15 Ekim 2015, Perşembe 08:50:13

Finlandiya Cumhurbaşkanı tarifeli seferle gelmiş

Türkiye ziyaretine önceki gün başlayan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nun, Helsinki’den İstanbul’a Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle geldiği ve buradan Ankara’ya aktarma yaptığı ortaya çıktı.
  • o kadar cahil var ki haberi doğru bile okumadan cahilliklerini ifşa ediyorlar. haberde diyor ki 3 tane vip uçakları var ama grup kalabalık olup uçağa sığmadıkları için tarifeli sefere bindiler. bu da size kapak olsun bu ülkenin gelişmesinden rahatsız olan malum kesim!
  • Aman abi böyle haberler yapmayın, bizim VIP'lerimizde şaşkınlıktan baş dönmesi ve miğde bulantısı yaratabilir. Alışık değiller onlar böyle fakir hareketlere, dokunur.
  • Biraz adil olalim. TR VIP inin güvenlik riskleriyle Fin VIP inin güvenlik riskleri kıyas kabul etmez. üstelik herşeye rağmen evet TR Filandiyadan çok daha etkin ve hareketli bir ülkedir. üstelik 3 adet VIP uçakları varmış zaten. kapasitesi yetersiz olduğu için bu yolu seçmişler, haberde yazıyor. TR de VIP uçakları dönemi bu zamanda başlamış da değil. birçok hükümet ve devlet başkanı yaklaşık 30 yıldır kullanıyor kayıtlı VIP uçaklarını. bunlar yokken de THY nin uçağı kullanılırdı tahsis edilerek. Bu arada cumhuriyetin ilk yıllarıyla kıyaslama yapan ve uçak/saray göndermelerinde bulunan (ve aslında adeta icat ettikleri bir asr-ı saadetle avunan/övünen) arkadaslara da bir çift sözüm var: Beyaz Vagon, Pembe Köşk, Termal Köşkü, Florya Köşkü, Savarona vesaire. bunların ne olduklarına, maliyetlerine ve dönemlerindeki GSYIH ye oranlarına bir zahmet bakıverin derim. Gelin onun için envanterimize girmiş bu değerleri yermek "tu kaka" etmek yerine verimli kullanıyor muyuz, ona bakalım.
  • Halk hesap soruyor avrupada. Sen benim alın terimdEn artırıp ödediğim vergimi nereye harcadın diye. Ben TC Cumhurbaşkanının en iyi arabalara uçaklara binmesinden gurur duyarım ama halkımızın refah seviyesi en az Finlandiya seviyesine gelince.
  • Kişibaşı milli geliri 40 000 Amerkan Doları olduğu bir ülkenin Cumhurbaşkanı ile kendini Dünya Lideri sanan ve sanal hesaplar ile ülkesindeki milli geliri 13 000 dolara çıkardığını iddia eden birinin kıyaslamasını elbetteki yapacağım. Halkı makarnaya ve kömüre tav ve bunlardan medet uman akıl yaşı 8 olan bir halkın seçtiği, heryere 300 milyon dolarlık Airbus 330' u ile giden Cumhurbaşkanı ile bunlardan en az 3 kat zengin bir halkın tarifeli sefer ile yolculuk yapan Cumhurbaşkanını kıyaslamamak mantıklı olur mu?
  • Görmemiş gelişmemiş ülke (finland) olduklarını ortaya koyup dünyaya maskara oldular.
  • Birkac yıl once de Basbakanlari Freebird havayollari ile tatile gelmisti.
  • gorgulu olmak baska birsey.. sonradan ogrenilemiyor
  • Bizim cumhurreis ucagini gonderirdi eger bilseydi. Biz onlardan daha varlikliyiz sonunda.
  • finlandiya gibi küçük ve düşmanı olmayan bir ülke ile türkiye gibi kocaman ve dünya güçlerinin hedefinde olan ülke cumhurbaşkanını karşılaştıracak kadar cahil olmadığınızı varsayıyorum

Türkiye ziyaretine önceki gün başlayan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nun, Helsinki’den İstanbul’a Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle geldiği ve buradan Ankara’ya aktarma yaptığı ortaya çıktı.

Bir dizi ziyaret ve temas için Türkiye’ye gelen ve mütevazı kişiliğiyle bilinen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, uçağın business bölümünde uçtu ancak zaman zaman ekonomi sınıfına geçerek gazetecilerle sohbet etti. Bu sırada çekilen bir fotoğraf, dün sosyal medyada yayıldı. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin, Türkiye seyahati öncesinde THY ile temasa geçtiği ve 30 kişilik ekip için uçak bileti satın aldığı öğrenildi.

Aralarında Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nün de bulunduğu 11 kişiye business sınıf bileti alınırken, kalanlar yer kalmadığı için ekonomi sınıfında uçtu.

Finlandiya Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 3 adet Learjet35 tipi özel jet bulunuyor.

Kısa ve orta menzilde kullanılabilen uçağın koltuk kapasitesi 8. Bu tür kalabalık uçuşlarda ise havayolları tercih ediliyor.

