25 Nisan 2018, Çarşamba 12:08:19

Eurasia dünya sahnesinde yerini aldı

Dünya Sivil Havacılık sektöründe yerini alan Antalya Eurasia Airshow'un resmi açılışı yapıldı.
  • Baskı ile katılımcı toplamaya çalışınca, fuarın başlamasına 2 ay kala katılımcı aranmaya çalışılınca sonuç ortada görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok, herşey ortada, görüyorsunuz.
  • Ben ILA 2018 Berlin’deyim. Bugün Almanya ve Fransa yeni nesil Muharebe Uçağı üretme anlaşmasını imzaladılar.
  • 400 stantdan 100 tanesi dolu. Yarısı sektör dışından, A380 yok. F35 yok. Nasıl fuarsa..
  • Airshow deyip, uçakların maketini ziyaretçilerin önüne koymuşlar. Bu ne yahu?

Dünya Sivil Havacılık sektöründe yerini alan Antalya Eurasia Airshow'un resmi açılışı yapıldı.

Eurasia Airshow'a Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Oleg Bacharov, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılımı ile ziyarete açıldı. 

Gerçekleştirilen açılışta konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir; 'Türkiye'nin havacılıkta önemli bir oyuncu olmayacağı algısı önemli ölçüde değişmeye başladı. Türkiye'de böyle bir airshow gerçekleşmesi, havacılığa verilen önemi ve havacılık sektörünün ulaştığı seviyeyi gösteriyor. Türk Hava Yolları'nın etkileyici gelişimi yanında sivil alanın dışındaki projeler F16 modernizasyonu, A400M programındaki katkımız, F35 programına ortak ülke olarak katılımımız, Göktürk-1, Göktürk-2 gibi uydu projelerimiz, ATAK helikopteri, Genel Maksat Helikopteri gibi projelerimiz, eğitim uçağı, jet uçağı, savaş uçağı projelerimizi alt alta koyduğumuzda, çeşitli, uydu, roket, füze fırlatma sistemlerimizin de proje halinde olduğunu düşündüğümüzde Türkiye, havacılıkta önemli bir çıkış yapma niyetinde olan ve bu çıkışın işaretlerini vermiş olan bir ülkedir. Bu airshow'da bunun işaret fişeğini oluşturmaktadır" diye konuştu. 

Havacılık ve uzay sektörü açısından önemli bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, “Havacılık ve uzay sektörü en son teknolojilerin kullanıldığı sektörlerin başında gelmektedir. Dünya havacılığının aksı Asya'ya kaymaktadır. Türkiye bu aksın kesişme noktasındadır. Doğal bir hat üzerinde yer almaktayız. Kısa süreli uçuşlar ile dünyanın birçok ülkesine kısa sürede ulaşılmaktadır. Serbestleştirme politikaları sonucunda 2003 yılına göre yolcu sayımız 35 milyondan 200 milyona, havalimanı sayımız ise 26’dan 55’e çıkmıştır” dedi. 2018 yılının performans yılı olacağını vurgulayan Coşkunyürek, “Yeni havalimanımız 29 Ekim 2018 tarihinde devreye girecektir. Uzun yıllar dünyanın havalimanı sektörüne cevap verecektir. Türkiye havalimanı toplam yolcu sayısı bakımından dünyada 9'uncu sıraya yükselmiştir. 205 milyon yolcu trafiği oluşmasını bekliyoruz' dedi.

 




'HER YIL KATILIMCI OLMAYA HAZIRIZ'

Öte yandan Rusya Eurasia'dan övgüyle bahsederek; 'Her yı katılımcısı olmaya hazırız' ifadeleri kullanıldı.

Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye'nin ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow’un parlak bir geleceği olduğunu belirterek, “Bu fuarın her yıl düzenli katılımcısı olmaya hazırız.” dedi.

Rosoboronexport tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Miheyev, Eurasia Airshow 2018’e katılmak için Türkiye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan daveti büyük bir memnuniyetle kabul ettiklerini ifade etti.                

Türkiye’nin başta havacılık olmak üzere askeri ürünler açısından dünyanın en büyük gelişen pazarlardan biri olduğuna işaret eden Miheyev, “Türkiye, batı ile doğu arasında ticari bir köprü gibi ve bu bizim ihracat ağımızı genişletmek için büyük bir önem taşıyor.” dedi.       

Eurasia Airshow’un da bu bağlamda parlak bir geleceğe sahip olduğunu dile getiren Miheyev, “Bu fuarın her yıl düzenli katılımcısı olmaya hazırız.” ifadesini kullandı





















































AirportHaber

Eurasia dünya sahnesinde yerini aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Baskı ~ 6 yıl önce
Baskı ile katılımcı toplamaya çalışınca, fuarın başlamasına 2 ay kala katılımcı aranmaya çalışılınca sonuç ortada görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok, herşey ortada, görüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamam ~ 6 yıl önce
Ben ILA 2018 Berlin’deyim. Bugün Almanya ve Fransa yeni nesil Muharebe Uçağı üretme anlaşmasını imzaladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
400 stantdan 100 tanesi dolu. Yarısı sektör dışından, A380 yok. F35 yok. Nasıl fuarsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 6 yıl önce
Airshow deyip, uçakların maketini ziyaretçilerin önüne koymuşlar. Bu ne yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyze ~ 6 yıl önce
Gidip gördün mü Aprondaki uçakları A-380 dünyada kaç meydana inebiliyor Hem A-350 var gerçekten bu işlerden anlıyorsan Az emeğe saygı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000