09 Haziran 2019, Pazar 12:05:15

F-35 yaptırımlarına karşı SU-57 ve J-31 masada!

S-400 alımıyla birlikte ABD'nin F-35 yaptırımları karşısında Türkiye'nin planları hazır. Milli muharip uçak projesine hız verilecek
  • 1938den sonra Ankara kucağa oturmayı öğrenmiş ve maalesef kurtulamadı bundan. Onca ABD sevici askerler olduktan sonra kurtulması zor gözüküyor. Neyse eğer Türkiye TSKGV özelleştirilirse özel şirketlerin önü açılmış olur ve sektör Pazar’ın kuralları çerçevesinde çalışır herhangi zihniyetin altında değil.
  • Nasıl bir yorum bu böyle? Parasını ödediğin uçakların yerine hangi kaynakla uçak alacakmışsın? Sadece F35 mi sorun? Ülkenin her yerinde US damgalı ürün dolu. Yedek parça ve teknik desteği kesseler dahi sağlıktan elektroniğe altından kalkılamayacak zararlar oluşacak. Daha hala F35 havası atalım.
  • Ayrıca Abd nin güdümündeki ülkere bir bakarsak Japonya, Güney Kore, Tayvan, Brezilya gibi ülkeler hem ticari olarak söz sahibiler dünyada hem de refah olarak. Bir de Çin ve Rusyanın güdümündeki ülkelere bakalım. Pakistan ? Suriye ? İran ? Eski sovyet ülkeleri ? Hangisi dünya da söz sahibi? hangisi gelişmiş ? Yıllardır Abd avrupa vs gözü ülkemizde diyoruz ama zaten ekonomik olarak söz sahibi olan bu insanlara bağımlıyız. Teknoloji olarak bağımlıyız. Finans dünyası Abd ve Avrupa da . Çin Abd ve Avrupalı şirketlerin orada ucuz üretimden faydalanması sayesinde gelişmiş ve teknolojisini de geliştirebilmiş. Ama gördük ki istedikleri zaman al aşağı edilebilirler. Savaşlar artık ekonomik olarak ilerliyor.
  • Yıllardır geliştirilmekte olan f35 e magazin uçağı demek cidden çok garip. Her şeyden önce dünyada teknolojik liderlik amerika'da rusların nesi çok kaliteli ve meşhur ? S-400 füzelerinin çok çok iyi olduğunu nereden biliyoruz ? Abd patriotları ırak savaşında denendi ve pek de başarılı olmadığı ozaman görüldü ve geliştirildi. Peki S-400 ler hangi sahada hangi savaşta denendi ? F 35 in muadili değil su 57 veya j 31 ikisi de çakma raptor. F22 uçakları şu an manevra kabiliyeti olsun teknolojisi olsun dünya da üzerine yok zaten kimseye de satmıyor. Abd bu teknolojik birikimle f35 e girişti. Üstelik dünya da en çok kullanılan savaş uçakları abd ye ait. Bizler hem f35 in gövdesini üretiyoruz hem de bence gayet mantıklı bir uçağı alıyoruz. Umarım bozulmaz f-35 ve s400 ikisi birden envantere girer. Aksi halde üretimdeki katkımız da durabilir. Bir çok nato ülkesine bizler de silah ve mühimmat satıyoruz. Nato dan uzaklaştığımız da bizlere pastadan pay falan vermez kimse.
  • Haberin sonunda 'ikmal, bakım, sistem yükseltmeleri, parça değişimleri gibi kritik süreçlerde Türkiye hep ABD’ye bağımlı kalacak' diyor iyi de rus veya çin uçağı alındığında durum farklı mı olacak? O veya bu şekilde hep birilerinin tehdidi altında olacağız. Yarın onların da kafaları bozulunca aba altından sopa göstermeyecekleri ne malum? 70 yıldan bu yana bu ülkeyi yönetenler insanları cahil bırakırlarsa,eğitime değer vermezse,insanlarını ayırırsa,adaleti,eşitliği sağlamazlarsa teknoloji,sanayi,bilim herşeyde geri kalırız,onun bunun eline bakarız tabii. Ayrıca batı ile ilişkilerimizi istesek de koparamayız zira en çok ticareti oralarla yapıyoruz,en çok ihracat oralara,borç ve krediyi de ağırlıkla oralardan ve katar'dan alıyoruz,ticareti abd parasıyla yapıyoruz,gerçekçi olalım çin,rusya bize kredi verir mi acaba?
