20 Mart 2010, Cumartesi 07:31:12

F-35 'DİKEY İNİŞ' TESTİ YAPTI

Türkiye'nin de ortağı olduğu, radarda görünmeme özelliği ile hayalet olarak anılan son nesil savaş uçağı F-35, ilk dikey iniş testini gerçekleştirdi. F-35, havada bir dakika kadar sabit kaldıktan sonra, dar bir alana dikey iniş yaptı.
  • Doğrudur. Harrier'in dikey kalkış için deposundaki yakıtın yaklaşık dörtte birini harcadığını duymuştum. Çok elzem bir durum olmadıktan sonra kesinlikle dikey kalkış yapmıyorlar. Volvo
  • bize gelenlerde dikey iniş özelliği yok çünkü ihtiyacımız yok, okyanus aşırı operasyon yapmıyoruz ve uçak gemilerimiz yok. dikey iniş özelliği çok fazla artı maliyet getiriyormuş ilgili bir subayımızdan öğrendim
  • bize dikey girmeyecekmiş yaaaaaaaaaaaaa
  • Bize gelecek uçaklarda dikey iniş olayı yok...
  • türkiyenin ortağı olduğuymuş sanki türkiyede kullanacakta hangi parçasının parçasını yaptık acaba heronları bile zor bela verdiler bize verdikten sonra daha iyisini yaptılar zoom netlik ve irtifası daha yuksek ..

Türkiye’nin de ortağı olduğu son nesil savaş uçağı F-35, ilk "dikey iniş" testini gerçekleştirdi.

A Lockheed Martin şirketi, F-35’in, Maryland Donanma Üssünde, havada bir dakika kadar sabit kaldıktan sonra, dar bir alana dikey iniş yaptığını bildirdi.

Lockheed Martin tarafından üretilen ve "hayalet uçak" olarak da isimlendirilen F-35B Şimşek II, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) testleri için ABD’de Deniz Kuvvetlerine ait Patuxent River Üssü’nde hazırlıklar yapıyordu.

Radarda görünmeme özelliği ile "hayalet uçak" lakabını alan ilk taarruz uçağı, ilk uçuş testinin ardından şimdi de üstün özelliklerini uygulamak için havalanacak.

F-35B Şimşek II, radarda görünmezlik dışında, sesten hızlı uçabilme, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) özelliklerine sahip bulunuyor.

F-35Bde Lockheed Martin tarafından geliştirilen devrim niteliğindeki STOVL sistemi bulunuyor

F-35 'DİKEY İNİŞ' TESTİ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Doğrudur. Harrier'in dikey kalkış için deposundaki yakıtın yaklaşık dörtte birini harcadığını duymuştum. Çok elzem bir durum olmadıktan sonra kesinlikle dikey kalkış yapmıyorlar. Volvo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bize gelenlerde dikey iniş özelliği yok çünkü ihtiyacımız yok, okyanus aşırı operasyon yapmıyoruz ve uçak gemilerimiz yok. dikey iniş özelliği çok fazla artı maliyet getiriyormuş ilgili bir subayımızdan öğrendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bize dikey girmeyecekmiş yaaaaaaaaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bize gelecek uçaklarda dikey iniş olayı yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiyenin ortağı olduğuymuş sanki türkiyede kullanacakta hangi parçasının parçasını yaptık acaba heronları bile zor bela verdiler bize verdikten sonra daha iyisini yaptılar zoom netlik ve irtifası daha yuksek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000