14 Ocak 2021, Perşembe 15:04:07

F-35'te yüzlerce hata tespit edildi!

ABD yapımı olan ve yapımında Türkiye'nin de kritik roller üstlendiği 5. nesil savaş uçağı F-35'lerde, 871 adet hata tespit edildi. Hataların muharebe kabiliyetine zarar verecek ve pilotların güvenliğini tehlikeye atabilecek türden oldukları belirtildi.
  • Nasil kotu ucak, iyiki de almamisiz, yerse
  • Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ne demek? Atasözünün açıklaması ve anlamı: Kimileri, çok istedikleri halde elde edemedikleri şeyi hor göstermeye kalkışırlar; beğenmiyor görünürler. Böyle davranmakla asıl yapmak istedikleri şey, kendi çaresizliklerinin ortaya koyduğu açığı kapatmaya çalışmaktır.
  • Omen Tanreeemmm
  • Hepsi düzeltilecek bizde dronlarla taş atarız
  • yüzbinlerce hatta, hatta f35 diye bir uçak bile yok:):)
  • Bu jetin üretiminde biz varken herşey iyiydi en iyi jet oydu bizi şutlayınca bir anda şurasında hata var burası sorunlu bilmem ne oldu.
  • Katil emeriga
  • uçağı yetiştirecek bekleyin.......

Türkiye ile ABD arasındaki ihtilaf konularından biri olan F-35 savaş uçakları hakkında Bloomberg'den sarsıcı bir iddia geldi. Pentagon'a dayandırılan iddiaya göre 5'inci nesil savaş uçaklarında 871 adet aviyonik ve muharebe kabiliyetlerine zarar verebilecek hataların tespit edildiği söylendi.

2018'DE 941 KUSUR TESPİT EDİLDİ

Bloomberg'in ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Test ve Değerlendirme Ofisi'ndenRobert Behler'e dayandırdığı haberine göre ABD'nin mevcuttaki en pahalı silahı olan F-35'lerde 871 kusur tespit edildi.

F-35 programı test birimi direktörü Beler, hataların birçoğunun Nisan 2018'de tamamlanan geliştirme ve tanıtım aşamalarından önce tespit edildiğini söyleyerek o dönemde 941 kusur olduğunu kaydetti.

YAZILIM VE DONANIM İLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLAR

Bloomberg, şu anda uçakta 871 hata bulunduğunu ve bunun geçen seneye kıyasla sadece 2 hatanın ortadan kaldırıldığı anlamına geldiğini belirterek "Kusurlar, uçağın yazılımı ve donanımıyla alakalı. 10 kusur, pilotların güvenliğini tehlikeye atabilecek ve askeri operasyonların verimliliğini düşürebilecek kusurlar gibi birinci kategorideki potansiyel ciddi sorunlar arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Bloomberg, "F-35'lerin Rusya ve Çin'in oluşturduğu sert tehditler karşısında uçağın muharebe kapasitesinin doğrulanması için gereken imitasyon tatbikatlarına katılması gerekiyor. Ancak bunun ardından F-35'lerin seri üretimine geçilebilir" diye ekledi.

GELİŞTİRME SÜRECİNDEN BERİ DEVAM EDİYOR

Kasım 2019'da ABD Savunma Bakanlığı Test ve Değerlendirme Ofisi'nin F-35'e ilişkin raporunda, 873 hata tespit edildiği ve bunların 576'sının uçağı geliştirme sürecinden beri devam ettiği belirtilmişti.

20 yılı aşkın süredir geliştirilmekte olan F-35 uçağı, son birkaç yıldır sınırlı görevler icra edebiliyor.

F-35'te yüzlerce hata tespit edildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hadi ordan ~ 3 yıl önce
Nasil kotu ucak, iyiki de almamisiz, yerse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 3 yıl önce
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ne demek? Atasözünün açıklaması ve anlamı: Kimileri, çok istedikleri halde elde edemedikleri şeyi hor göstermeye kalkışırlar; beğenmiyor görünürler. Böyle davranmakla asıl yapmak istedikleri şey, kendi çaresizliklerinin ortaya koyduğu açığı kapatmaya çalışmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMT ~ 3 yıl önce
Omen Tanreeemmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok normal ~ 3 yıl önce
Hepsi düzeltilecek bizde dronlarla taş atarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 3 yıl önce
yüzbinlerce hatta, hatta f35 diye bir uçak bile yok:):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dunya ~ 3 yıl önce
Dunya da duz, ortacaga girdik maalesef
F 35 ~ 3 yıl önce
Bu jetin üretiminde biz varken herşey iyiydi en iyi jet oydu bizi şutlayınca bir anda şurasında hata var burası sorunlu bilmem ne oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elinde patlasin hepsi ~ 3 yıl önce
Katil emeriga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is-ma-il ~ 3 yıl önce
uçağı yetiştirecek bekleyin.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000