  • Yeni şafakın haberiymiş..ahahahahahahahaha..bu hareketi yapabilmek için,burdan Marsa kadar t.şak olması lazım adamda!!!!
  • Daha seri üretime bile başlamamış SU-57'lere nedir bu heves anlamadım.. Ayrıca SU-57 aynı F-22'ler gibi kimseye satılması beklenmeyen bir uçak. Hayır rusya satmak istese bile SU-57'nin program ortağı Hindistan'ın da onayı lazım ki o da imkansız gibi. Bırakın SU-57 uçaklarını, rusya SU-35'leri satarken bile "Export Version" adı altında değiştirilmiş bir modelini satıyor. Orijinalini kendisinden başka kimseye vermiyor. Bütün bu yazdıklarımı aynı şekilde J-31 için de düşünebilirsiniz. Onun da bizim envanterimize girmesi anca kırmızı kar yağdığında olacak iş. Türkiye'nin bu yoldaki tek çıkarı Amerika'nın suyuna gidip F-35'leri alıp, bu uçakların son ithal ettiği uçaklar olmasını sağlamak. Yani acilen TF-X projesini hızlandırıp, gerekirse 4. nesil olsa bile kendi muharip uçağımızı üretmek. Damat kim olacak diye bakınacağımıza önce gelin olmaktan vazgeçmeliyiz.
  • Peki bu uçakları Anadolu ve Trakya gemilerine dikey inme özelliği olan tipleri var mı? Malum 16 adet F-35B ısmarlamıştık. Ne olacak bize sözde uçak gemisi diye tanıtılan bu gemilere ve ucuna eklenen rampalara?
  • Ne Amerika Ne Rusya Tam Bağımsız Türkiye F35 lere karşı altarnatıif olarak Rus uçaklarını göstermek met edenler Rusyanında Amerika kadar Emperyalist olduğunu unutmuşlar Eeeee Amerika kötü Ruslar iyi yok öyle bir şey ikiside aynı birde şunu unutmamak lazım Suriyede şuan bu füzelerden varolmasına var da nasıl oluyor her hafta İsrail bombalıyor bu füzelere rağmen bir tane bile İsrail uçağnı vuramıyorlar Suriyeliler
  • İncirlik v.s üslerde kapanır herhalde karşılıklı olarak... Eyyyy demekle olmuyor güçlü isek çek resti kapat üsleri madem... Neden hep biz gebeyiz bu aşşağılıklara... Eyy diyoruz sonra onlar ne derse onu yapıyoruz...

S-400 alımıyla birlikte ABD'nin F-35 yaptırımları karşısında Türkiye'nin planları hazır. Milli muharip uçak projesine hız verilecek. Savaş uçağı tedariki konusunda Rusya ile masaya oturulması da seçenekler arasında. Güvenlik bürokrasisi Rus SU-57’ler dışında Çin’in J-31’lerini de araştırıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ay sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya geleceği Japonya ziyareti öncesi F-35 hamlesini yaptı. Halen Amerika’da F-35 eğitimi alan Türk pilotların 31 Temmuz’da sınır dışı edileceği bildirilirken, Türkiye 12 Haziran’da yapılacak F-35 Müşterek Taarruz Uçağı program ortakları toplantısına da dahil edilmedi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; ABD’nin hamlesi, S-400 kararını değerlendirmesi için Türkiye’ye 7 Haziran’a kadar verilen sürenin dolmasına bir gün kala geldi. Yine ABD’nin revize ettiği Patriot teklifini Türkiye’nin reddetme eğilimi de ABD’nin yeni kozunun devreye konulmasında belirleyici bir diğer etken oldu. ABD yeni ambargolarla Türkiye’yi köşeye sıkıştırma politikasına devam ederken Türkiye en büyük önceliğini uzun menzilli hava savunma sistem tedariki olarak belirledi. S-400 sisteminin kısa sürede gelerek devreye alınması, bölgemizde artan gerilimler karşısında acil ihtiyaç olarak değerlendiriliyor ve Türkiye S-400 programında herhangi bir gecikme planlamıyor.

