16 Nisan 2008, Çarşamba 17:52:02

EUROCONTROL Heyeti Türkiye’yi ziyaret etti

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) Başkanı’nın Mart 2008’de ülkemize yaptığı ziyaretin ardından Eurocontrol’den teknik bir heyet, sivil havacılıkta işbirliği konularını görüşmek üzere Türkiye’ye geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde 09 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Tek Avrupa Havasahası ATM Araştırmaları (SESAR) ve Avrupa ATM Programı Uygulama Desteği konularının yanısıra Türkiye’nin Eurocontrol’ün eğitim merkezi olması konusuna da değinildi.

Sivil havacılık alanında son yıllarda yaşanan gelişmeler ve stratejik konumu dolayısıyla Türkiye’de kurulması planlanan eğitim merkezinin;  Ortadoğu, Kafkasya, Karadeniz ve Kuzey Afrika coğrafyasında yer alan ülkelere sivil havacılık ve küresel uçuş emniyeti konularında  büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Hava Trafik Yönetiminde Emniyet Gözetimi konusunda bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, Eurocontrol ve Türkiye arasındaki işbirliği konuları ile ilgili olarak çalışmaların başlatılmasına karar verildi. 

 

EUROCONTROL Heyeti Türkiye’yi ziyaret etti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000