21 Haziran 2018, Perşembe 13:37:38

F-35 için çarpıcı iddia!

ABD ve Türkiye arasında yılan hikayesine dönen F-35 uçaklarıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
  • Miş miş, bu saatten sonra durmak yok yola devam
  • Bildiğim kadarıyla abd savaş uçağı ve helikopter sattığı hiçbir ülkeye tam erişim izni vermiyor.
  • mig21 alin, ne ugrasiyorsunuz elin usalisiyle
  • Eyyy amerıka...eyyy İsrail....eyyy NATO... sen kim oluyorsun ya...
  • Tek motorlu ucak buyuk risk, abd seve seve verir, bence buyuk kayip maddi anlamda. Not: hostes de olacak mi ? Ucakta acil durumda pilot ne yapacak?
  • Bizde ucaklari ruslara veririz ruslar kodlari cözer. 2sene sonra ruslar yapar su-67
  • Arkadaşlar yapmayın etmeyin eylemeyin. Amerika’dan uçak muçak almayayın.Adamlar kendi dilleriyle söylüyorlar siz uçakları teslim alsanız bile kullanamayacaksınız.Alın şu Su-35 ve içini kendiniz doldurunuz
  • Bu dandik uçağa ihtiyacımız yok. İnşallah iptal olur.
  • gunaydin nato uyesi ulke rus yapimi ucak alamaz natodan cikmasi gerekir cikarsan da tekrar giremezsin tek bir ulkenin vetosu bile yeter...
  • Ulan S-400 Hava Savunma Sistemi aldı Türkiye. Savunma sistemiyle NATO nasıl tehdit edilebilir? Adı üstünde savunma sistemi !!! Tehdit NATO’ dan geliyor olmalı ki Türkiye tehdide karşı savunma sistemi aldı.

ABD ve Türkiye arasında yılan hikayesine dönen F-35 uçaklarıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. ABD merkezli The Drive dergisinde yayımlanan bir yazıda, Türkiye'nin F-35'leri fiziksel olarak teslim alsa bile, uçağın sistemlerine tam erişim verilmeyeceği ve bu nedenle uçakların kullanılamayacağı belirtildi.

The Drive dergisinde Joseph Trevithick imzasıyla yayınlanan bir yazıda, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in, Türk mevkidaşlarına, ‘F-35 uçaklarını teslim alsalar bile bu uçakların hiçbir zaman çalışabilir hale gelmeyeceğini söylediğine ilişkin doğrulanmamış söylentiler olduğu’ belirtiliyor.

Sputnik’in aktardığı yazıda, bu söylentilerin doğru olması halinde, bunun F-35 jetleri için yedek parça ve sürdürülebilirlik açısından gerekli olan başka alanlar konusunda hayati bir destek sistemi olan ALIS’e erişiminin engelleneceği anlamına geldiği kaydediliyor.

Nitekim yazıyı kaleme alan Trevithick’e göre, Türkiye teslim alacağı F-35 jetlerini bir biçimde uçabilir hale getirebilse bile yedek parçalar olmadan bu uçakları çok uzun süre kullanamayacak.

F-35 jetlerinin üreticisi olan Lockheed Martin’in sitesinde ALIS sistemine ilişkin olarak, jetlerin uçabilmesi için çelik, elektronik bilimi ve motor gücünden daha fazlasının gerekli olduğu belirtiliyor. F-35 operatörlerinin uçağın sistemlerini koruyabilmek ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için otonom lojistik bilgi sistemi olan ALIS’e ulaşabilmesi gerektiği ifade ediliyor. Zira ALIS’in, uçakların ‘bilişim omurgası’ olduğu ve gücünü desteklediği belirtiliyor.

ABD Senatosu dün F-35 jetlerinin Türkiye’ye satışını askıya alan tasarıyı kabul etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı’nın 2019 bütçesini düzenleyen yasa tasarısının Türkiye’yi ilgilendiren kısmında, F-35 savaş uçaklarının, ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alarak NATO’yu tehdit etmediği ve ABD vatandaşlarını tutuklamadığını ispatlamasının ardından satışının gerçekleşebileceği’ ifade ediliyor.

Diğer taraftan üretim ortağı olduğu F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye ilk teslimatının bugün yapılması bekleniyor.

F-35 için çarpıcı iddia!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Miş miş de ~ 6 yıl önce
Miş miş, bu saatten sonra durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tamam ~ 6 yıl önce
hani abd hep bizi karıştırıyodu. adamlar daha çok karıştırsın diyemi onlarla işbirliğini artırıyoruz.
F 35 ~ 6 yıl önce
Bildiğim kadarıyla abd savaş uçağı ve helikopter sattığı hiçbir ülkeye tam erişim izni vermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mig21 ~ 6 yıl önce
mig21 alin, ne ugrasiyorsunuz elin usalisiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dark ~ 6 yıl önce
Mig-21 :):):):):):)::)
UsaMisafir ~ 6 yıl önce
Eyyy amerıka...eyyy İsrail....eyyy NATO... sen kim oluyorsun ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
Tek motorlu ucak buyuk risk, abd seve seve verir, bence buyuk kayip maddi anlamda. Not: hostes de olacak mi ? Ucakta acil durumda pilot ne yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
Vatandas kardesim. Kac ülke ortak olmus bu ucaga. Abd 1500 ün üzerinde siparis vermis... Kötü olsa bu kadar niye ortak olsun
F-35 ~ 6 yıl önce
Bizde ucaklari ruslara veririz ruslar kodlari cözer. 2sene sonra ruslar yapar su-67

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bihaber ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar yapmayın etmeyin eylemeyin. Amerika’dan uçak muçak almayayın.Adamlar kendi dilleriyle söylüyorlar siz uçakları teslim alsanız bile kullanamayacaksınız.Alın şu Su-35 ve içini kendiniz doldurunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt muc ~ 6 yıl önce
Bu dandik uçağa ihtiyacımız yok. İnşallah iptal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herseyi billen adam ~ 6 yıl önce
gunaydin nato uyesi ulke rus yapimi ucak alamaz natodan cikmasi gerekir cikarsan da tekrar giremezsin tek bir ulkenin vetosu bile yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thh ~ 6 yıl önce
Ciktiktan sonra niye geri donelimki
Volvo ~ 6 yıl önce
Vakti zamanında Yuanistan Nato'dan çıktı ve sonra tekrar girdi.
S-400 ~ 6 yıl önce
Ulan S-400 Hava Savunma Sistemi aldı Türkiye. Savunma sistemiyle NATO nasıl tehdit edilebilir? Adı üstünde savunma sistemi !!! Tehdit NATO’ dan geliyor olmalı ki Türkiye tehdide karşı savunma sistemi aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000