1990’lı yılların sonunda Finlandiya Havayolları Finnair Helsinki-İstanbul uçuşlarını durdurmuştu. Şirket, bazı yıllar Antalya gibi tatil noktalarına charter veya dönemsel tarifeli seferler yapıyor.

Finlandiya Cumhurbaşkanı tarifeli seferle gelmiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Akpartili ~ 8 yıl önce
o kadar cahil var ki haberi doğru bile okumadan cahilliklerini ifşa ediyorlar. haberde diyor ki 3 tane vip uçakları var ama grup kalabalık olup uçağa sığmadıkları için tarifeli sefere bindiler. bu da size kapak olsun bu ülkenin gelişmesinden rahatsız olan malum kesim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baş dönmesi ~ 8 yıl önce
Aman abi böyle haberler yapmayın, bizim VIP'lerimizde şaşkınlıktan baş dönmesi ve miğde bulantısı yaratabilir. Alışık değiller onlar böyle fakir hareketlere, dokunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaslar ~ 8 yıl önce
Biraz adil olalim. TR VIP inin güvenlik riskleriyle Fin VIP inin güvenlik riskleri kıyas kabul etmez. üstelik herşeye rağmen evet TR Filandiyadan çok daha etkin ve hareketli bir ülkedir. üstelik 3 adet VIP uçakları varmış zaten. kapasitesi yetersiz olduğu için bu yolu seçmişler, haberde yazıyor. TR de VIP uçakları dönemi bu zamanda başlamış da değil. birçok hükümet ve devlet başkanı yaklaşık 30 yıldır kullanıyor kayıtlı VIP uçaklarını. bunlar yokken de THY nin uçağı kullanılırdı tahsis edilerek. Bu arada cumhuriyetin ilk yıllarıyla kıyaslama yapan ve uçak/saray göndermelerinde bulunan (ve aslında adeta icat ettikleri bir asr-ı saadetle avunan/övünen) arkadaslara da bir çift sözüm var: Beyaz Vagon, Pembe Köşk, Termal Köşkü, Florya Köşkü, Savarona vesaire. bunların ne olduklarına, maliyetlerine ve dönemlerindeki GSYIH ye oranlarına bir zahmet bakıverin derim. Gelin onun için envanterimize girmiş bu değerleri yermek "tu kaka" etmek yerine verimli kullanıyor muyuz, ona bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 8 yıl önce
Yani sadece Finlerin VIP ucaklarinin menzili yetmedigi icin THY ile gelmis öyle mi? Simdi Finlerin Cumhurbaskani deseydi Finair dan bana bir ucak ayarlayin Türkiyeye gidecem Finair diyecektiki hayir öyle mi? Ondan degil güzel kardesim. O cumhurbaskani bizimkisi gibi davransaydi Yok bana ucak alin Ben hic bir yere gidemiyor zaten cerez parasidir ne olacak deseydi o bir saniye bile o makamda oturamazdi. Ondan zaten onlar herzaman bizden Daha Iyi ve Daha önde olacaklar.
A ~ 8 yıl önce
Pazar günü Angela Merkel gelecek Türkiyeye. Herhalde A340 ile gelir. Ancak o ucak Lufthansa'dan satin alinmis yani ikinci el. Bizimkisi ama 0 ucak aliyor icini Amerikada yaptiriyor ve ilk Ben bineyim diye Hangarda sakliyor. Bizimkisinin ucagi 0 Merkelinkisi ikinci El. Merak etigim su aslinda. Acaba burada simdi bir veya iki angut cikacakmi ve diyecekmi haaa demek bizim ekonomimiz Almanyaninkisinden daha güclü diye.
Sevgili A ~ 8 yıl önce
Oncelikle TR deki yeni VIP ucagi deyim yerindeyse olu merkep fiyatina alinmistir. Cunku uretici firmayla yapilan buyuk bir sozlesmenin bir parcasidir. yani cok buyuk bir pazarlikla neredeyse ikinci el fiyatina alinmistir. Diger hususa gelince: menzil degil kapasite sorunu dedim. hatta ben demedim haber oyle diyor. rahat olun yarin BB veya CB olursa siz de kullanirsiniz. daha ucuzu veya daha pahalisi olur muydu? olurdu ama yeni bir ucak yaklasik 25 yil ekonomik omru olur. ha anladigim daha pahali olsaydi da ikinci el olsaydi da bu kisi yeni ucaga binmeseydi, yeni olan hiçbirşeyi haketmiyor diyorsaniz, ben buna birsey diyemem.
! ~ 8 yıl önce
Adil olalim diyorsun da sen adil misin ? Guvenlik riski cok diye 400 kusur milyon dolara ucak alinir mi ? Diger ucaklar ve helikopterlerin maliyeti 1 milyar dolar civarinda ! Luks makam araci sayisinda da dunya rekoru bizde! Ilk Ozal zamaninda ozel ucak alindi 90 yilinda daha once risk yokmuydu bu ulkede? O zamankiler niye boyle luks ucaklar almamislardi? Icat edilen asr-i saadet'in mucitleri Osmanlidir hatirlatirim! O bahsettigin koskler, pembe kosk osmanli zamani alinmistir,termal kosk ahsap 2 katli 200 m2 civarinda bir yapidir,florya kosku 1930'larda zamanin belediyesince yaptirilmistir,savarona 1938 yilinda Ataturk hasta iken alinmistir. Bunlarin toplam degeri simdiki 330'un ya da simdiki kacak sarayin kacta kacidir ? O donemin oranlarindan bahsediyorsun da o zaman da bu ulke yine fakirdi ama enflasyon yoktu ac,arastir ! Bu ulkede 10 milyon issiz,10 milyon yesil karta muhtac varken, dunyanin en pahali benzini,arabasi,elektirigi vs varken boyle satafata,gosterise,hanedana luzum yok!
