13 Nisan 2011, Çarşamba 07:50:46

Eurocontrol, Kıbrıs Rum Kesimi'ni ziyaret etti

Avrupa Hava Trafik Emniyet Teşkilatı olarak bilinen Eurcontrol’un, Uçuş Kontrol Merkezi Operasyon Şefi Joe Sultana’nın, geçen hafta Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir dizi temaslarda bulunduğu bildirildi.
  • Türk tarafına geçmeye korkmuştur. Sendikacılar boynuna rum bayrağı asar diye

Rum gazetelerinden Fileleftheros, Sultana’nın Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin inisiyatifi ve Rum havayolu şirketlerinin teşvikiyle adaya davet edildiğini yazdı.

Rum hava yolu şirketlerinin, “Lefkoşa FIR hattında” meydana gelen gecikmelerden ötürü çok yüksek bedeller ödediğini kaydeden gazete, hava trafiği kontrolü konularında uzman olan Sultana’nın; Lefkoşa FIR hattındaki gecikmelerin azaltılmasına yönelik düzenlemelerde bulunmak için; Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü ile hava trafik kontrolörleri arasında arabuluculuk yaptığını yazdı.

Sivil Havacılık Dairesi ile hava trafik kontrolörleri arasındaki anlaşmazlığın, Rum tarafını zor durumda bıraktığını ifade eden gazete, Sultana’nın, FIR hattındaki her kontrol alanına denetçiler yerleştirilmesi çözümünü benimsediğini belirtti. Bunun zaten Rum tarafının yükümlülüğü olduğunu ifade eden gazete, geçici olarak başka pozisyonlara atanmış kontrolörlerin; uçuşların arttığı yaz döneminde, kendi pozisyonlarına dönmelerinden söz edildiğini de kaydetti.

Yaz için ortaya konulan üçüncü bir önlemin ise, yakın zamanlarda işe alınan ve eğitim aşamasında olan kontrolörlerin; yardımcı kontrolör pozisyonu üstlenmelerini öngördüğünü belirten gazete, yaz dönemi için; geçici bile olsa, FIR hattında yaşanan gecikmelerde yüzde 30’a kadar azalma olacağının tahmin edildiğini ekledi. (Kıbrıs Postası)

Eurocontrol, Kıbrıs Rum Kesimi'ni ziyaret etti

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Türk tarafına geçmeye korkmuştur. Sendikacılar boynuna rum bayrağı asar diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000