16 Ocak 2020, Perşembe 09:07:02

F/A-18'lerin aktif görev süreleri uzayacak

Boeing ve ABD Donanması, Kızılötesi Arama ve Takip (IRST) Blok II sistemi ile donatılmış F / A-18 Süper Hornet’i modernize ederek aktif görev süresini uzattı.

Boeing ve ABD Donanması, Kızılötesi Arama ve Takip (IRST) Blok II sistemi ile donatılmış F / A-18 Süper Hornet’i ilk kez 2019’un sonlarında denedi. 

IRST Blok II, Blok III Süper Hornet'in kritik bir bileşeni olarak tanımlanırken; Blok III ise gelişmiş ağ kapasitesiyle, yakıt tanklarıyla ve kokpit sistemiyle ve diğer güncellemeleriyle öne çıkacak ve bu sayede önümüzdeki on yıl boyunca  F / A-18 tipi uçak, aktif olarak hizmette kalacak.

IRST, hassas hedef alınabilmesini sağlayan kızılötesi ve diğer birleşenlerin bulunduğu uzun menzilli bir sensör olarak uçakta barındırılıyor.

Boeing’in F / A-18’i geliştirme direktörü Jennifer Tebo, IRST BLOK II’nin F/A18 de optik gücünün arttırılarak pilota durumsal farkındalık kazandırdığını belirtti.

2021 yılında BLOK II varyasyonun donanmaya teslim edilmesi bekleniyor. Kısa sürede de operasyonel anlamda bütün uçaklarda kullanılması bekleniyor. Uçaklarda ki IRST BLOK II’nin düşmana karşı avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

©AirportHaber.com

F/A-18'lerin aktif görev süreleri uzayacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000