16 Şubat 2017, Perşembe 09:28:34

F-35 İsrailli şirketlere 1 milyar dolar kazandırdı

Tarihin en pahalı silah programı olan F-35 Müşterek Taarruz Uçağı projesi, 2010 yılından beri İsrailli silah şirketlerine 1 milyar dolar kazandırdı.
  • müşterek programa üye bile olmayan israil, nasıl üretim ortağı olur arkadaş? biz programa dahil olduğumuz halde üretim payımızı genişletemiyorken, bu israil dışardan gelip nasıl pay aldı anlamak mümkün değil.
  • Bizim de ortagi oldugumuz bu projede yanilmiyorsam Aselesan da birkac parcasini uretiyor.Bizim ekonomimize katkisine kadar oldu acaba F-35lerin.( Gerci alacagimiz ucaklarla bu rakami coktan onlara geri vermis olacagiz ama olsun...)
  • Yahu tum kapitalizm adamlara calisiyor arkadaslar ne ki bu :))
  • Biz de milli Fx yapıp kardeş ülkelere parça ürettirelim tabi yüzde yüzcüler onay verirse
  • biz de onlardan mavi marmara gemisinde katledilen insanlarımızın tazminatı olarak 20 milyon dolar aldık ayrıca mahkemede davamızı geri çektik !
  • İsrail bizim müteffikimiz ve Sn Cumhurbaşkanımızın en büyük destekçisi ve prenslerimizin iş ortağıdır. Yaşasın İsrail !!
  • israil ortak bile değil projeye ama uçakları bizden önce alıyor ve bizden çok fayda sağlanıyor!!! one minute:)

İsrailli savunma şirketlerinin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili projelerden şimdiye kadar 1 milyar dolardan fazla kazanç elde ettiği açıklandı.

İsrail Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, ABD’li silah şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen uçakların alımına 2010 yılında 19 uçakla başlandığı, 2016 yılında önceki yıllara göre siparişlerde yüzde 33 artış yaşandığı kaydedildi.

1 MİLYAR DOLARIN BÜYÜK KISMI F-35 PİLOT KASKI ÜRETİMİNE GİDECEK
İsrail Savunma Bakanlığı Satın Alma Departmanı Başkan Yardımcısı Albay Avi Dadon, geçen yılki rakamların, tarihteki en pahalı silah programı olan F-35 Müşterek Taarruz Uçağı projesinin İsrail ekonomisi için oluşturduğu büyük potansiyeli gösterdiğini söyledi.

İsrailli yüklenici firmaların elde ettiği 1 milyar doların 206 milyon dolarlık kısmının, İsrailli Elbit Systems firması ile ABD’li Rockwell Collins’in F-35 pilotları için ortaklaşa ürettiği gelişmiş teknoloji ürünü pilot kaskına ayrılacağı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığı ayrıca, söz konusu paranın 16.6 milyon dolarlık kısmının Elbit Systems’in F-35 gövdesi üretimine yardımcı olan fabrikasına, 26 milyon dolarlık kısmının jet kanatları üreten İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi’ne, geri kalan miktarın da F-35 radyo, simülatör ve uçağın diğer parçalarının üretiminde yer alan şirketlere dağıtılacağını açıkladı.

F-35 İsrailli şirketlere 1 milyar dolar kazandırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

asd ~ 7 yıl önce
müşterek programa üye bile olmayan israil, nasıl üretim ortağı olur arkadaş? biz programa dahil olduğumuz halde üretim payımızı genişletemiyorken, bu israil dışardan gelip nasıl pay aldı anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 7 yıl önce
Bizim de ortagi oldugumuz bu projede yanilmiyorsam Aselesan da birkac parcasini uretiyor.Bizim ekonomimize katkisine kadar oldu acaba F-35lerin.( Gerci alacagimiz ucaklarla bu rakami coktan onlara geri vermis olacagiz ama olsun...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin ~ 7 yıl önce
Yahu tum kapitalizm adamlara calisiyor arkadaslar ne ki bu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Bu devede kulak kardeş :)
F-x ~ 7 yıl önce
Biz de milli Fx yapıp kardeş ülkelere parça ürettirelim tabi yüzde yüzcüler onay verirse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahah ~ 7 yıl önce
sen ilk önce motor üretecek fabrika kurda sonra fx mi yapıyon geforcemi yapıyon yaparsın
F-x ~ 7 yıl önce
Düşük teknolojili parçaları başka ülkelere versek, bütün enerjimizi yüksek teknolojili jetmotoru gibi parçalara ayırabiliriz.
rezalet ~ 7 yıl önce
biz de onlardan mavi marmara gemisinde katledilen insanlarımızın tazminatı olarak 20 milyon dolar aldık ayrıca mahkemede davamızı geri çektik !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 7 yıl önce
İsrail bizim müteffikimiz ve Sn Cumhurbaşkanımızın en büyük destekçisi ve prenslerimizin iş ortağıdır. Yaşasın İsrail !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
israil ortak bile değil projeye ama uçakları bizden önce alıyor ve bizden çok fayda sağlanıyor!!! one minute:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000