27 Ocak 2014, Pazartesi 08:30:01

FACİAYI ÖNLEDİ!

Avustralya'da uçuş sırasında bayılan pilotun genç arkadaşı 19 yaşındaki Troy Jenkins, uçağı 45 dakika havada tutmayı başararak olası kazayı önledi.
  • Jamiryu inanıyo musun yavrucuğum sen kendi dediğine
  • Fsx oynamaya benzemez bu isler yavrucum
  • işte simülatör tecrübesini kullanabileceğim bir olay ve sonrapilotluğa açılan kapı

Avustralya kırsalında keyif uçuşu sırasında pilotun kendinden geçmesinin ardından uçağı bir süre havada tutmayı başaran 19 yaşındaki Troy Jenkins, ölümcül bir kazayı önledi.

10 DAKİKA SONRA BAYILDI

Troy Jenkins'in anlattıklarına göre, Cessna tipi tek motorlu küçük uçağın 61 yaşındaki pilotu Derek Neville, Yeni Güney Galler eyaletindeki Forbes kasabasından havalandıktan 10 dakika sonra bayıldı.

Olay anında soğukkanlılığını koruyarak kontrolü devralan 19 yaşındaki Jenkins, havada daireler çizerek, arkadaşı Neville ayılana dek uçağı 45 dakika belirli bir yükseklikte tutmayı başardı. 

KORKTUĞUNU İTİRAF ETTİ

Daha önce Neville ile uçuş denemesi yaptıklarını ancak uçağı kendi başına nasıl yere indireceğini bilmediğini belirten Jenkins "biraz korktuğunu" itiraf etse de, soğukkanlılığını koruyarak ciddi bir kazanın önüne geçmiş oldu.

Jenkins, yardım çağrısına yanıt veren pilot Paul Reynolds'a da müteşekkir olduğunu, olay sırasında kendi uçağıyla Cessna'ya bir süre refakat eden Reynolds'un telsiz aracılığıyla ilettiği tavsiyelerin de büyük yarar sağladığını söyledi.

Uçuş sırasında neden bayıldığı anlaşılamayan Neville'in ise kontroller için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

FACİAYI ÖNLEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Cb ~ 10 yıl önce
Jamiryu inanıyo musun yavrucuğum sen kendi dediğine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Fsx oynamaya benzemez bu isler yavrucum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jamiryu ~ 10 yıl önce
işte simülatör tecrübesini kullanabileceğim bir olay ve sonrapilotluğa açılan kapı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hhy ~ 10 yıl önce
sımılatorle bır ucagı muhafaza edebılırsın ama gercek bır ucagı muhafa etmen ıcın sımılatorde uctugun kadar gercek ucacaıksın kı ozaman sımılatorun ne ıse yaradıgını goreceksın.
Bizde Sanal Pilotuz ~ 10 yıl önce
Ancak asla bunu yapabileceğimiz iddiasında değiliz. Gerçek uçuşun dinamiklerini simülatörde yaşamak mümkün değil. Bu tip saçma yorumlarda bulunmayın lütfen. Allah hiçbirimizi bu şekilde sınav yapmasın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000