06 Aralık 2017, Çarşamba 08:34:25

F-35 dağılmaya başladı!

ABD Hava Kuvvetleri'nin, Japonya'daki Kadena Hava Üssü'nde bulunan F-35 uçaklarından birinin gövdesinden uçuş sırasında parça düştüğünü doğruladığı bildirildi.
  • Uçakların uçuş öncesinde kontrol edilmeleri çok ilginç.
  • Çöp bir proje. ABD parayı götürdü trilyon dolarları cebe attı. Sazanus gibi bekliyor şimdi milet f35 gelsin de görelim diye.
  • F35 in orta gövdesi, yani parçanın koptuğu bölüm TAI tarafından üretiliyor, haber adı altında birşeyler yazılıyor haber değeri yok, birde kendi bindiğiniz dalı kesmeye çalışıyorsunuz haberiniz yok. Üretim hatası vardır düzeltilir, niçin en büyük sorun bu gibi lanse ediliyor?
  • Yuzyilin yalan projesi resmen bakalim nekadar tazminat odencek ya da odencek mi...
  • Turkiye Acil olarak bu ucaktan vaz gecmeli.. 5. nesil Rus veya Cin li muadillerine yonelmeli

ABD Hava Kuvvetleri'nin, Japonya'daki Kadena Hava Üssü'nde bulunan F-35 uçaklarından birinin gövdesinden uçuş sırasında parça düştüğünü doğruladığı bildirildi.

ABD merkezli Defense News dergisinin aktardığına göre geçtiğimiz perşembe Okinawa Adası'nın doğusunda eğitim manevralarına katılan F-35 uçağın gövdesinden bir detay düştü. Japon medyası haberi aynı gün yayınlarken ABD Hava Kuvvetleri, olayı ancak geçen pazartesi resmen doğruladı.

Haberde, uçağın inişe geçtiği sırada yardımcı pilotun gövdedeki 30x60 santimetre ölçülerinde bir parçanın olmadığını fark ettiği, uçakların uçuş öncesinde kontrol edildikleri için pilotların parçanın uçak havadayken düşmüş olabileceğini tahmin ettikleri kaydedildi.

F-35 Lightning II savaş uçakları, F-22 Raptor'dan sonra seri üretimine geçilen 5. nesil çok fonksiyonlu savaş uçağı olarak biliniyor. F-35 programı ABD'ye yaklaşık 1,5 trilyon dolara mal oldu. ABD'li uçak üreticisi Lockheed Martin'in 17 yıldır üzerinde çalıştığı F-35'ler, teknik hatalar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump da dâhil olmak üzere birçok kişi tarafından eleştiriliyor.

F-35 dağılmaya başladı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İnanılmaz ~ 6 yıl önce
Uçakların uçuş öncesinde kontrol edilmeleri çok ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecu ~ 6 yıl önce
Çöp bir proje. ABD parayı götürdü trilyon dolarları cebe attı. Sazanus gibi bekliyor şimdi milet f35 gelsin de görelim diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galiba ~ 6 yıl önce
Öyle oldu. Hatta ortak bile olduk bu hayalet uçağa.
Orta gövde ~ 6 yıl önce
F35 in orta gövdesi, yani parçanın koptuğu bölüm TAI tarafından üretiliyor, haber adı altında birşeyler yazılıyor haber değeri yok, birde kendi bindiğiniz dalı kesmeye çalışıyorsunuz haberiniz yok. Üretim hatası vardır düzeltilir, niçin en büyük sorun bu gibi lanse ediliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallama Necati ~ 6 yıl önce
Tai ne üretiyormuş F35 de?
Hahaha ~ 6 yıl önce
Yuzyilin yalan projesi resmen bakalim nekadar tazminat odencek ya da odencek mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sirkete 140bin Euro Borcu olan Taze FO ~ 6 yıl önce
Turkiye Acil olarak bu ucaktan vaz gecmeli.. 5. nesil Rus veya Cin li muadillerine yonelmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 6 yıl önce
Algı yönetimi yapılıyor. Bu uçak kötü değil. 5-6 yılda geliştirilen Çinli ve rus muadilleriyle karşılaştırmak komedi olur. Adamlar 1,5 trilyon doları tek bir savaş sistemine boşuna gömmüyor. Uçak sadece geometrisi ve motorundan ibaret değildir.
4.nesil ~ 6 yıl önce
sallama dünyada sadeece abd ve rusya da 5.ci nesil uçak var!
FO ~ 6 yıl önce
Sivil FO muz da Türkçede kıt, bilgide...
Gerek yok ~ 6 yıl önce
Gerek yok zira TFX ve alınacak Pakistan uçaklarıyla biiiizzzz bu işi hallederiz.
140 euro azmış ~ 6 yıl önce
Sizin gibi adamlara 200 olmalı atlaklar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000