29 Temmuz 2015, Çarşamba 17:01:11

Faciaya ramak kala...

İngiltere'nin Birmingham Havalimanı'nda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.
  • Ayrıca Embrader inmiş olsaydı prosedür gereği Boing Go Around (yanlış yazmış olabilirim) yapardı. Dediğim gibi Embrader iniş yapmış olsaydı flapların full açık olması gerekirdi daha teker kesmeden görüyoruz ki flaplar kalkış pozisyonunda.
  • Öndeki uçağın ERJ195 e bakarsanız flap lar Take off pozisyonunda yani kalkışta tekrar kalkmış değil. Lütfen doğru bilgilendirme yapalım.
  • gafasını camdan çıkarmış olabilir niye büyütüyosunuz .s .s
  • Bu nasil gordu, dikiz aynasimi varki gorsun diye yazan arkadaslar, bir pilot her ne kadar kendi ucagindan sorumluda olsa, etrafindaki ucakalrin nerede oldugunu bilmek de onun gorevidir, Siz ATC`nin havasahasindasiniz diye gorsel olarak trafiklere bakip, etrafinizda ne oluyor bitiyor takip etmek zorundasiniz, Embraer pilotlarinin nasil anladigina gelirsek "dikiz aynasi" degil, "profesyonel pilotluk" denir. Pilotlar kule konusmalarini takip ettiginden hangi ucak nerede biliyorlar. Lutfen bilip bilmeden yorum yapmayin.
  • Biz her gün benzerlerine 100 kez şahit oluyoruz. Bakınız Sabiha gökçen.
  • "Embraer'in kokpit ekibi, bir sonraki uçağın hemen arkasında olduğunu fark edince kalkış yaptı." --> Dikiz aynasindan görmüslerdir herhalde. :)
  • Yonetici yorumları yayımlamyorsun. Bir kalkıyor biri iniyor. Nerede burada tehlike. Uyanık olda youtube videosu paylaşma. Diğer yorumcu dostlar havacılık bilginiz ne derinmiş.Bırakın siz bu işi gidin sanayii de çırak olun.
  • iyi arkadaki uçak pass geçmemiş barii
  • Minimum 15 saniye var lift off touchdown arasında. Uzman değilim ama çok anormal bir duruma benzemiyor
  • Birmingham'ın geç iniş kleransı verdiği standard bir uygulama. Embraer kalkmış, airbus inmiş. Ne facia ne de standart dışı.

İngiltere'nin Birmingham Havalimanı'nda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. İniş yapan Embraer E195 tipi uçağın kokpit ekibi, bir sonraki uçağın erken iniş yaptığını fark edince tekrar kalkış yaparak büyük bir tehlikenin önüne geçti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Birmingham kulesi, Embraer E195 tipi yolcu uçağına iniş izni vermesinin hemen ardından bir sonraki yolcu uçağı olan Airbus A320 tipi uçağa da erken iniş izni verdi. Pisti henüz terk etmemiş olan Embraer'in kokpit ekibi, bir sonraki uçağın hemen arkasında olduğunu fark edince kalkış yaptı. 

Embraer'in kokpit ekibi bu hamlesiyle büyük bir facianın önüne geçerken, yetkililerin sorumlular hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

©AirportHaber

İşte o anlar:

Faciaya ramak kala...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

İlker ~ 9 yıl önce
Ayrıca Embrader inmiş olsaydı prosedür gereği Boing Go Around (yanlış yazmış olabilirim) yapardı. Dediğim gibi Embrader iniş yapmış olsaydı flapların full açık olması gerekirdi daha teker kesmeden görüyoruz ki flaplar kalkış pozisyonunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
Öndeki uçağın ERJ195 e bakarsanız flap lar Take off pozisyonunda yani kalkışta tekrar kalkmış değil. Lütfen doğru bilgilendirme yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 9 yıl önce
gafasını camdan çıkarmış olabilir niye büyütüyosunuz .s .s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikiz aynasi ~ 9 yıl önce
Bu nasil gordu, dikiz aynasimi varki gorsun diye yazan arkadaslar, bir pilot her ne kadar kendi ucagindan sorumluda olsa, etrafindaki ucakalrin nerede oldugunu bilmek de onun gorevidir, Siz ATC`nin havasahasindasiniz diye gorsel olarak trafiklere bakip, etrafinizda ne oluyor bitiyor takip etmek zorundasiniz, Embraer pilotlarinin nasil anladigina gelirsek "dikiz aynasi" degil, "profesyonel pilotluk" denir. Pilotlar kule konusmalarini takip ettiginden hangi ucak nerede biliyorlar. Lutfen bilip bilmeden yorum yapmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 9 yıl önce
ha konuşmayı dinledi arkadaki uçağa yol açtı embraer yani..ne profesyonellik ama.bilmesek yiyeceksiniz milleti.bi bıkmadınız kuru sıkı sallamaktan.profesyonel pilotmuş..profesyonel atıcılar sizi
Geç iniş kleransı ~ 9 yıl önce
Biz her gün benzerlerine 100 kez şahit oluyoruz. Bakınız Sabiha gökçen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus380 ~ 9 yıl önce
"Embraer'in kokpit ekibi, bir sonraki uçağın hemen arkasında olduğunu fark edince kalkış yaptı." --> Dikiz aynasindan görmüslerdir herhalde. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 9 yıl önce
Telsizden farketmiş olabilir mi acaba? Hiç düşündün mü
airbus ~ 9 yıl önce
@?? Sakadanda anlamiyon haha
CEO ~ 9 yıl önce
Yonetici yorumları yayımlamyorsun. Bir kalkıyor biri iniyor. Nerede burada tehlike. Uyanık olda youtube videosu paylaşma. Diğer yorumcu dostlar havacılık bilginiz ne derinmiş.Bırakın siz bu işi gidin sanayii de çırak olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airmiss ~ 9 yıl önce
iyi arkadaki uçak pass geçmemiş barii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim rumuz ~ 9 yıl önce
Minimum 15 saniye var lift off touchdown arasında. Uzman değilim ama çok anormal bir duruma benzemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 9 yıl önce
Birmingham'ın geç iniş kleransı verdiği standard bir uygulama. Embraer kalkmış, airbus inmiş. Ne facia ne de standart dışı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000