22 Şubat 2019, Cuma 15:58:23

Eurocontrol'e göre Türkiye adım adım zirveye çıkacak

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), önümüzdeki 7 yıla dair tahminlerini güncelledi.
  • Herkes haklı olarak ülkemizin Eurocontrol gelirlerinden almış olduğu düşük payı konuşmuş. İnanılmaz trafik artışından, kontrolör başına düşen trafik sayısından, çalışılan sistemlerin güvenirsizliğinden, çalışma koşullarının elverişsizliğinden ve liyakatsız yönetici atamalarından konuşmamış. Transit gecen trafikte rekor kırdığımızdan söz ederken,kontrolör başına düşen trafik sayısından kimse bahsetmemiş. 4 ay üst üste Avrupa'da charter meydanlarda en yakın rakibine 4 kat fark atan Antalya havalimanında ekiplerin 10 kişi olduğu söylenmemiş. Kontrolörlerin Avrupa'daki meslektaşları senede en az 5 mesleki kursla, güncel hava trafik gelişmelerini takip ederken, Türkiye'deki kontrolörlerin 10 senede bir kere yurtdışı eğitimine gittiğinden bahsetmemiş. Romanyalı kontrolörler senenin 2 ayını yurtdışında dil eğitiminde geçirirken,Türkiye'deki kontrolörlerin işletme dairesinin ATC'yi ilgilendirmeyen eğitimlerinin 2 ay verilmesine sesi çıkmamış.ondan sonra kurumda eşitlikten bahsedirsiniz,Bizden 800 tl az maaş alan AIM gibi bir örnek varken bizi yatmakla itham edersiniz. Ben sizin ne samimiyetinize ne kurumda barış istediğinize inanırım. Ülkeye gelir getirmeye çalıştığını iddaa eden sahte kahramanlarsınız.
  • http://dergipark.gov.tr/download/article-file/182902
  • O istasonlarda vatan nöbedi tutan arkadaşlarımız sayesinde oluyor bunlar bu özveri karışıklıksız kalmamalı.
  • Gerektiginde canini ortaya koyacak bu 3 birim sayesinde oluyor bu basari
  • Eurocontrol bile alenen itiraf ediyor istatistiklerle gözumüze sokuyor resmen Türkiye üye ülkeler icerisinde neredeyse ZİRVEYE oturmuş ama haaala masraflar Arnavutluk, BosnaHersek, Cyprus gibi ülkelerle aynı 20€. Allahtan reva mıdır bu? Elin bulgarı romeni hırvatı bizim 5'te 1'i trafiğimize 4.5-5 bin avro maaş cukkalıyor, biz zirvelerde donsuz geziyoruz??? Aynı trafigi attiğımız Almanya Fransa kontrolör maaşı €6000 €7000 Türkiyede €1800. Neden hakettiğimiz maaş bize verilmiyor ben anlamıyorum neyimiz eksikki?. Abi göster personel giderlerini al parayı hem ülkemize döviz girsin hem vatandaşın personelin rahatlasın hem doğrudan hem de dolaylı vergi artışı olsun memleketimizde. 2015te €3600 idi maaşımız haberiniz var mı? Ya kime neden ne hasetiniz var da hava trafik kontrolörlerinin maasini 1800avroya sabitlemissiniz? Lafa gelince buradan Fransiza Almana ulkemize yanlış yapıyorsunuz diye giydiriyorsunuz sonra alıp tüm parayı da kucaklarına atıyorsunuz olur mu böyle! Yani Bu Allah'tan reva mı? Yemin ediyorum benim aklım almıyor. Haksız miyım dostlarya
  • Toplumdaki malum tiplerin tüm kıskançlık ve hasetlerine rağmen havacılıkta gün geçtikçe büyüyoruz!
  • Bu başarı...
  • Yetkili amirlerimiz sağolsun bedava çalışalım. Trafik sayılarında zirvede olalım ancak eurocontrol den alınan ülke paylarında sonlarda gezelim. Allah bizi eurocontrole geri gönderilen paraları kendine dert edinmeyen genel müdürlerden daire başkanlarından korusun.
  • Ülkemizin hava sahasının kullanım bedeli olan yüzmilyonlarca euro tek kalemde Eurocontrol teşkilatına geri gönderiliyor ve ülke ekonomisine kazandırılamıyor.
  • Avrupalılar adına sevindim. Daha cok para kazanacaklar üzerimizden. Uc-bes kazan kaldırana boyun eğmiş siyasetçi karaktersizligindeki bürokratlar sayesinde. İşini doğru yapanı ezmeye devam. Neyse siz methiyeler düzmeye devam edin :(

