03 Haziran 2013, Pazartesi 08:14:08

EURO HAWK'IN DOSYALARI SİLİNMİŞ!

Almanya’nın bir Amerikalı şirketten satın almayı planladığı insansız hava araçları (İHA) ile ilgili dosyaların silindiği ortaya çıktı.
  • Vay canına

Almanya Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, Amerikalı şirketin teknik detayları vermemesi ve İHA’ların Avrupa hava sahasında uçuş izninin bulunmadığının ortaya çıkması üzerine projeyi iptal etmişti.

Milyar euroluk projede yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, skandalla ilgili kilit dosyalar bakanlık tarafından imha edilmiş, bilgilerin bulunduğu bilgisayarlar ve sabit diskler silinmiş.

Euro Hawk adı verilen projenin Almanya merkezinin bulunduğu Koblenz’deki ilgili kurum son bir hafta içinde dosyaları imha etmiş. Spiegel’in konuyla ilgili haberini doğrulayan bakanlık yetkilileri ayrıntı vermekten kaçındı.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Savunma Bakanı Thomas de Maiziere üzerinedeki istifa baskısı da artıyor. Bakanın, bu hafta içinde Federal Meclis’te konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.

EURO HAWK'IN DOSYALARI SİLİNMİŞ!

Yorumlar

Hmmmm ~ 11 yıl önce
Vay canına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000