektarları ~ 4 yıl önce
Boeing in genel tavrı bu,2009 da büyük bir pişkinlikle Amsterdam kazasının ana nedenini değiştirerek tecrübeli ve bilgili kokpiti hatalı çıkartmaya çalıştı,her ne kadar olayı anlayan ve inceleyen bizler neler olduğunu çok iyi bilmemize ve her ortamda bunu açıklamamıza rağmen,sigorta,maddi tazminat ve sorumluluktan kaçmak için raporları yönlendirdiler,ancak Max kazalarından sonra FAA artık kaçış olamayacağını anlamış olmalı ki gerçekler dökülüyor ortaya artık,Boeing yolun sonuna yaklaşmış gibi görülüyor,insanlık suçlarını nasıl ödeyebilir ki, Bu vesile ile kaybettiğimiz değerli uçuş ekibimizi ,kokpit ve kabini,rahmetle bir kez daha anıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 4 yıl önce
Dokuz kaybın üçünün uçuş ekibi olması Boeing ve arkasındaki devlet gücünün işini kolaylaştırdı.THY ve SGHM ve bakanlık neden peşine düşmemişti muammaydı. Etiyopyalılar karakutuyu ABDye göndermeyi reddetti, Fransaya gönderecek haberini görünce hemen bu kaza aklıma gelmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baksan.. ~ 4 yıl önce
Baksan adam zannedersin.. halbuki onlar bir birbirine yaslanmış içi boş ağaç kütükleri gibidirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 4 yıl önce
Bak ne güzel dedin işte " birbirine yaslanmış" Hal böyle olunca güçlü oluyorlar. Sen nesin? Bir de onu düşün.
Dünya ~ 4 yıl önce
Acaba dünyanın düzeni mevcuttaki gibi ölen varsa suçu ona atmak yerine, hakikatlere göre olsaydı şu an boeing diye bir firma olur muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oğuz ~ 4 yıl önce
Bu kazanın kesinlikte anlatıldığı gibi olmadığını biliyorduk. Uçak düştükten sonra yaşanılanların da aydınlatılması gerekiyor, düşen bir uçak var ve hiç bir ilk yardım ekibi uçağa yaklaştırılmıyor, ta ki takım elbiseli adamların kaza yapan uçağa girip bir çantayla ayrılmasından sonra uçağa ancak müdahale ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine mi ya? ~ 4 yıl önce
Aydınlatılmayan her kazanın ardından bu adamlar çıkıyor..
Fizikçi ~ 4 yıl önce
Hız değil sürat :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mba usa ~ 4 yıl önce
Ilker Ayci bu yaziyi okur okumasin hukukcularini cagirmali ve oncelikle Hollanda Guvenlik Kurulu raporunun bilirkisi degerlendirmesi yapmasi ve Amerika ile iliskilierinin aciklanmasi uzerine AB ye sorusturma acilmak icin talimat vermeli, bu olayin ustu kapatilmamasi icin, THY nin resmi yollarla aciklama yapip bunuda Amerika nin unlu gazeteleri ve devaminda Boeing borsa degerlendirmesi yapan kuruslarin kaleme almasi icin acilen loby calismasi yapilmali, eger ki mevcut Max problemlerine THY Amsterdam kazasi eklenirse is buyuyecegi icin gerekirse Boeing ile settle down olunup ileride ki Tusas dahi olmak uzere bir cok alanda destek alinabilir pozisyon yaratilmali, umut ediyorum bu yazi THY yonetim kuruluna iletilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklanma ~ 4 yıl önce
Ben elden iletirim, sen kafanı yorma evladım
Türk ~ 4 yıl önce
Hey gidi Boeing hey. Sen ki yıllarca havacılık sektörüne liderlik ettin ama aç gözlülüğün ve hırsların nedeniyle 2019'da dibi gördün. Bir havayolum olsa hiç düşünmeden tüm filoyu Airbus uçaklarından oluştururdum. Boeing artık bana hiç güven vermiyor. 773ER hariç hiç bir Boeing uçağı artık bana güven vermiyor. Airbus'tan şaşmamalı havayolu firmalarımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Biz zaten bunları kazadan kurtulan kabin memurundan duymuştuk,ayrıca sadece boıng hatası degıl busines ta ölen boıng muhendislerinin gercegini ve sag olarak laptop kaçıran boıng mühendisini de gözleriyle görmüş.ayrıca hangarda kelepçelenen thy mühendisinide unutmadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000