13 Mayıs 2022, Cuma 11:08:22

FAA o pilotların lisansını iptal etti

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), geçtiğimiz ay Arizona çölünde havada uçak değiştirmeye çalışan iki pilotun lisanslarını iptal etti.
  • Helikopterden helikoptere atlarken sarjor degistirmenin farklı bir varyasyonunu denemisler becerememisler..lisanslarının iptal edilmesi isabet olmus…sunuda merak etmedim degil,ucakları senkron dalisa gecirirsin eyvallahta uzerine atlayp ucakla aynı varyoyu tutma fikrini mantıklı bulan bu arkadaslar checkride dan nasıl gectide lisans aldi
  • Yeni insan tipi; kurallara dusman, ihtiyatsiz, insana ve dogaya saygisiz
  • Birşeyler yazacaktım ama yayımlanmayacağı için yazamıyorum. Biz 1 saat daha ucuza uçalım diye şehir şehir dolanıp uçak arıyoruz, adamlar bollukta böyle hareketlerle uçak hurdaya çıkarıyor. Umarım bugünlerde icra edilen genel havacılık ve amatör havacılık seminerlerinde güzel kararlar alınır da her yerde uçuş yapılacak yer bulabiliriz.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), geçtiğimiz ay Arizona çölünde havada uçak değiştirmeye çalışan iki pilotun lisanslarını iptal etti.

FAA tarafından alınan iptal kararına ek olarak, Luke Aikins’e pilot koltuğunu terk ettiği ve uçağını “dikkatsiz ve pervasız” bir şekilde kullandığı için kısa bir süre sonra açıklanan bir soruşturmanın ardından 4932 dolar para cezası verdi.

Luke Aikins ve Andy Farrington, Cessna 182 uçaklarını 14.000 fitte senkronize olarak serbest dalışa bırakmayı ve ardından kokpitleri havada değiştirmek için atlamayı planlamıştı.

Ancak, Arizona Eloy’da çölün üzerinden uçarken, Farrington, Aikins’in atladığı uçağa giremedi. Uçak kontrolden çıktı ve yakınlarda, Phoenix ile Tucson’ın ortasında düştü.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan gösteride seyirci yoktu ve kimse yaralanmadı.

FAA o pilotların lisansını iptal etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

İsimsiz pilot ~ 2 yıl önce
Helikopterden helikoptere atlarken sarjor degistirmenin farklı bir varyasyonunu denemisler becerememisler..lisanslarının iptal edilmesi isabet olmus…sunuda merak etmedim degil,ucakları senkron dalisa gecirirsin eyvallahta uzerine atlayp ucakla aynı varyoyu tutma fikrini mantıklı bulan bu arkadaslar checkride dan nasıl gectide lisans aldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Divergent ~ 2 yıl önce
Yeni insan tipi; kurallara dusman, ihtiyatsiz, insana ve dogaya saygisiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......,......... ~ 2 yıl önce
Birşeyler yazacaktım ama yayımlanmayacağı için yazamıyorum. Biz 1 saat daha ucuza uçalım diye şehir şehir dolanıp uçak arıyoruz, adamlar bollukta böyle hareketlerle uçak hurdaya çıkarıyor. Umarım bugünlerde icra edilen genel havacılık ve amatör havacılık seminerlerinde güzel kararlar alınır da her yerde uçuş yapılacak yer bulabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorgulanmali ~ 2 yıl önce
Paran oldugunda Istedigin gibi ucabilirsin! Peki bu dogrumu?? Ornegin sirf imkani oldugu icin bir insan cok motorlu bir ucakla ordan oraya gidip saatlerce ucup milyonlarca ton karbon emisyonu na sebeb olabilirmi! Cevap; su an Olabilir, peki bu dogrumu?? Bu konular masaya yatirilmali, insanlain uzerinde yasadigimiz bu gezegeni boyle sinirsizca kirtetebilecek ozgurlukleri olamamali
Biz amarigadayken ~ 2 yıl önce
Cogu yola ucak kendininse arabadan daha ucuza giderdik, saatlik bakim on on bes dolar, yaktigin avgas galonu 4-5 dolar. Hesap bilmeden imkansizlik ve fakir edebiyati yapmak kadar mutlu edici bisi yoh!!
Zengin. ~ 2 yıl önce
Zenginin parası, fakirin çenesini yorarmış sözü bu durum için söylenmiş sanırım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000