17 Nisan 2021, Cumartesi 10:34:09

Fas 13 ülkeyle uçuşları askıya aldı

Fas, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 13 ülkeyle uçuşların ikinci bir açıklamaya kadar askıya alındığını duyurdu.

Fas Ulusal Havaalanları Ofisi resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, COVID-19'un mutasyonlu halinin yayılmasını önlemek için yeni uçuş yasakları getirildiği belirtildi.

13 ülkeye uçuşlar durduruldu

Bu kapsamda, Arnavutluk, Bulgaristan, Kıbrıs, Estonya, Macaristan, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Malta, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Slovakya ile uçak seferlerinin 16 Nisan tarihinden itibaren karşılıklı olarak durdurulduğu ifade edildi.

Fas Ulusal Havaalanları Ofisi 9 Mart'ta yaptığı açıklamayla, Cezayir, Mısır, Yunanistan, Finlandiya, Lübnan, Norveç, Polonya, Kuveyt ve 24 Mart'ta yaptığı açıklamayla ise Mali, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gine ve Libya ile uçuşların karşılıklı olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Fas'ta koronavirüs salgınında son durum

Ulusal aşılama kampanyasının 28 Ocak'ta başladığı Fas'ta, Sağlık Bakanlığının verilerine göre bugüne kadar 4 milyon 554 binden fazla kişiye COVID-19 aşısı yapıldı.

Fas Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 36 milyon nüfuslu ülkede bugüne kadar 8 bin 927 kişi COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Fas 13 ülkeyle uçuşları askıya aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000