02 Temmuz 2017, Pazar 10:02:02

Fetö paraları yurt dışına böyle kaçırmış

"Himmet" adı altındaki paraların yurt dışına çıkarılmasını sağlayan 36 kişi hakkındaki iddianamede, şüphelilerin kullandıkları şifreler deşifre oldu.
  • Yahu adamın bankasi var, yüzlerce şirketleri yurtdisindaki ülkelerde, resmi swift ile işi bitirmek varken, niye uğraşsın bavul ile.. Zaten paranın nereden geldiğini bu hükümetin getirdiği kanun ile söylemek göstermek zorunda değil, nereden kazandığını göstermesi gerekmiyor, sağolsun akp ve çıkardığı kanun
  • Ayak işlerinde kullanılanlar patlıyor. Fetöcü müdür başkan müsteşar yöneticiler cirit atıyor. Ucu siyasete dokunuyormuşşş. Bu halk salak görmüyor sanki. Ya hepsini temizleyin ya da bırakın bu işi. İnsanlar kardeşini babasını oğlunu... Canlar feda oldu oluyor. Koltuk sevdalıları...
  • fetöcü diye alınanların çoğu yanlışlık olmuş diye görevlerine geri döndü suçları yoksa elbet hak yerini bulmuş ama suça iştirak ettikleri bilinipte korunmuşlarsa durum vahim
  • Ne istedilerde vermedim
  • Dhmi personellerinin hiç birisi güvenlik geçişlerinde aranmıyor. Bu gün bütün istasyonlara bakın havalimanı otoritesi olan Dhmi personeli elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Adamlardaki hava bakanlarda yok. Bu şekilde olduğu sürece daha çok şey girer çıkar.
  • Sizde bu takıntı olduğu sürece daha çoook çalan olur.. Yok orada bunlar var, şurada var.. Sanki onlar çalışmış, diğerleri yatmış ve çalmış..
  • Havalimanlari çok önemli noktalar bütün fetocular ayiklanmali ama sadece fetocular değil diğer bütün cemaat örgütlenmelerinede izin verilmemeli yarın onlarında ne yapacağınin garantisi yok
  • tk da hiç fetocu olmaması takdire şayan. Hiç fetocu haberi olmadı tk ile ilgili. Birileri bu vatan hainlerini koruyor olabilir mi?
  • Hala tiyatro diyorsanız Allah size akıl fikir versin demekten başka yapılacak yok.
  • Su FETO cularin haline bak teker teker corap ipligi gibi cozuluyorlar. Allah daha beter etsin bu Vatan hainlerini. Bunlari ayni zamanda Gazete ve TV lerde mecmualarda her yerde resimlerini isim soyadlarini asip reklam edeceksinki Milletimiz hepsini tek tek tanisin ve ona gore tutum etsin. Bu Vatan hainlerinin hepsinin acimadan kellelerini kilictan gecireceksinki gelecek nesil Vatan hainlerine bir ornek olsun.

"Himmet" adı altındaki paraların yurt dışına çıkarılmasını sağlayan 36 kişi hakkındaki iddianamede, şüphelilerin kullandıkları şifreler deşifre oldu. FETÖ'cülerin “Çiçekleri bol bol sulayın” diyerek himmet topladıkları belirlendi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) himmet adı altında topladığı yüklü miktarda paraları, Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarından Afrika ülkelerine kaçıran 36 şüpheliye dava açıldı. Haklarında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar değişen yıllarda hapis cezası istenen şüpheliler arasında havalimanlarında hava kontrolörü olarak çalışan 3 şüpheli de yer aldı.

Paraları kaçırdılar

Himmeti toplayan FETÖ üyelerinin yurt dışına çıkışındaki engelleri, hava trafik kontrolorleri vasıtasıyla aştıkları belirlendi. Şüphelilerin kendi aralarındaki telefon konuşmalarında gizli kodlar kullandıkları iddianamede anlatıldı. Şüphelilerin, himmet ve himmet toplantıları için “Çiçek sulama”, “Maç yapmak” gibi şifreler kullandıkları belirlendi.

