15 Kasım 2013, Cuma 15:50:13

FACİAYA RAMAK KALDI!

Arjantin’in Buenos Aires kentinde Austral Lineas Aereas şirketine ait uçak pistten çıktı, yaklaşma aletlerine çarpan uçak güçlükle durdu...
  • Homing i biraz abartmış anlaşılan :) Bu arada "yaklaşma aleti" nasıl bir tanımlama yahu? oldu olacak UFO deyin. Havacılık haberleri yapan bir kurumsunuz, neyin ne olduğunu da bilin bir zahmet.
  • Adam direkt ıls nin kalbiine dalmış:))
  • salı gunu brezilya rio ya oradan bir hafta sonrada arjantin buenos airese gidecem...dün rioda uçak dolu fırtınasına tutulmuş bugun pistarinide uçak pistten çıkmış :D annem hop oturup hop kalkıyor resmen :D
  • alete aşırı güvenmeyeceksin,anlaşılan aletin dibine dibine gitmiş ,sinyalin kaynağına inmiş :) Herkese emniyetli uçuşlar.
  • Hasar goren alet Runway localizer vhf transmitter'dir.
  • instrumental landing system (ILS) :)
  • sevgili android verdigin bilgi icin tesekkur ederiz.
  • (A)pproach (L)ight (S)ystem diye bir adı var.

Arjantin’in Buenos Aires kentinde Austral Lineas Aereas şirketine ait uçak pistten çıktı, yaklaşma aletlerine çarpan uçak güçlükle durdu.

Arjantin’de Austral Lineas Aereas şirketine ait Embraer 190 tipi uçak facianın eşiğinden döndü. Pist sonunda duramayan uçak ILS direkteline çarptı. Şans eseri kazada kimsenin burnu dahi kanamadı. Kazanın olduğu sırada 34 knot şiddetinde rüzgar estiği belirtilirken şiddetli yağmurun da uçağın pistten çıkmasında etkili olduğu kaydedildi.

Olay sonrası Ezeiza Havaalanı uçuşlara kapatılırken, pisten bir süre önce yeniden uçuşlara açıldığı belirtildi.

Brezilya’nın Rio De Janeiro kentine giden uçakta 106 yolcu bulunuyordu.

FACİAYA RAMAK KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

~ 10 yıl önce
Homing i biraz abartmış anlaşılan :) Bu arada "yaklaşma aleti" nasıl bir tanımlama yahu? oldu olacak UFO deyin. Havacılık haberleri yapan bir kurumsunuz, neyin ne olduğunu da bilin bir zahmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıls ~ 10 yıl önce
Adam direkt ıls nin kalbiine dalmış:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
salı gunu brezilya rio ya oradan bir hafta sonrada arjantin buenos airese gidecem...dün rioda uçak dolu fırtınasına tutulmuş bugun pistarinide uçak pistten çıkmış :D annem hop oturup hop kalkıyor resmen :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
alete aşırı güvenmeyeceksin,anlaşılan aletin dibine dibine gitmiş ,sinyalin kaynağına inmiş :) Herkese emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 10 yıl önce
Hasar goren alet Runway localizer vhf transmitter'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
instrumental landing system (ILS) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANDROID`e ~ 10 yıl önce
sevgili android verdigin bilgi icin tesekkur ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
(A)pproach (L)ight (S)ystem diye bir adı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahahah ~ 10 yıl önce
O Localizer Antenna. Bilmeden yorum yapma!
hahaha a cevap ~ 10 yıl önce
localizer antenna pist sonunda yer almaz treshold hizasında yer alır.Amacıda Auto land yapan ucakları tresholda kadar localizerdan sapmamalarını sağlamasıdır. bi ucak autoland yaparken , kule antena arkasında protectionda tutar diger trafikleri
perspektif ~ 10 yıl önce
bir pistin sonu dediğiniz yer diğer pistin de başı aslında. 05-23 gibi. yani localizer antenna da olma ihtimali var. pistin başı aynı zamanda da.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000