20 Şubat 2022, Pazar 12:41:10

FAA Boeing'in elini kolunu bağladı

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li üretici Boeing'in yeni Dreamliner'larına yönelik incelemelerini artırıyor.
  • Boeing firmasına emniyet konusunda hiçbir güvenim kalmadı tam bir açgözlüler 737MAX davasının perde arkasını izledim şok oldum yarın bir gün 87 lerde kaza olursa hiç şaşırmam. Bkz: Netflix - Downfall
  • FAA den bi cacık olmaz,trump olmasa 3.-4. max düşene kadar kılını dahi kıpırdatamazdı boeing korkusundan!!!Saaaafi rüzgar,sonuçsuz kalır!!!
  • Üretilen halahazırda havayollarının filosunda uçan 787 ler bu işleme tabii olmayacakmı sonra 737 Max gibi olumsuz bir durum yaşanmayacağını kim garanti eder hergün yüzlerce 787 okyanus ötesi gidip geliyor. Thy nin elinde 15 adet var teslim alacağı o kadarda 787 var . Boeing son yıllarda AİRBUS ile rekabet edeceğim derken işi aceleye getirdi iki modelinde 737 MAX 787 büyük sıkıntılar yaşadı milyarlarca dolar zarar ve milyon dolar tazminat 348 can kaybı tam bir felaketi yaşadı.
  • Hic birsey olmaz Boeing parayi basar, birkac milyar ceza oder tmm.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li üretici Boeing'in yeni Dreamliner'larına yönelik incelemelerini artırıyor.

Reuters'te yer alan bilgilere göre; FAA, Boeing'in kendi içindeki uçuşa elverişlilik raporlarının dikkate alınmayacağını açıkladı. Kurum, yeni Boeing 787 Dreamliner'lar için bizzat denetleme yapılacağını ve Boeing'in raporlamalarının geçersiz olacağını duyurdu.

Yayınlanan raporda, Boeing'in kendi içindeki kalite, üretim ve uçuşa elverişlilik departmanı olduğu ancak Dreamliner'lar için bu birimin raporunun geçerli sayılmayacağının altı çizildi.

FAA'nın bizzat inceleyeceği ve bu nedenle en derin analiz ve kontrollerin yapılacağı ifade edildi.

FAA'nın bu kararı sonrası Boeing de Mayıs ve sonrasındaki teslimatları durdurduğunu ilan etti. Boeing'den yapılan açıklamada; 'FAA'nın kararı ile teslimatları bir süreliğine durduruyoruz. Kurum ile iletişim halindeyiz ve en iyi kararı alacağız' ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Boeing'in yeni nesil 787 Dreamliner uçaklarında tespit edilen bazı yapısal sorunlar nedeniyle uçağın güvenirliği tartışma konusu olmuştu. Uçağın bazı bölümlerinin yüksek strese dayanıklı olmadığı, titanyum parçaların da olması gerekenden zayıf olduğu tespiti yapılmıştı.

FAA Boeing'in elini kolunu bağladı

Yorumlar

Aviator ~ 2 yıl önce
Boeing firmasına emniyet konusunda hiçbir güvenim kalmadı tam bir açgözlüler 737MAX davasının perde arkasını izledim şok oldum yarın bir gün 87 lerde kaza olursa hiç şaşırmam. Bkz: Netflix - Downfall

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
FAA den bi cacık olmaz,trump olmasa 3.-4. max düşene kadar kılını dahi kıpırdatamazdı boeing korkusundan!!!Saaaafi rüzgar,sonuçsuz kalır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 2 yıl önce
Üretilen halahazırda havayollarının filosunda uçan 787 ler bu işleme tabii olmayacakmı sonra 737 Max gibi olumsuz bir durum yaşanmayacağını kim garanti eder hergün yüzlerce 787 okyanus ötesi gidip geliyor. Thy nin elinde 15 adet var teslim alacağı o kadarda 787 var . Boeing son yıllarda AİRBUS ile rekabet edeceğim derken işi aceleye getirdi iki modelinde 737 MAX 787 büyük sıkıntılar yaşadı milyarlarca dolar zarar ve milyon dolar tazminat 348 can kaybı tam bir felaketi yaşadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaretci ~ 2 yıl önce
Hic birsey olmaz Boeing parayi basar, birkac milyar ceza oder tmm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000