Maça giderken kapatıyoruz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin telefon görüşmeleri yer aldı. Şüpheli Muharrem Esgün ve Ertan Kaya arasında 2015 tarihinde yapılan bir telefon görüşmesinde şüphelilerin kodlarla konuştukları saptandı. Ertan Kaya’nın “Kardeşim, siz maça giderken hep beraber mi telefonunuzu kapatırsınız” sözleri üzerine Muharrem Esgün’ün “Tabii ki sessizde kalıyor. Yani ordaki ortam bozulmasın diye abi!” diye cevap verdiği iddianamede yer aldı.

'Çiçekler büyümeyebilir'

Kaçak şüphelilerden Mescid-i Aksa Camii Dernek Başkanı Hakan Güvenç’in yaptığı telefon konuşmalarında ise himmet toplamayı “çiçek sulamak” olarak kodladığı belirlendi. Güvenç’in “Çiçekleri de getireyim mi? Bendeki büyümeyebilir yetişmeyebilir” ifadesini kullandığı, şüpheli Muhammed Zengin’in ise “Bol bol sulayın inşallah” diye cevap verdiği tespit edildi.

Beş bavulla gittiler bir bavulla döndüler

Soruşturma bir tanık tarafından yapılan ihbar sayesinde başlatıldığı ortaya çıktı. İhbarcı Ahmet Önal, şüphelilerden Hakan Güvenç ve beraberindeki kişilerin 2014 tarihinde Atatürk Havalimanı’ndan 42 kilogram ağırlığındaki 5 adet bavulla Tanzanya’ya uçtuklarını söyledi. Önal, şüphelilerin kısa bir süre sonra ise 18 kilogramlık tek bavulla geri döndüklerini sözlerine ekledi.

Kapılar FETÖ’ye açık

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hava trafik kontrolü olarak görev yapan Ali Aşkın’da şüpheliler arasında yer aldı. Şüpheli Mustafa Sağlam’ın ise Atatürk Havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yaptığı belirlendi. Ağabeyi Moğolistan’da örgüte ait bir okulda öğretmenlik yapan Sağlam’ın örgüt üyelerinin yurt dışına himmet paralarını çıkarmalarına yardım ettiği belirlendi. Şüpheliler Bayram Okay, Ferham Emir ve Hakan Güvenç’in 2014’te ABD’ye gitmek için havalimanına geldikleri kameralardan tespit edildi. Görüntülerde Mustafa Sağlam’ın, şüphelileri ilk arama noktasına geçmesinden sonra, sadece apron kartına sahip kişilerin girebildiği gümrük kapısına geçirdiği belirlendi.

