20 Ekim 2019, Pazar 08:57:11

Fethiye'de paraşüt kazası: 2 yaralı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Babadağ’dan yamaç paraşütüyle tekli (single) atlayış yapan Hollandalı ve Slovakyalı pilotlar düşerek yaralandı.
  • Bu işte bir yanlışlık var.. Yamaç paraşütü sertifikası olan bir olarak soruyorum, ülkemizde bu kadar çok kaza olması normal mi ? Neredeyse her 2-3 hafta bir birileri ya ciddi yaralanıyor yada hayatlarını kaybediyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Babadağ’dan yamaç paraşütüyle tekli (single) atlayış yapan Hollandalı ve Slovakyalı pilotlar düşerek yaralandı.

20. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Ölüdeniz Mahallesine gelerek akrobasi gösterisi yapmak için Babadağ'ın bin 700 metre pistinden Hollandalı Kornelis Jacob ve Slovakyalı Mikes Mario, single (tekli) hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçuş yaptı.

Kalkışın ardından Hollandalı Kornelis Jacob belirlenemeyen bir nedenle kayalık alana düştü. Slovakyalı Mikes Mario ise şiddetli rüzgar nedeniyle kalkışı sırasında pistin alt tarafında düştü.

Pistteki diğer pilotların Jacob ve Mario yardımına koşarken, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi.

İhbar üzerine bölgeye Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığında konuşlu Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ile sağlık ekipleri sevk edildi.

JAK timi tarafından bulundukları yerlerden istasyon kurarak yaralı iki paraşütçüyü 1700 pistinde bekleyen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.





Fethiye'de paraşüt kazası: 2 yaralı!

Yorumlar

Nedir bu ? ~ 4 yıl önce
Bu işte bir yanlışlık var.. Yamaç paraşütü sertifikası olan bir olarak soruyorum, ülkemizde bu kadar çok kaza olması normal mi ? Neredeyse her 2-3 hafta bir birileri ya ciddi yaralanıyor yada hayatlarını kaybediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paramotor ~ 4 yıl önce
Az bile diyorum.Cümle içinde pilot geçiyorsa insanlar kibirlerine yenik düşüyorlar.Hava şartları yada malzeme hatasından olan kazaları saymazsak genelinde durum bu maalesef.Herkes eğitimli ama aslında eğitim kasıt teknik eğitim değil.Bu mesleği taşıyabilecek yani kafasına göre hareket edip kendi hayatını ve başkalarının hayatını riske atmayacak kişi eğitimi eksik.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000