02 Haziran 2011, Perşembe 13:00:20

FİRMALAR YENİDEN UÇUŞLARA BAŞLADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce uçuşları durdurulan 6 balon firmasından 5'i yeniden uçuşlarına başladı...
Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da faaliyet gösteren ve bazı şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce uçuşları durdurulan 6 balon firmasından 5'i yeniden uçuşlarına başladı.
 
8 Eylül 2010'da yayımlanan "Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı (SHT-BALON) Revizyon 1" yönetmeliği kapsamında bazı şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle uçuşları durdurulan "Royal", "Cihangiroğlu", "Sultan", "Sultan Kelebek" ve "Han Havacılık" balon firmaları, istenilen şartları yerine getirdi.
 
Bunun üzerine yeniden denetlenen bu firmalar, Kapadokya bölgesindeki uçuşlarına başladı.
 
Bu arada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuşları durdurulan bir diğer firma 'Türk Hava Kurumu'nun ise, "Gökçen Havacılık" adı altında yeni bir balon firması için ruhsat işlemlerinin sürdüğü ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından uçuşlarına başlayabileceği belirtildi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yaklaşık iki ay önce söz konusu 6 balon firmasının uçuşlarını "Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı (SHT-BALON) Revizyon 1" yönetmeliği kapsamında yer alan "filolarında en az beş adet sıcak hava balonu ile en az beş adet pilot" bulundurmadıkları gerekçesiyle faaliyetlerini durdurma kararı vermişti.
FİRMALAR YENİDEN UÇUŞLARA BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000