RUS SU-57 VE ÇİN J-31 ALTERNATİF OLACAK

S-400 alımıyla birlikte F-35 projesinin çöpe gitmesi ihtimaline karşı da B, C, D planları hazır. Envanterdeki uçakların bakımları artırılarak hava gücü aktivitesi korunacak. Milli muharip uçak projesine hız verilecek. Savaş uçaklarına ilişkin başka uluslararası projeler geliştirilecek. Savaş uçağı tedariki konusunda Rusya ile masaya oturulması da seçenekler arasında. Güvenlik bürokrasisi Rus SU-57’ler dışında Çin’in J-31’lerini de araştırıyor. Üstelik bu uçaklar, her biri yaklaşık 100 milyon dolar tutarındaki F-35’lere göre düşük maliyetleriyle öne çıkıyor. Ankara zaten F-35’ler gelmiş olsa bile, her komutuyla ABD’ye doğrudan bağlı bu uçakların Türkiye için ciddi güvenlik riskleri barındıracağını düşünüyor. Bu yüzden F-35’lerin ‘kaybedilmesi’ne kimse hayıflanmıyor. Ayrıca F-35’lerin envantere alınması ambargo tehdidinin biteceği anlamına da gelmiyor. İkmal, bakım, sistem yükseltmeleri, parça değişimleri gibi kritik süreçlerde Türkiye hep ABD’ye bağımlı kalacak.

F-35 yaptırımlarına karşı SU-57 ve J-31 masada!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Hollanda ~ 5 yıl önce
1938den sonra Ankara kucağa oturmayı öğrenmiş ve maalesef kurtulamadı bundan. Onca ABD sevici askerler olduktan sonra kurtulması zor gözüküyor. Neyse eğer Türkiye TSKGV özelleştirilirse özel şirketlerin önü açılmış olur ve sektör Pazar’ın kuralları çerçevesinde çalışır herhangi zihniyetin altında değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 5 yıl önce
Nasıl bir yorum bu böyle? Parasını ödediğin uçakların yerine hangi kaynakla uçak alacakmışsın? Sadece F35 mi sorun? Ülkenin her yerinde US damgalı ürün dolu. Yedek parça ve teknik desteği kesseler dahi sağlıktan elektroniğe altından kalkılamayacak zararlar oluşacak. Daha hala F35 havası atalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı2 ~ 5 yıl önce
Ayrıca Abd nin güdümündeki ülkere bir bakarsak Japonya, Güney Kore, Tayvan, Brezilya gibi ülkeler hem ticari olarak söz sahibiler dünyada hem de refah olarak. Bir de Çin ve Rusyanın güdümündeki ülkelere bakalım. Pakistan ? Suriye ? İran ? Eski sovyet ülkeleri ? Hangisi dünya da söz sahibi? hangisi gelişmiş ? Yıllardır Abd avrupa vs gözü ülkemizde diyoruz ama zaten ekonomik olarak söz sahibi olan bu insanlara bağımlıyız. Teknoloji olarak bağımlıyız. Finans dünyası Abd ve Avrupa da . Çin Abd ve Avrupalı şirketlerin orada ucuz üretimden faydalanması sayesinde gelişmiş ve teknolojisini de geliştirebilmiş. Ama gördük ki istedikleri zaman al aşağı edilebilirler. Savaşlar artık ekonomik olarak ilerliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı ~ 5 yıl önce
Yıllardır geliştirilmekte olan f35 e magazin uçağı demek cidden çok garip. Her şeyden önce dünyada teknolojik liderlik amerika'da rusların nesi çok kaliteli ve meşhur ? S-400 füzelerinin çok çok iyi olduğunu nereden biliyoruz ? Abd patriotları ırak savaşında denendi ve pek de başarılı olmadığı ozaman görüldü ve geliştirildi. Peki S-400 ler hangi sahada hangi savaşta denendi ? F 35 in muadili değil su 57 veya j 31 ikisi de çakma raptor. F22 uçakları şu an manevra kabiliyeti olsun teknolojisi olsun dünya da üzerine yok zaten kimseye de satmıyor. Abd bu teknolojik birikimle f35 e girişti. Üstelik dünya da en çok kullanılan savaş uçakları abd ye ait. Bizler hem f35 in gövdesini üretiyoruz hem de bence gayet mantıklı bir uçağı alıyoruz. Umarım bozulmaz f-35 ve s400 ikisi birden envantere girer. Aksi halde üretimdeki katkımız da durabilir. Bir çok nato ülkesine bizler de silah ve mühimmat satıyoruz. Nato dan uzaklaştığımız da bizlere pastadan pay falan vermez kimse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acı ama gerçek ~ 5 yıl önce