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), önümüzdeki 7 yıla dair tahminlerini güncelledi.

Eurocontrol, Ekim 2018'de yayınlanan 7 yıllık tahminlerini güncellediğini duyurdu. Hazırlanan raporda 2018 yılında Avrupa’nın uçuş trafiği en yoğun ülkeleri Almanya (%4.4), İspanya(%4.8) , İtalya(%5.3)  ve Türkiye(8.2) olarak açıklandı.

Rapora göre Türkiye en fazla gelişme kaydeden ülke olurken, hava trafiğine Almanya 226 , İtalya 180, Türkiye 155, İtalya ise  127 günlük uçuş ekledi.

Eurocontrol tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılında Avrupa hava trafiğine günlük 1270 uçuşla Türkiye'nin en fazla trafik ekleyen ikinci ülke olacağı öngörülüyor.

Almanya'nın ise bu süreçte eklenecek 1300'den fazla uçuşla birinci sırada yer alacağı tahmin ediliyor.

Eurocontrol'e göre Türkiye adım adım zirveye çıkacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Atc ~ 5 yıl önce
Herkes haklı olarak ülkemizin Eurocontrol gelirlerinden almış olduğu düşük payı konuşmuş. İnanılmaz trafik artışından, kontrolör başına düşen trafik sayısından, çalışılan sistemlerin güvenirsizliğinden, çalışma koşullarının elverişsizliğinden ve liyakatsız yönetici atamalarından konuşmamış. Transit gecen trafikte rekor kırdığımızdan söz ederken,kontrolör başına düşen trafik sayısından kimse bahsetmemiş. 4 ay üst üste Avrupa'da charter meydanlarda en yakın rakibine 4 kat fark atan Antalya havalimanında ekiplerin 10 kişi olduğu söylenmemiş. Kontrolörlerin Avrupa'daki meslektaşları senede en az 5 mesleki kursla, güncel hava trafik gelişmelerini takip ederken, Türkiye'deki kontrolörlerin 10 senede bir kere yurtdışı eğitimine gittiğinden bahsetmemiş. Romanyalı kontrolörler senenin 2 ayını yurtdışında dil eğitiminde geçirirken,Türkiye'deki kontrolörlerin işletme dairesinin ATC'yi ilgilendirmeyen eğitimlerinin 2 ay verilmesine sesi çıkmamış.ondan sonra kurumda eşitlikten bahsedirsiniz,Bizden 800 tl az maaş alan AIM gibi bir örnek varken bizi yatmakla itham edersiniz. Ben sizin ne samimiyetinize ne kurumda barış istediğinize inanırım. Ülkeye gelir getirmeye çalıştığını iddaa eden sahte kahramanlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oku ~ 5 yıl önce
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/182902

