05 Mart 2009, Perşembe 18:13:09

FACİAYA RAMAK KALA!

Kazablanka Havaalanı'nda Pazar günü büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü öğrenildi.
  • Bayım bizi kurtardınız! bir kontrolör niye bu lafı etsin ki? teşekkür eder dikkatinden dolayı, ayrıca 4 tane uçağın üzerine geldiğini yazıyorsunuz haberde, sizin de üzerinize bir 737 gelse tabii ki SİZE ÇARPMAMASI İÇİN uyarırsınız birilerini, o sırada gören pilot üzerine gelen pilotla konuşamayacağına göre kuledeki hava trafik kontrolörüne bilgi vermiş ve htk da pilotu uyarmıştır.Ama senaryo yazmaya çok meraklıyız vesselam, hem de süsleyerek:=) Yine de çok ciddi bir olayın eşiğinden dönülmüş...

Fas'ın Kazablanka Havaalanı'nda pilotun yanlış hamle yapması nedeniyle olası bir faciayı kulenin önlediği açıklandı.

Fas Havaalanları Genel Müdürü (ONDA) Abdülhanin Buallu büyük tehlikeyi doğrulayarak, pilotun ciddi bir hata yapması sonrası facidadan dönüldüğünü açıkladı.

Fas'ın Kazablanka havaalanında Pazar günü Belçika'dan gelen bir uçağın inişi sırasında yerdeki uçaklara çarpmasıyla meydana gelebilecek bir facianın, uçuş kulesinin sayesinde atlatıldığı bildirildi.

Fas Havaalanları Genel Müdürü (ONDA) Abdülhanin Buallu, bugünkü L'Opinion gazetesinin bu yöndeki haberini doğrulayarak, Charleroi'dan gelen uçağın pilotunun ciddi bir hata yaptığını ve havaalanı teçhizatı ile kontrolörlerin dikkati sayesinde facianın eşiğinden dönüldüğünü belirtti.

Belçika'nın düşük fiyatlı Jet4you şirketi tarafından kiralanan Jetairfly'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının, sisli bir havada saat 08.55'te inişi sırasında pisti şaşırdığını ve Kazablanka'daki 5. Muhammed havaalanından kalkmaya hazırlanan yerdeki aynı tip 4 uçakla çarpışmak üzere olduğunu yazan gazete, yerdeki bir pilotun kuleyi uyarması üzerine facianın atlatıldığını belirtti. Kazablanka Uluslararası Havaalanı hava kontrolörünün uyarıyı yapan pilota, "Bayım, bizi kurtardınız" dediğini bildirildi.

En ufak bir dikkatsizlik olsaydı, büyük bir facianın yaşanacağını söyleyen Genel Müdür Buallu da manuel pilotajla inmek isteyen Belçikalı pilotun kontrolörlerin ısrarı üzerine bundan vazgeçtiğini, bu pilot hakkında şikayetçi olacaklarını kaydetti. Buallu, "Havaalanındaki cihazlar çalıştı ve kontrolörler dikkatliydi" diye konuştu.

FACİAYA RAMAK KALA!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bayım bizi kurtardınız! bir kontrolör niye bu lafı etsin ki? teşekkür eder dikkatinden dolayı, ayrıca 4 tane uçağın üzerine geldiğini yazıyorsunuz haberde, sizin de üzerinize bir 737 gelse tabii ki SİZE ÇARPMAMASI İÇİN uyarırsınız birilerini, o sırada gören pilot üzerine gelen pilotla konuşamayacağına göre kuledeki hava trafik kontrolörüne bilgi vermiş ve htk da pilotu uyarmıştır.Ama senaryo yazmaya çok meraklıyız vesselam, hem de süsleyerek:=) Yine de çok ciddi bir olayın eşiğinden dönülmüş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000