Haberin sonunda 'ikmal, bakım, sistem yükseltmeleri, parça değişimleri gibi kritik süreçlerde Türkiye hep ABD’ye bağımlı kalacak' diyor iyi de rus veya çin uçağı alındığında durum farklı mı olacak? O veya bu şekilde hep birilerinin tehdidi altında olacağız. Yarın onların da kafaları bozulunca aba altından sopa göstermeyecekleri ne malum? 70 yıldan bu yana bu ülkeyi yönetenler insanları cahil bırakırlarsa,eğitime değer vermezse,insanlarını ayırırsa,adaleti,eşitliği sağlamazlarsa teknoloji,sanayi,bilim herşeyde geri kalırız,onun bunun eline bakarız tabii. Ayrıca batı ile ilişkilerimizi istesek de koparamayız zira en çok ticareti oralarla yapıyoruz,en çok ihracat oralara,borç ve krediyi de ağırlıkla oralardan ve katar'dan alıyoruz,ticareti abd parasıyla yapıyoruz,gerçekçi olalım çin,rusya bize kredi verir mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apd ~ 5 yıl önce
Bir defa da olsa tüm vatandaşlarımiz devletin arkasında olması. Miller ötesinden baskı ve zorbalıklara yeter artık bize maddi katkısı olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. Ruslar yapsın canım yanmaz en azından ticaret hacmimiz çok iyi ama abd den gına geldi artık
;)))) ~ 5 yıl önce
Yeni şafakın haberiymiş..ahahahahahahahaha..bu hareketi yapabilmek için,burdan Marsa kadar t.şak olması lazım adamda!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SU-57 ve ötesi ~ 5 yıl önce
Daha seri üretime bile başlamamış SU-57'lere nedir bu heves anlamadım.. Ayrıca SU-57 aynı F-22'ler gibi kimseye satılması beklenmeyen bir uçak. Hayır rusya satmak istese bile SU-57'nin program ortağı Hindistan'ın da onayı lazım ki o da imkansız gibi. Bırakın SU-57 uçaklarını, rusya SU-35'leri satarken bile "Export Version" adı altında değiştirilmiş bir modelini satıyor. Orijinalini kendisinden başka kimseye vermiyor. Bütün bu yazdıklarımı aynı şekilde J-31 için de düşünebilirsiniz. Onun da bizim envanterimize girmesi anca kırmızı kar yağdığında olacak iş. Türkiye'nin bu yoldaki tek çıkarı Amerika'nın suyuna gidip F-35'leri alıp, bu uçakların son ithal ettiği uçaklar olmasını sağlamak. Yani acilen TF-X projesini hızlandırıp, gerekirse 4. nesil olsa bile kendi muharip uçağımızı üretmek. Damat kim olacak diye bakınacağımıza önce gelin olmaktan vazgeçmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SU-57 ve J-31 ~ 5 yıl önce
Peki bu uçakları Anadolu ve Trakya gemilerine dikey inme özelliği olan tipleri var mı? Malum 16 adet F-35B ısmarlamıştık. Ne olacak bize sözde uçak gemisi diye tanıtılan bu gemilere ve ucuna eklenen rampalara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİBABA ~ 5 yıl önce
Ne Amerika Ne Rusya Tam Bağımsız Türkiye F35 lere karşı altarnatıif olarak Rus uçaklarını göstermek met edenler Rusyanında Amerika kadar Emperyalist olduğunu unutmuşlar Eeeee Amerika kötü Ruslar iyi yok öyle bir şey ikiside aynı birde şunu unutmamak lazım Suriyede şuan bu füzelerden varolmasına var da nasıl oluyor her hafta İsrail bombalıyor bu füzelere rağmen bir tane bile İsrail uçağnı vuramıyorlar Suriyeliler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sınır dışına karşılık ~ 5 yıl önce
İncirlik v.s üslerde kapanır herhalde karşılıklı olarak... Eyyyy demekle olmuyor güçlü isek çek resti kapat üsleri madem... Neden hep biz gebeyiz bu aşşağılıklara... Eyy diyoruz sonra onlar ne derse onu yapıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000