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VOR ~ 5 yıl önce
O istasonlarda vatan nöbedi tutan arkadaşlarımız sayesinde oluyor bunlar bu özveri karışıklıksız kalmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff elektrik guvenlik ~ 5 yıl önce
Gerektiginde canini ortaya koyacak bu 3 birim sayesinde oluyor bu basari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şüphesiz ~ 5 yıl önce
En kısa sürede yeniden yapılanma ile kurumun daha çağdaş bir görünüm kazanması, bu basarilarinizi karsiliksiz bırakmayacaktir.
Sorsan ~ 5 yıl önce
Eurocontrol bile alenen itiraf ediyor istatistiklerle gözumüze sokuyor resmen Türkiye üye ülkeler icerisinde neredeyse ZİRVEYE oturmuş ama haaala masraflar Arnavutluk, BosnaHersek, Cyprus gibi ülkelerle aynı 20€. Allahtan reva mıdır bu? Elin bulgarı romeni hırvatı bizim 5'te 1'i trafiğimize 4.5-5 bin avro maaş cukkalıyor, biz zirvelerde donsuz geziyoruz??? Aynı trafigi attiğımız Almanya Fransa kontrolör maaşı €6000 €7000 Türkiyede €1800. Neden hakettiğimiz maaş bize verilmiyor ben anlamıyorum neyimiz eksikki?. Abi göster personel giderlerini al parayı hem ülkemize döviz girsin hem vatandaşın personelin rahatlasın hem doğrudan hem de dolaylı vergi artışı olsun memleketimizde. 2015te €3600 idi maaşımız haberiniz var mı? Ya kime neden ne hasetiniz var da hava trafik kontrolörlerinin maasini 1800avroya sabitlemissiniz? Lafa gelince buradan Fransiza Almana ulkemize yanlış yapıyorsunuz diye giydiriyorsunuz sonra alıp tüm parayı da kucaklarına atıyorsunuz olur mu böyle! Yani Bu Allah'tan reva mı? Yemin ediyorum benim aklım almıyor. Haksız miyım dostlarya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye Hava Seyrüsefer Hizmetleri Anonim Ortaklığı ~ 5 yıl önce
Hava seyrüsefer ayrılınca herkes hakkını alacak hocam. Hasetlerinden çatlasalar da patlasalar da olacak bu iş. Az kaldı. Güzel günler yakın.
Yanlış bilgi ~ 5 yıl önce
Hocam dediklerinize genel olarak katılmakla beraber yazınızda bir hata mevcut. Atc maaşının 8000 euro olduğu ülkeler Fransa Almanya gibi gelişmiş Avrupa ülkeleri değil, düne kadar fakirlikten vatandaşlarını bize pis işler yapmaya gönderen Romanya. Fransa , Almanya gibi ülkelerde çok daha yüksek. Hadi onları geçtim, bizdeki Atc ler fakir Romanya nın Atc lerinin 4te 1i kadar bile kazanamıyorlar.
bekle sen ! ~ 5 yıl önce
çok beklersin ,anonim ortakligiymis!..
şiraze ~ 5 yıl önce
abartma istersen 8bin avro kazanmıyor romenler bulgarlar.
Şirazeye ~ 5 yıl önce
Bulgarları bilmiyorum ama Romanya da Atc maaşı yaklaşık olarak 8000 euro, hatta Sibiu Havalimanı kule birimindeki arkadaşım bir sohbetimizde bu kadar yüksek maaşı hak ettiklerini çünkü dünyanın birçok yerinde Atc ler 5 li yada 6 li nöbet tutarken kendilerinin 4 lü nöbet tuttuğunu belirtiyordu :)
Havacı Türk ~ 5 yıl önce
Toplumdaki malum tiplerin tüm kıskançlık ve hasetlerine rağmen havacılıkta gün geçtikçe büyüyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.R.F.F.'dir. ~ 5 yıl önce
Bu başarı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedava ~ 5 yıl önce
Yetkili amirlerimiz sağolsun bedava çalışalım. Trafik sayılarında zirvede olalım ancak eurocontrol den alınan ülke paylarında sonlarda gezelim. Allah bizi eurocontrole geri gönderilen paraları kendine dert edinmeyen genel müdürlerden daire başkanlarından korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yazık ki ~ 5 yıl önce
Ülkemizin hava sahasının kullanım bedeli olan yüzmilyonlarca euro tek kalemde Eurocontrol teşkilatına geri gönderiliyor ve ülke ekonomisine kazandırılamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızsam haksızsın de. ~ 5 yıl önce
Avrupalılar adına sevindim. Daha cok para kazanacaklar üzerimizden. Uc-bes kazan kaldırana boyun eğmiş siyasetçi karaktersizligindeki bürokratlar sayesinde. İşini doğru yapanı ezmeye devam. Neyse siz methiyeler düzmeye devam edin :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000