24 Şubat 2013, Pazar 08:40:21

F-35'LERDE ŞOK KARAR!

Pentagon, Türkiye’nin de satın almak üzere iki adet sipariş verdiği ancak Ocak’ta bir sene ertelediği 51 adet F-35 modeli ‘hayalet uçak’ın uçuşlarını motor türbininde tespit edilen bir arıza nedeniyle durdurdu...
  • şu haberin başlığına bi THY şıkıştırıverseydiniz keşke yorum yağardı ...

F-35’lerde daha önce de bir kaç kez arıza meydana gelmiş ve test uçuşlarına ara verilmek zorunda kalınmıştı.

METAL YORGUNU

Arızanın bu kez Pratt&Whitney yapımı motorda tespit edildiği belirtildi. Yetkililer hasarın metal yorgunluğu ve aşırı titreşimlerden kaynaklandığını açıklarken arızanın nedeni kesin olarak belirlenene kadar test uçuşlarına ara verildi.

Bununla birlikte tüm uçaklarda aynı arızanın olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

EN BÜYÜK SİLAH

F-35 modellerin dikey kalkış da yapabilen versiyonu olan uçak 409 saati uçuş olmak üzere toplam 700 saat çalıştırıldı. F-35’lerin 2007 ve 2008’de de iki kez aynı arıza olmak üzere birçok kez arıza sebebi ile test uçuşlarına ara verilmişti. Son iki ay içinde ikinci kez uçuşu durdurulan uçak arızası Pentagon’un 396 milyar dolarlık F-35 Joint Strike Fighter programında tespit edilen bir başka aksilik olarak kayda geçti. Söz konusu program Pentagon’un en büyük silah projesi. (Hürriyet)

F-35'LERDE ŞOK KARAR!

Yorumlar

!!! ~ 11 yıl önce
şu haberin başlığına bi THY şıkıştırıverseydiniz keşke yorum yağardı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birde buradan bak ~ 11 yıl önce
Bu konuda dün yorum yazmıştım ama moderatörler tenezzül buyurmamış olmalı ki yayınlamadılar. Herhalde bizden fayda elde edemediklerinden olsa gerek. Bari cevaben yazalım belki yayıınlarlar... Bir gün önce http://haber.gazetevatan.com/Haber/517369/1/Gundem linkinden de görüleceği üzere bir bilgi servis edildi. 'Hayalet uçak’ için sanal eğitim! Bu haberde ise şok karar demişler. !!! rumuzla yorum yapanda başlıkta THY yok, yorum yok demek istiyor. Aslında başlıkta yok ama işin içinde elbette THY var. Nasıl mı? Biliyorsunuz bu yıl Ocak İstifa-Emeklilik döneminde Hv.K.K. lığından 130 pilotun istifası bombası vardı. Ağustos istifa döneminde de istifa edip THY' ye ve diğer havayollarına geçmesinler diye F35 havucu uzatıyorlar yandaş basın aracılığı ile. Bu hükumetin aklı işte. Önce 15 yıl mecburi hizmeti 10 seneye çek, sonra pilot kalmadı diye dövün. ABD projenin maliyetini bize kitledi, şimdi sündürdükçe sündürüyor. Bunlarda dereyi görmeden paçaları sıvıyor. Dostlar alışverişte görsün.
Birde burdan bak2 ~ 11 yıl önce
Aslında Sivil Havayollarının bu konudaki rolü kışkırtıcılık. THY' de en büyük kışkırtıcı. Adam TSK' daki maaşının 3 hatta 4 katını alacağını bildiği için istifa-emeklilik tercihi yapıyor. Tabi devletin milyonlarca lira yatırıp eğittiği pilotları tutabilmesi için vatan gazetesindeki gibi haberleri servis etmesi, bunu yandaş gazetler aracılığı ile de yayması lazım ki pilotlar ayrılmaktan vazgeçsin. Bu siyasiler ve onların dümen suyuna giden gazeteci, yönetici, komutan ve diğerleri ele veriyor talkımı, kendileri yutuyor salkımı. Yemezler, şu THY maaş politikasına el atın siz asıl.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000