Unlemci Arkadas ~ 8 yıl önce
Rakamları biliyor da konuşuyor gibisiniz ama üzülerek söyleyeyim yanılıyorsunuz. Sadece bir örnek vereyim Savarona. Alım değerine vergi ve harçlar dahil olmadığı için liman kirası ve bazı harçlarla maliyeti iki katına çıkmıştır ve bürokratlar (burada Atatürk e bir ithamım yoktur dikkat edin) adeta imzaları atmak için birbirleriyle yarışmışlardır. Nedense.. rakamlar çok fiktif kalacağı için şöyle bir kıyas yapayım, Savarona nın toplam maliyeti, o seneki ihracat toplamımızın üzerindedir. Florya Köşkü nün Belediye tarafından yaptırılmış olması da maliyetini azaltmıyor. Ha bir de hatırlarsanız paragrafın sonunda şunu dedim: "Gelin onun için envanterimize girmiş bu değerleri yermek "tu kaka" etmek yerine verimli kullanıyor muyuz, ona bakalım." Yalova, uçak, külliye, Dolmabahçe, Florya vs. hepsi hepimizin.
KaptanPaşa ~ 8 yıl önce
Halk hesap soruyor avrupada. Sen benim alın terimdEn artırıp ödediğim vergimi nereye harcadın diye. Ben TC Cumhurbaşkanının en iyi arabalara uçaklara binmesinden gurur duyarım ama halkımızın refah seviyesi en az Finlandiya seviyesine gelince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapacağım ~ 8 yıl önce
Kişibaşı milli geliri 40 000 Amerkan Doları olduğu bir ülkenin Cumhurbaşkanı ile kendini Dünya Lideri sanan ve sanal hesaplar ile ülkesindeki milli geliri 13 000 dolara çıkardığını iddia eden birinin kıyaslamasını elbetteki yapacağım. Halkı makarnaya ve kömüre tav ve bunlardan medet uman akıl yaşı 8 olan bir halkın seçtiği, heryere 300 milyon dolarlık Airbus 330' u ile giden Cumhurbaşkanı ile bunlardan en az 3 kat zengin bir halkın tarifeli sefer ile yolculuk yapan Cumhurbaşkanını kıyaslamamak mantıklı olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İreyiz duymasın ~ 8 yıl önce
Görmemiş gelişmemiş ülke (finland) olduklarını ortaya koyup dünyaya maskara oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 8 yıl önce
Birkac yıl once de Basbakanlari Freebird havayollari ile tatile gelmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
gorgulu olmak baska birsey.. sonradan ogrenilemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasasin!... ~ 8 yıl önce
Bizim cumhurreis ucagini gonderirdi eger bilseydi. Biz onlardan daha varlikliyiz sonunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stratejist ~ 8 yıl önce
finlandiya gibi küçük ve düşmanı olmayan bir ülke ile türkiye gibi kocaman ve dünya güçlerinin hedefinde olan ülke cumhurbaşkanını karşılaştıracak kadar cahil olmadığınızı varsayıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
Böyle bir karşılaştırılma nasıl yapılır anlamak mümkün değil
cahil ! ~ 8 yıl önce
turkiye onlarca yildir hedefte yeni degil niye eskiler boyle ucaklar almiyordu da simdiki aliyor ? ozal ilk ozel ucagi yanilmiyorsam 90 da almisti onunla basladi bu gosteris furyasi ! ondan once ulkemiz gulluk gulistanlikti o yuzden kendilerine ozel ucak almamislardi degil mi? esref bitlis'in ucagi da guya guvenlikliydi ne oldu ? isteyen istedigini yapar! dunya guclerinin hedefinde olan bir suru ulke var hangisinde boyle ucaklar var ? ayrica da muktedir , kendi icadimiz olsa neyse diyecegim,dunya guclerinin ! icat ettigi ve modernizasyon yaptigi yani fuze,roket,koruma kalkani vs gibi tum bilgilerin kendilerinde oldugu, ucagi kullaniyor hatirlatirim ! millete ahkam kesecegine sen kendi yagciligina bak!
Oku ~ 8 yıl önce
Stratejist. Cehalet zor zenaat. Türkiyenin geçmişinden haberin olmaması çok acı. Şimdi rezil rüsva olduk o ayrı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000