23 Temmuz 2016, Cumartesi 10:50:54

Facebook'un uçağı ilk uçuşunu yaptı

Facebook'un internetsiz milyarlarca insana internet ulaştırmayı amaçlayan Aquila isimli uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştirdi!
  • Bilmeyen birileri bunu görse direk uzay aracı ufo gördük diye yaygara koparır. dev üçken bişey tepemizden sessizce geçti olamaz :)
  • hepsi ajan. bi tane insanlık yararına bişey yok bu teknolojilerde. ya altın ya petrol ya da köle bulmak için yapıyor bilmem ne herifler.
  • Uçarken habire resimler, mesajlar gönderip beğenmemizi bekler artık. :)
  • Adamlar nelerle uğraşıyor enerjilerini nerelere harcıyor biz nelerle uğraşıyoruz. Allah memleketimize zeval vermesin.

Facebook, yıllar süren bekleyişin ardından güneş enerjisiyle çalışan uçaklarını ilk kez uçurdu. Aquila adlı insansız uçak, 90 dakika gökyüzünde kaldı. Facebook'a göre bu, planlanandan üç kat daha uzundu.

Aquila ilk olarak Mart 2015'tek F8 konferansında tanıtılmıştı, ancak şimdiye kadarki uçuşlar daha küçük modellerde gerçekleştirilmişti. Uçağın ana amacı ise dünyada internet erişimi olmayan 4 milyar kişiye internet bağlantısını ulaştırmak. Boeing 737'ye yakın bir kanat genişliğine sahip uçak tamamlandığında, 18km ile 27 km arasında irtifada üç ay boyunca uçması gerekecek. Uçağın bu süre boyunca havada kalması gerekecek ancak sadece bir mikrodalga fırın veya saç kurutma makinesi kadar enerji harcaması bekleniyor.

100 km çapında daireler çizebilen uçak, 18 km'den daha yüksekten lazer ve milimetre dalga sistemleriyle iletişim kurabiliyor. Facebook'un projesinin hedefine ulaşmasına henüz birkaç sene var; Zuckerberg önlerinde birkaç büyük mühendislik sorununun durduğunu söylüyor. Ancak CEO, testlerin önümüzdeki sene süreceğini ve Aquila'yı daha fazla havada tutmaya başlayacaklarını belirtiyor.



Facebook'un uçağı ilk uçuşunu yaptı

Yorumlar

ufo ~ 8 yıl önce
Bilmeyen birileri bunu görse direk uzay aracı ufo gördük diye yaygara koparır. dev üçken bişey tepemizden sessizce geçti olamaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 8 yıl önce
hepsi ajan. bi tane insanlık yararına bişey yok bu teknolojilerde. ya altın ya petrol ya da köle bulmak için yapıyor bilmem ne herifler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paylaşma ~ 8 yıl önce
Uçarken habire resimler, mesajlar gönderip beğenmemizi bekler artık. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FACEBOOK ~ 8 yıl önce
Adamlar nelerle uğraşıyor enerjilerini nerelere harcıyor biz nelerle uğraşıyoruz. Allah memleketimize zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000