30 Ocak 2010, Cumartesi 09:14:29

EYVAH! ÇİNLİLER GELİYOR...

Uçak üretiminde atağa kalkan Çin, yaklaşık 5 milyar 900 milyon dolara devasa bir havacılık kümelenmesi kurmaya hazırlanıyor.
  • Prc hayatında ilk defa mı yazı yazıyorsun? "Noktalama işaretleri" ne demek daha önce duydun mu?
  • Adı Çin artık, gerçekte belli başlı sektörlerde %50 yabancı sermaye ve yüksek teknoloji katkısı yaşıyor yıllardan beri. Biz de olanı elimizden kaçırıyoruz. American Motors Beijing Jeep ortaklığı tam 30 yıl önce kuruldu.
  • ac insanlarını dünya doyurmak zorunda değil süper milyonerleri birazda o cok övdükleri kominizmini ceplerinde gösterse 1 milyar açlık sınırında halkı olmaz çinde devlet erkanı zengin halk fakir akıllı devletleri ise aclıksınırındaki halkını dünyanın sırtından doyurmak istiyor kısacası havacılık bu kalitesizliği kaldırmaz.
  • allah hepimizden çin mallarını uzak tutsun(özellikle havacılıktan)
  • Her zaman Avrupalı ve Amerikalı üreticilerden ucuza ürettik, fakat kim ülkemizden ithalat yaptı? kim üretim üsleri kurdu? Ülkemizde işgücü her zaman ucuzdu. İspatı; atölye sahipleri bile sigortalı bir iş bulsa dükkanlarını kapatıp o işlere girmediler mi? Marifet ne Çin'de ne de Hindistan'da. Bizde ne beyinler var, ne kalifiye işgücü var ama, bize ne ürettirirler ne de satın alırlar. Çin veya Hindistan; "teknoloji bende ister al ister alma" demiyor ki. Çöpe varıncaya kadar ne üretirse kapışılıyor. Bence siyasi olan müthiş bir destek var arkalarında. Ülkemize, ülkemiz üreticisine bu fırsat tarihte tanındı mı, bir düşünün. Kendinizi küçük görmeyin. Bizde ne cevherler var, Elalem bizden çekiniyor biz kendimizi beğenmiyoruz vesselam. Saygıyl
  • küresel anlamda rekabet üçgenine göre 3 faktör rekabette belileyici rol oynar: kalite, maliyet ve zamanında teslimat. çinliler, maliyet konusunda zaten 1. sıradalar; zamanında teslimat ise yapılması zor olmayan ve çinlilerin yine iyi olduğu bir fonksiyon. bu 3 faktörden çinliler sadece kalite konusunda sıkıntı yaşıyorlar ya da yaşıyorlardı. artık kalite sorununu da halletmek üzereler. bu 3 unsuru tam olarak sağlayabilmeleri halinde çin bugünkü gücünün çok daha ilerisine gidecektir. sonuç olarak da ne biz ne de başkaları çinle rakabet edemeyecektir. yazdıklarım sadece bir öngörüden ibarettir. elbette rakipler de önlemler almaya çalışacaktır. ancak çinle baş etmek çok zor olacaktır.
  • Şu çinliler ve hintliler gerçekten örnek alınması gereken milletler. Biz onların tırnağı olamayız hamd olsun..

Yatırımın öncelikli hedefi ise ülkenin üretmeyi planladığı uçakların parçalarının en az dörtte birini bu komplekste üretmek…

Bu plan için yerli ve yabancı yatırımcılar arayan eyalet yöneticileri, endüstriyel alanın 25 kilometre kare olmasını planlıyor. Gerekli kaynağın bulunmasının ardından inşaat, iki yıl içinde bitirilecek.

Komplekste bir havacılık araştırma enstitüsü, iki üniversite ve 3 uçak üreticisi de yer alacak.

Çin’in son yıllarda havacılık endüstrisindeki atılımı bütün dünyada dikkatleri üzerine çekiyor. Otoriteler, uçakların üretilmesiyle beraber, ülkenin çok güçlü bir ihracat ürününe sahip olacağını ifade ediyor.

EYVAH! ÇİNLİLER GELİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Prc hayatında ilk defa mı yazı yazıyorsun? "Noktalama işaretleri" ne demek daha önce duydun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adı Çin artık, gerçekte belli başlı sektörlerde %50 yabancı sermaye ve yüksek teknoloji katkısı yaşıyor yıllardan beri. Biz de olanı elimizden kaçırıyoruz. American Motors Beijing Jeep ortaklığı tam 30 yıl önce kuruldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ac insanlarını dünya doyurmak zorunda değil süper milyonerleri birazda o cok övdükleri kominizmini ceplerinde gösterse 1 milyar açlık sınırında halkı olmaz çinde devlet erkanı zengin halk fakir akıllı devletleri ise aclıksınırındaki halkını dünyanın sırtından doyurmak istiyor kısacası havacılık bu kalitesizliği kaldırmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allah hepimizden çin mallarını uzak tutsun(özellikle havacılıktan)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her zaman Avrupalı ve Amerikalı üreticilerden ucuza ürettik, fakat kim ülkemizden ithalat yaptı? kim üretim üsleri kurdu? Ülkemizde işgücü her zaman ucuzdu. İspatı; atölye sahipleri bile sigortalı bir iş bulsa dükkanlarını kapatıp o işlere girmediler mi? Marifet ne Çin'de ne de Hindistan'da. Bizde ne beyinler var, ne kalifiye işgücü var ama, bize ne ürettirirler ne de satın alırlar. Çin veya Hindistan; "teknoloji bende ister al ister alma" demiyor ki. Çöpe varıncaya kadar ne üretirse kapışılıyor. Bence siyasi olan müthiş bir destek var arkalarında. Ülkemize, ülkemiz üreticisine bu fırsat tarihte tanındı mı, bir düşünün. Kendinizi küçük görmeyin. Bizde ne cevherler var, Elalem bizden çekiniyor biz kendimizi beğenmiyoruz vesselam. Saygıyl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
küresel anlamda rekabet üçgenine göre 3 faktör rekabette belileyici rol oynar: kalite, maliyet ve zamanında teslimat. çinliler, maliyet konusunda zaten 1. sıradalar; zamanında teslimat ise yapılması zor olmayan ve çinlilerin yine iyi olduğu bir fonksiyon. bu 3 faktörden çinliler sadece kalite konusunda sıkıntı yaşıyorlar ya da yaşıyorlardı. artık kalite sorununu da halletmek üzereler. bu 3 unsuru tam olarak sağlayabilmeleri halinde çin bugünkü gücünün çok daha ilerisine gidecektir. sonuç olarak da ne biz ne de başkaları çinle rakabet edemeyecektir. yazdıklarım sadece bir öngörüden ibarettir. elbette rakipler de önlemler almaya çalışacaktır. ancak çinle baş etmek çok zor olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu çinliler ve hintliler gerçekten örnek alınması gereken milletler. Biz onların tırnağı olamayız hamd olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000