29 Ekim 2016, Cumartesi 10:36:05

F-16'ların yerini milli jet dolduracak

Türkiye, hava savunmasında da milli ve alternatifli çözümler için gaza bastı. 2020’ye kadar envanterden çıkarılacak F-4 uçaklarının yerine F-35’ler konulurken, 2025’ten sonra aşamalı olarak envanterden çıkarılacak F-16 uçaklarının yerini Türkiye’nin milli muharip uçağı TF-X’ler alacak
  • Milli savas ucagina zikir butonu isteriz (Tubitak odullu projedir)
  • Küresel emperyalizmin esareti ile ülkemiz için yapılacak hiç bir işte zerre mıskal kadar bir katre Hayır yoktur...! tam bağımsız hareket edilmesi gerekmektedir, Japonya ile neden bu işbirliğine gidilmiyorda mandaların burunları sokuluyor milli projelerimize , ... ! Rahmetli Erbakanın dediği gibi Domuzdan post , gavurdan dost olmaz...!
  • Devletimiz gelecekte siber ve insansız teknolojilerin öne çıkacağını kabul etmiş yatırım yapıyor. Ancak siber saldırı ve savunma için ülkemizde süperbilgisayar geliştirilmesi lazım. Yerli bir süperbilgisayar. Dünyanın en hızlı bilgisayarı.
  • Kardeşim IQ nuz düşük heralde saçma sapan yorum yapmayın
  • Açıldığında içinde ışık yanan, led döşeli ekmek dolabı yapmak varken (tübitak tarafında ödüllüdür). Bizim neyimize iha neyimize uçak... Yakında TAI nin başına izmir il hayvanat bahçesi müdürü gelecekmiş zaten...
  • Hani bi ara fluence in elektiriklisi de yerli üretim diye konuşuluyordu umarım böyle bişey olmaz.. İnşallah Atalarımızın kanlarıyla suladıgı yeşerttiği bu toprakları layık oldugu yerlere çıkaracağız
  • İtalya helikopter üretiminde , israil insansız hava araçlarında, Rusya ise savaş uçağı üretiminde öne çıkmış ülkeler. Biz ise bunların hepsinden sonra başlayıp helikopter iha ve savaş uçağı üretmeye koyulduk ve yetişmiş beyinlerin çoğunu insansız hava araçlarına yönlendirdik. Durum böyleyken BAE System ile yaptığımız ortaklık çok görülmesin sonuçta uçak Türk uçağı olacak .
  • Bizim yerli uçak işi 2050'yi bulur. O saate kadar 6. Ve 7.nesil muharip uçakları ortaya koyar ABD Rusya. Bizde geri kalacaz büyük ihtimalle.
  • Temel anladik fark yaratacaksin, ama; gelecegin savas ucaklari hep insansiz, sen bu uydurma dizaynlarla daha basta 40 yil geriye donuyorsun
  • Bilip bilmeden yorum yapmayın. Bakın bu işler böyle resimle başlar, sonra maket olur, sonra para varsa çakma bir prototip olur, bulursun artist bir test pilotu o da konu mankeni olur. Polat Alemdar gibi racon keser. Vatan için uçtum, yok şöyle uçtum, yok böyle döndüm, ben vatanseverim, Atatürkçüyüm elhamdülillah. Hepsi palavra, sonra bakmışsın 20 sene geçmiş. Elde uçak muçak yok hala. Eh iyi de masal olur bundan. Torunlara anlatırsın. Daha ileride film de olur. Havacılık Sanayimiz vaaaarken ah bu Ameriga yok mu bu Ameriga. Yeni bir bölümde buluşmak üzere iyi uykular..

Türkiye, bir ülkeye ya da tek kaynağa bağımlı olmamak adına milli uçak projesini hızlandırdı.

2020’den sonra Hava Kuvvetleri envanterindeki 48 adet F-4E/2020 (faal olan sayı 37 kadar) uçağı aşamalı olarak envanterden çıkarılacak. Bu uçakların yerine ABD’de üretilen 5. nesil F-35 uçakları alınacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde siparişi geçilen (2+2+4) 8 adet F-35, Türkiye’ye teslim edilecek.

Toplamda 98 uçaklık bir filodan söz ediyoruz. Bu uçaklar, F-4 filosunun yerini alacak. Üretim arttıkça bu uçakların fiyatlarının da ucuzlayacağı ve 4. nesil uçakların fiyatına yaklaşacağı öngörülüyor. Bu yüzden alımlar yıllara yayılıyor. 2025’ten itibaren ‘Savaşan Şahin’ de denilen 240 adetlik F-16 filosu yine aşamalı olarak envanterden çıkarılmaya başlanacak. Bu uçakların yerine dışarıdan satın alma yerine TAI öncülüğünde Milli Muharip Uçak Geliştirme (TF-X) Projesi yürürlüğe sokulacak.

İngiliz savunma devi BAE Systems ile görüşmeler yürütüldü, nihai anlaşma konusunda altyapı hazırlıkları tamamlandı, iş son imzalara kaldı. BAE Systems ile TAI, prototip geliştirme ve mühendislik anlaşması imzalayacak. 4 yıl içinde prototip tamamlandıktan sonra seri üretime geçilecek.

Seri üretime başlanmasıyla 100-150 adet uçağın Türk Hava Kuvvetleri için üretilmesi ve filoya katılması planlanıyor. Türkiye gibi bir NATO üyesi olan İngiltere ile yürütülecek proje, ortak teknolojileri birlikte geliştirme ve üçüncü ülkelere uçak satışını da kapsıyor.

