08 Ocak 2021, Cuma 13:15:22

Eurocontrol'den yeni değerlendirme

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) çarpıcı veriler paylaştı.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) çarpıcı veriler paylaştı.

Eurocontrol rakamlarına göre; 2020 yılında 2019 yılına göre 6.1 milyon daha az uçuş yapılırken 1980'li yıllara dönüldüğünü açıkladı. En büyük düşüş yüzde 68'le İsrail olurken, İsrail'i Fas ve Gürcistan takip etti.

2021 yılında aşının dünyada yaygınlaşmasıyla bir toparlanma ön görüldüğü ancak bu toparlanmanın tamamen eskiye dönmek anlamına gelmediği ifade edildi.

Bu veriler ışığında en az etkilenen ülkenin yüzde 40 düşüşle Norveç ve arkasından da Arnavutluk ve Lüksemburg'un geldiği açıklandı.

6 OCAK HAFTASININ LİDERİ THY

Öte yandan EuroControl verilerine göre, Avrupa'da 06 Ocak haftasının en çok uçuş yapan hava yolu şirketi yine Türk Hava Yolları (THY) oldu. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, 06 Ocak itibarıyla 9,877 toplam uçuş yapıldığı belirtilerken, rakam 2019'un aynı dönemine oranla %38 düşüş gösterdi.

Değerlendirmede dönem itibarıyla en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketinin THY olduğu vurgulandı. Şirketin dönem itibarıyla 581 uçuş gerçekleştirdiği ve bu rakamın 23 Aralık haftasına oranla %4 artış gösterdiği bilgisi verildi. Aynı dönemde Pegasus'un ise uçuşları önemli bir değişim göstermeyerek 222 oldu. 06 Ocak haftasında İGA İstanbul Havalimanı da günlük ortalama 497 uçuşla uçuş sayısını %3 artırdı.

Eurocontrol'den yeni değerlendirme

Facebook Yorum

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000