23 Kasım 2017, Perşembe 08:54:33

E-Vize'den 447 milyon Dolar gelir elde edildi

E-Vize uygulamasının başlatıldığı 2013 yılından bu yana 20 milyon yabancı bu yolla Türkiye vizesi alırken harçlardan elde edilen gelir 447 milyon Dolar'a ulaştı
  • Kendi vatandaşından aldığı, dünyada sanırım başka bir örneğinin olmadığı yurtdışı çıkış harcı rezaletinden ne kadar kazanmışız bilen var mı?
  • Vize işinde zararlı olan bir tek biziz. Sözde 447 almışız kaç vermişizdir kim bilir. Vize alırken verdiğimiz ticari ve özel bilgiler de cabası. Yabancı ülkeme kimlikle geliyor,9 ay kalıyor, vergisiz ev,arsa alıyor peki ya biz? Aşağıda arkadaş vize aracı kurumları yazmış iyi yapmış ama çözüm yok. Mesela vfs global diye aracı kurum var aracılık ücreti ödüyorsunuz 26 euro ve sadece euro kabul ediliyor üstünü türk parası veriyor ve eksik veriyor. Niye diyoruz kural böyle diyorlar. Bilerek 25 euro yapmıyor ki para üstünden de milleti kazıklasın. Bimer'e yazdık nafile verilen cevap tam bir trajikomedi. Kendi ülkemizde sahipsiziz,soyuluyoruz,hakkımız yeniyor kimsenin umurunda değil ne acı...
  • Yor name!! İngilizce seviyemiz :)
  • Bu rakam pek de inandırıcı değil zira ülkemize en çok gelenler AB üyesi çoğu ülkelerin vatandaşları ya kimlikle ya vizesiz ülkemize gelebiliyor. Ruslar ve araplar da vize ücreti ödemiyor yanlış bilmiyorsam. Ayrıca gelirimiz farz edelim bu kadar ya giderimiz ne kadar ? İngiliz bize gelirken ne vize parası ödüyor biz oraya giderken ne ? Şengen vize maliyeti bize kişi başı aracı kurum,sigorta vs 500 TL civarına geliyor ! Vize olayı kaldırılmaz onu anladık tamam da bu aracı kurum rezaleti ne zaman bitecek? Adamlar hiçbir iş yapmadan evrak alıp 500 mt ötedeki konsolosluğa götürüyor bunun için para alıyor devlet de vatandaşının soyulmasını seyrediyor. Güçlü devlet olsak bize bunları kimse yapamaz.
  • Yor name :D

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukları engellemek için Dışişleri Bakanlığı tarafından 2013 Nisan’ında hayata geçirilen Elektronik Vize Başvuru Sistemi (e-Vize) uygulanmaya başlandığı tarihten bu yana yaklaşık 20 milyon yabancı, 3 dakikada Türkiye vizesi aldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan elde edinilen bilgiye göre, 2017 Ocak ayından kasım ayına kadar olan sürede ise 4 milyondan fazla kişi e-Vize alırken 2017 yılı e-Vize sisteminin en çok kullanıldığı yıl oldu. 105 ülke tarafından kullanılabilen e-Vize sistemi ekonomik anlamda da ülke ekonomisine katkı sağladı. E-Vize kapsamında toplanan vize harcı şimdiye kadar 447 milyon dolara ulaştı. Öte yandan, havaalanı bandrol vize sıralarında ve dış temsilciliklerde düzenlenen vize sıralarında azalma olduğu kaydedilirken, Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında yaşanan artışın ise e-Vize sisteminin kolay, basit ve ortalama 3 dakika içinde alınmasıyla ilişkili olduğu belirtildi.

E-Vize başvurusunun yapıldığı www.evisa.gov.tr, 9 dilde hizmet veriyor. Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi, Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilcilikleri, hudut kapıları ve e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden ediniliyor. Başvuru sahipleri, internet bağlantısı olan her yerden ve her zaman kimlik, seyahat belgesi ve seyahat tarihlerine ilişkin alanları doldurmaları ve vize harcını online olarak ödemeleri şartıyla e-Vize alabiliyor. (Türkiye)

E-Vize'den 447 milyon Dolar gelir elde edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Harç haracı ~ 6 yıl önce
Kendi vatandaşından aldığı, dünyada sanırım başka bir örneğinin olmadığı yurtdışı çıkış harcı rezaletinden ne kadar kazanmışız bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahipsiz milletiz ~ 6 yıl önce
Vize işinde zararlı olan bir tek biziz. Sözde 447 almışız kaç vermişizdir kim bilir. Vize alırken verdiğimiz ticari ve özel bilgiler de cabası. Yabancı ülkeme kimlikle geliyor,9 ay kalıyor, vergisiz ev,arsa alıyor peki ya biz? Aşağıda arkadaş vize aracı kurumları yazmış iyi yapmış ama çözüm yok. Mesela vfs global diye aracı kurum var aracılık ücreti ödüyorsunuz 26 euro ve sadece euro kabul ediliyor üstünü türk parası veriyor ve eksik veriyor. Niye diyoruz kural böyle diyorlar. Bilerek 25 euro yapmıyor ki para üstünden de milleti kazıklasın. Bimer'e yazdık nafile verilen cevap tam bir trajikomedi. Kendi ülkemizde sahipsiziz,soyuluyoruz,hakkımız yeniyor kimsenin umurunda değil ne acı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Yor name!! İngilizce seviyemiz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 6 yıl önce
Van minüt!! Ahaha işte seviye bu...
? ~ 6 yıl önce
Bu rakam pek de inandırıcı değil zira ülkemize en çok gelenler AB üyesi çoğu ülkelerin vatandaşları ya kimlikle ya vizesiz ülkemize gelebiliyor. Ruslar ve araplar da vize ücreti ödemiyor yanlış bilmiyorsam. Ayrıca gelirimiz farz edelim bu kadar ya giderimiz ne kadar ? İngiliz bize gelirken ne vize parası ödüyor biz oraya giderken ne ? Şengen vize maliyeti bize kişi başı aracı kurum,sigorta vs 500 TL civarına geliyor ! Vize olayı kaldırılmaz onu anladık tamam da bu aracı kurum rezaleti ne zaman bitecek? Adamlar hiçbir iş yapmadan evrak alıp 500 mt ötedeki konsolosluğa götürüyor bunun için para alıyor devlet de vatandaşının soyulmasını seyrediyor. Güçlü devlet olsak bize bunları kimse yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adınız ~ 6 yıl önce
Yor name :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soyadınız ~ 6 yıl önce
yor surname hsahhassahas
wat iz yor neym ~ 6 yıl önce
asduhaushda biz bi işi yaptık mı, imzamızı da atarız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000