Fetö paraları yurt dışına böyle kaçırmış

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Finansci ~ 7 yıl önce
Yahu adamın bankasi var, yüzlerce şirketleri yurtdisindaki ülkelerde, resmi swift ile işi bitirmek varken, niye uğraşsın bavul ile.. Zaten paranın nereden geldiğini bu hükümetin getirdiği kanun ile söylemek göstermek zorunda değil, nereden kazandığını göstermesi gerekmiyor, sağolsun akp ve çıkardığı kanun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepe fetöcüler!!! ~ 7 yıl önce
Ayak işlerinde kullanılanlar patlıyor. Fetöcü müdür başkan müsteşar yöneticiler cirit atıyor. Ucu siyasete dokunuyormuşşş. Bu halk salak görmüyor sanki. Ya hepsini temizleyin ya da bırakın bu işi. İnsanlar kardeşini babasını oğlunu... Canlar feda oldu oluyor. Koltuk sevdalıları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karınca ~ 7 yıl önce
fetöcü diye alınanların çoğu yanlışlık olmuş diye görevlerine geri döndü suçları yoksa elbet hak yerini bulmuş ama suça iştirak ettikleri bilinipte korunmuşlarsa durum vahim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztk ~ 7 yıl önce
Ne istedilerde vermedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetöşler ~ 7 yıl önce
Dhmi personellerinin hiç birisi güvenlik geçişlerinde aranmıyor. Bu gün bütün istasyonlara bakın havalimanı otoritesi olan Dhmi personeli elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Adamlardaki hava bakanlarda yok. Bu şekilde olduğu sürece daha çok şey girer çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış biliyorsun ~ 7 yıl önce
güvenlik kontrollerinden tüm dhmi personeli geçer.
Takıntı ~ 7 yıl önce
Sizde bu takıntı olduğu sürece daha çoook çalan olur.. Yok orada bunlar var, şurada var.. Sanki onlar çalışmış, diğerleri yatmış ve çalmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemli ~ 7 yıl önce
Havalimanlari çok önemli noktalar bütün fetocular ayiklanmali ama sadece fetocular değil diğer bütün cemaat örgütlenmelerinede izin verilmemeli yarın onlarında ne yapacağınin garantisi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 7 yıl önce
tk da hiç fetocu olmaması takdire şayan. Hiç fetocu haberi olmadı tk ile ilgili. Birileri bu vatan hainlerini koruyor olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tiyatro mu? ~ 7 yıl önce
Hala tiyatro diyorsanız Allah size akıl fikir versin demekten başka yapılacak yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
İSPARK daki yolsuzluk da kesin örgüt yüzündendir.. Kumpas falan?
Ne olmuş ~ 7 yıl önce
Ben çoook 5 valiz ile gittim, valizsiz geldim.. Ne olmuş? Tatilciler hep böyle.. Yani para götürsem kime ne, para benim değilmi.. Yakala cezasını kes.. Madem para götürmüşler, niye yakalamadınız? Tiyatro işte..
Suç ~ 7 yıl önce
Adamlar uçak dolusu parayı Katar'a kaçırıyor , yakalanıyor.. Sonuç, neymiş de devlet sırrı olduğundan tutuklanıyor.. Yayın yasagı geliyor.. istanbulda İSPARK vurgunu ortaya çıktı, ne oldu? Bunlar ne olacak? Asabilecekmisiniz? Bunlar vatanhaini değil, vatansever... AKTÖ üyesi.. Uyumaya devam edin
Hemde kralı ~ 7 yıl önce
Biri şıracı diğeri bozacı. Ikisi de cambaz. Ikisi de hain.
suca ~ 7 yıl önce
FETÖ AKTÖ ikisi de aynı .birbirinden farkları yok.
Muhittin ~ 7 yıl önce
Su FETO cularin haline bak teker teker corap ipligi gibi cozuluyorlar. Allah daha beter etsin bu Vatan hainlerini. Bunlari ayni zamanda Gazete ve TV lerde mecmualarda her yerde resimlerini isim soyadlarini asip reklam edeceksinki Milletimiz hepsini tek tek tanisin ve ona gore tutum etsin. Bu Vatan hainlerinin hepsinin acimadan kellelerini kilictan gecireceksinki gelecek nesil Vatan hainlerine bir ornek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 7 yıl önce
2014 de olmuş.. Günaydın, madem tespit edildi, neden müdahale etmediniz.. Tezgah olduğu belli.. Tiyatroya hoşgeldiniz..
~ 7 yıl önce
Kılıçtan geçirmek filan gibi bedevi uygulamalarını örnek gösterince sizin de onlardan bir farkınız kalmıyor. Onların yaptıkları da adaletsizlik sizin öneriniz de adaletsizlik. Cezalar da kanunlara göre verilir. Kılıçtan geçirerek ceza vermek sadece Arapların ve geri kalmış Asya ülkelerinin iygulayacağı bir ceza yöntemidir.
Ya diğerleri ~ 7 yıl önce
FETÖ militanları vatan haini de bu örgütle yıllarca işbirliği yapanlar, örgüt liderine övgüler dizenler, örgütün her istediğini verenler vatan haini değil mi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000