F-16'ların yerini milli jet dolduracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Zik ~ 7 yıl önce
Milli savas ucagina zikir butonu isteriz (Tubitak odullu projedir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti emperyalist ~ 7 yıl önce
Küresel emperyalizmin esareti ile ülkemiz için yapılacak hiç bir işte zerre mıskal kadar bir katre Hayır yoktur...! tam bağımsız hareket edilmesi gerekmektedir, Japonya ile neden bu işbirliğine gidilmiyorda mandaların burunları sokuluyor milli projelerimize , ... ! Rahmetli Erbakanın dediği gibi Domuzdan post , gavurdan dost olmaz...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gavur ! ~ 7 yıl önce
Rahmetli de oğlu da ailesi de türk icadı mersedes'e binerdi değil mi ? 'Gavur' dediklerinin icat ettiği hiçbir şeyi kullanma görelim o zaman !
Süperbilgisayarlar ~ 7 yıl önce
Devletimiz gelecekte siber ve insansız teknolojilerin öne çıkacağını kabul etmiş yatırım yapıyor. Ancak siber saldırı ve savunma için ülkemizde süperbilgisayar geliştirilmesi lazım. Yerli bir süperbilgisayar. Dünyanın en hızlı bilgisayarı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADAM KİNG ~ 7 yıl önce
Kardeşim IQ nuz düşük heralde saçma sapan yorum yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.C ~ 7 yıl önce
Açıldığında içinde ışık yanan, led döşeli ekmek dolabı yapmak varken (tübitak tarafında ödüllüdür). Bizim neyimize iha neyimize uçak... Yakında TAI nin başına izmir il hayvanat bahçesi müdürü gelecekmiş zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reno ~ 7 yıl önce
Hani bi ara fluence in elektiriklisi de yerli üretim diye konuşuluyordu umarım böyle bişey olmaz.. İnşallah Atalarımızın kanlarıyla suladıgı yeşerttiği bu toprakları layık oldugu yerlere çıkaracağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toyota ~ 7 yıl önce
Fluence'i boşver, sen Corolla DMA'yı araştır.
Gençler ~ 7 yıl önce
İtalya helikopter üretiminde , israil insansız hava araçlarında, Rusya ise savaş uçağı üretiminde öne çıkmış ülkeler. Biz ise bunların hepsinden sonra başlayıp helikopter iha ve savaş uçağı üretmeye koyulduk ve yetişmiş beyinlerin çoğunu insansız hava araçlarına yönlendirdik. Durum böyleyken BAE System ile yaptığımız ortaklık çok görülmesin sonuçta uçak Türk uçağı olacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sukhoi ~ 7 yıl önce
Bizim yerli uçak işi 2050'yi bulur. O saate kadar 6. Ve 7.nesil muharip uçakları ortaya koyar ABD Rusya. Bizde geri kalacaz büyük ihtimalle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan ~ 7 yıl önce
abd ve rusya ile yarışmamız zaten real olarak bakıldığında imkansız birşey fakat geri kalan şu an hali hazırda almanya italya ingiltere gibi ülkelere kafa tutabilen bir alt yapımız olucağını da unutmamalıyız . Ben olumlu gelişmeler olarak görüyorum tamam geç kalındı lakin hiç atak yapılmamasından ise tai nin bizlerin yüzünü güldüren yolda gitmesi bizler için olumlu haberler .
Merhaba ~ 7 yıl önce
Orhan bey haklı ve de gayretin sarf edilmesini gerekli gorerek akıllıca konuşuyor. Hedef 2050 de olsa bir amaç uğrunda gayret sarf etmek uzun zamanları yok eder.harcar, paramparça eder. Yeterki bir adım at.
Tai ~ 7 yıl önce
Temel anladik fark yaratacaksin, ama; gelecegin savas ucaklari hep insansiz, sen bu uydurma dizaynlarla daha basta 40 yil geriye donuyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş ucagi ~ 7 yıl önce
Adı bile yeter her silahsal gücün kullanım amacı farklıdır ve bunlardan en önemlisi savaş uçağıdır, kaldı ki ıha ve benzerleri ülkemizde üretiliyor ve medyaya da sayısı açıklanmak zorunda değildir.
Bilmeden konuşma :) ~ 7 yıl önce
Bilip bilmeden yorum yapmayın. Bakın bu işler böyle resimle başlar, sonra maket olur, sonra para varsa çakma bir prototip olur, bulursun artist bir test pilotu o da konu mankeni olur. Polat Alemdar gibi racon keser. Vatan için uçtum, yok şöyle uçtum, yok böyle döndüm, ben vatanseverim, Atatürkçüyüm elhamdülillah. Hepsi palavra, sonra bakmışsın 20 sene geçmiş. Elde uçak muçak yok hala. Eh iyi de masal olur bundan. Torunlara anlatırsın. Daha ileride film de olur. Havacılık Sanayimiz vaaaarken ah bu Ameriga yok mu bu Ameriga. Yeni bir bölümde buluşmak üzere iyi uykular..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeden komusma ~ 7 yıl önce
Nice üretimlerin yapıldığı bu memlekette once sen sağına soluna bak bizim bu kapasiteye haiz olduğumuzu anlamak için en önemli şeyin silah, savaş unsuru tank,helikopter, gemi,iha, vs halihazırda üretilebiliyor olmasi yeter, uçağın ne farkı var? Fatihin torunlarına bu ithamlar yakışmıyor?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000