02 Nisan 2022, Cumartesi 16:11:59

Evrakta sahtecilik yapan pilota hapis cezası

İş bulabilmek adına evrakta sahtecilik yapan pilot, çıkarıldığı mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.
  • Herkesin astronot olduğu şu devirde kimse kinseyi kırmasın arkadaşlar. Hepimiz astronotuz. Uçağımız yok ama babaların şöförüyüz hepimiz. Pilotuz diye gezmeye devam...
  • Yarin gel TK'da ise basla
  • 12 ay iyi ki dedirtecek ceza
  • peki ya sahteciligi sirket yapıyor ve sivil havacılık bunu görmezden geliyorsa ne olacak .??
  • 4 SIRMA: Çok pilota sertifikalı bir uçakta kaptanlık yapan ve kaptanlık yaptığı uçakta öğretmense bir yıldız takar. 3 SIRMA: SPL lisanslı bir pilot çok pilota sertifikalı bir uçakta F/O ise 3 sırma takar, tek pilota sertifikalı bir uçakta öğretmenlik yapan SPL pilot 3 sırmanın yanına yıldız takar. 2 SIRMA Yalnız uçuşunu yapmış PPL öğrencisi 2 sırma takar. 1 SIRMA Öğrenci pilot yalnız uçuşunu yapmamış 1 sırma. Siz bakmayın uçuş okullarında 4 sırma ile dolaşanları çoğu çok pilota sertifikalı uçaklarda uçmamıştır. Takabilecekleri 3 sırma ve yıldız.
  • Yıllarca iranlilarin açtığı ucus okullarında dolandırıcılık yapılıyor.ama yetkililer halen iranli kişilere okul açması için yetki veriyor.ve çoğu kişi parasını kaybediyor, umutlarını kaybediyor,örne mi? Top airin iranlilari,plus istanbul ucus okulu iranlilari,oz hakiki plus istanbul ucus okulu, yani yeni satın alanlar,ucak yok hoca yok başına bir bebeyi koymuşlar ne yaptıklarını bilmeden yalan konuşuyorlar. Shgm el at şu işe ne iş yapıyorsun anlamadık yandaşları examiner yapmayı iyi biliyorsun
  • Eyyyy yargı Türkiyede de böyle sahtekarlar var atın içeri
  • Ne olacak Türkiyede de PPL lisanslı adamlar 4 sırma takıp eğitmenim diye dolaşıyor. Kimse de birşey demiyor.

İş bulabilmek adına evrakta sahtecilik yapan pilot, çıkarıldığı mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'de yaşayan 49 yaşındaki Craig Butfoy, British Airways'in yan kuruluşu olan BA CityFlyer ve Stobart Air'de işe girmek için geçmiş uçuş bilgilerini değiştirdi. Nisan 2016 ile Mart 2018 arasındaki kariyer bilgileri üzerinde oynama yapan Butfoy'un sahtekarlığı fark edilince hakkında dava açıldı.

Sivil Havacılık Kurumu'ndan (CAA) yapılan açıklamada, dört ayrı dolandırıcılık ve Hava Seyrüsefer Emri'ni ihlal ettiğini itiraf eden şahıs Londra'daki Snaresbrook Crown Mahkemesi'nde 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme belgelerinde özetlenen ayrıntılar arasında Butfoy'un 1998'den beri özel pilot lisansına sahip olduğu da dahil olmak üzere CV'sinde ayrıntı uydurduğu iddiası ve eğitim kursu sertifikası da dahil olmak üzere uydurma belgeler yer aldı.

 

Evrakta sahtecilik yapan pilota hapis cezası

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Amaan ~ 2 yıl önce
Herkesin astronot olduğu şu devirde kimse kinseyi kırmasın arkadaşlar. Hepimiz astronotuz. Uçağımız yok ama babaların şöförüyüz hepimiz. Pilotuz diye gezmeye devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay E ~ 2 yıl önce
Yarin gel TK'da ise basla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12 ~ 2 yıl önce
12 ay iyi ki dedirtecek ceza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 2 yıl önce
peki ya sahteciligi sirket yapıyor ve sivil havacılık bunu görmezden geliyorsa ne olacak .??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIRMA TAKMA ~ 2 yıl önce
4 SIRMA: Çok pilota sertifikalı bir uçakta kaptanlık yapan ve kaptanlık yaptığı uçakta öğretmense bir yıldız takar. 3 SIRMA: SPL lisanslı bir pilot çok pilota sertifikalı bir uçakta F/O ise 3 sırma takar, tek pilota sertifikalı bir uçakta öğretmenlik yapan SPL pilot 3 sırmanın yanına yıldız takar. 2 SIRMA Yalnız uçuşunu yapmış PPL öğrencisi 2 sırma takar. 1 SIRMA Öğrenci pilot yalnız uçuşunu yapmamış 1 sırma. Siz bakmayın uçuş okullarında 4 sırma ile dolaşanları çoğu çok pilota sertifikalı uçaklarda uçmamıştır. Takabilecekleri 3 sırma ve yıldız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noo ~ 2 yıl önce
Pilot olmayan ama 3 sırmalı üniforması olanlar oluyor. Onlar nedir?
meraklı ~ 2 yıl önce
Şüpheli PPL'iyle ortada gezip kendini radyolarda televizyonlarda "havayolu pilotu", "öğretmen pilot" ve "uçuş eğitim danışmanı" olarak tanıtan bunun gibi biri de yargılanıyor şimdi ağır cezada. Allah hepsinin belasını versin. Dolandırıcılar.
Shgm ~ 2 yıl önce
Yıllarca iranlilarin açtığı ucus okullarında dolandırıcılık yapılıyor.ama yetkililer halen iranli kişilere okul açması için yetki veriyor.ve çoğu kişi parasını kaybediyor, umutlarını kaybediyor,örne mi? Top airin iranlilari,plus istanbul ucus okulu iranlilari,oz hakiki plus istanbul ucus okulu, yani yeni satın alanlar,ucak yok hoca yok başına bir bebeyi koymuşlar ne yaptıklarını bilmeden yalan konuşuyorlar. Shgm el at şu işe ne iş yapıyorsun anlamadık yandaşları examiner yapmayı iyi biliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EYYYY ~ 2 yıl önce
Eyyyy yargı Türkiyede de böyle sahtekarlar var atın içeri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PPL ~ 2 yıl önce
Ne olacak Türkiyede de PPL lisanslı adamlar 4 sırma takıp eğitmenim diye dolaşıyor. Kimse de birşey demiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 2 yıl önce
Haklısın. Güzel tespit.
Ppl’e ~ 2 yıl önce
4 sırma az demişsin yıldızları da var paşa gibiler.
Haaahahaha ~ 2 yıl önce
Hahahaahahaa çok doğru
Neil Armstrong ~ 2 yıl önce
Senin dediğin gene iyi dostum. Youtube'a bir gir hele. Ortalık baba parası ile uçuş okuluna kayıt yaptırıp daha ilk saat uçuşlarının kayıtları ile "the life of the pilots" diye video yükleyen gençlerimiz ile dolu. Yazık Neil Armstrong'da aya gidip 5 fotoğraf ile dönmüştü.
GM ~ 2 yıl önce
4 sırma taksa yine iyi. Yıllardır havacılığa yön veriyoruz diyor adam. SHGM denetlemezse böyle adamlar türdmeye devam edecek.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000