05 Ağustos 2010, Perşembe 08:18:49

Fırtına'ya alçak uçuşları sordular!

Balyoz Eylem Planı iddianamesi ek klasörlerinde yer alan belgelere göre, Balyoz ‘girişim’ boyutunda kalmadı ve meclise ve hükümete yönelik eylem planları uygulamaya geçirildi.

Ek klasörlerdeki belgelere göre, Meclis ile Başbakan’ın Ankara’daki evinin üzerinde yapılan alçak uçuşlar da bu eylemlerin bir parçasıydı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına’nın da, Oraj Planı kapsamında TBMM ve Başbakan’a ‘baskı ve gözdağı’ girişimi eyleminde bulunduğu iddiasıyla sorgulandığı görüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, İbrahim Fırtına imzalı Oraj Hava Harekat Planı’nın içeriğine dikkat çekildi. Raporda şöyle denildi: Plan içeriğinde, ‘Meclisin sıkıyönetim ilan etmesi için gerekli oy oranı yakalanamazsa, Ankara üzerinde hava gösterileri yapılacak, TBMM’nin çalıştığı gün üzerinden alçak uçuşlar yapılarak TSK’nın varlığı hissettirilecektir’ denilmiş.  Yapılan araştırmalarda, 27 ekim 2004 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın Ankara Subayevleri’ndeki evinin üzerinde F4 savaş uçaklarının alçak uşuç yaptığı, uçaklardan birinin Erdoğan’ın evinin 200 metre yakınında bulunan Aksa Camii’nin minaresinin ucundaki aleme çarptığı, 27 Aralık 2005 tarihinde bir askeri helikopterin TBMM üzerinde alçak uçuş yaptığı, bu görülmüştür. Bu bilgiler ışığında, Oraj Planında yer alan eylem ile açık kaynaklardan tespit edilen bilgilerin paralellik gösterdiği değerlendirilmiştir.”

‘UÇUŞ EMRİNİ SİZ Mİ VERDİNİZ’

Balyoz savcıları tarafından sorgulanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’ya da tutanaktaki bu tespitin sorulduğu görüldü. Savcılık tarafından Fırtına’ya yöneltilen soruda, “27 Ekim 2004 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapıyordunuz. Belirtilen bölgede alçak uçuş yapılması ile ilgili bir talimatınız oldu mu?” denildi.

Fırtına’nın yanıtıysa, “Türkiye dahilinde askeri uçuşların şehirler üzerinden nasıl uçaçagı ilgili talimatlarda belirtilmiştir. 27 Ekim 2004 tarihinde Başbakan’ın evinin üzerinden yapılmış olan uçuş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provaları için şuanda sayısını hatırlayamadığım ama 20-30 kadar uçaktan oluşan bir merasim grubu geçiş rotası nedeniyle hipodromdan geçiş için alçalırken sayın Başbakan’ın evinin bulunduğu yerdeki camii’nin minaresine çarpmış ve minarenin kafasında alemin kaza sonucu kırılmasına neden olmuştur. 27 Aralık 2005 tarihinde TBMM binası üzerinden bir helikopterrin alçak uçuş yapması ile ilgili bilgim yoktur. O dönemde ben emekliydim dedi.

(Star)

Fırtına'ya alçak uçuşları sordular!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000