24 Mart 2019, Pazar 09:58:38

Etiyopya Havayolları o gazetelere dava açacak

Etiyopya Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Tewolde Gebremariam, ABD'nin önde gelen gazetelerini 'yalan ve mesnetsiz haberler ürettikleri' gerekçesiyle dava edeceklerini bildirdi.
  • bu etiyopyalılar çok dikkat çekmeye başladı kara kutu olayında falan, abd nin tepkisi ne olacak acaba.

Etiyopya Hava Yolları, 157 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasına ilişkin "yalan haberler" ürettiğini ileri sürdüğü ABD gazetelerine dava açacağını duyurdu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tewolde Gebremariam, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times ve Washington Post'un kazaya ilişkin yaptığı haberlerin, ülkenin ve şirketin imajına zarar vermek için üretilmiş "yalan ve mesnetsiz" haberler olduğunu dile getirdi.

"Bu medya kuruluşlarına ilişkin tüm gerekli yasal adımları atmaya hazırız." diyen Gebremariam, bu gazetelere dava açılacağını dile getirdi.

Gebremariam, "sahte haberlerin" amacının ise dünyanın dikkatini, daha önce de benzer bir kazaya neden olan Boeing 737 Max 8 tipi uçaklardan çekmek olduğunu belirtti.

New York Times, hafta içinde yayımladığı kazaya ilişkin haberde, yaklaşık 8 bin saatlik uçuşa sahip olan kaptan pilot Yared Getachew'in, Boeing 737 Max 8'e ilişkin simülatör eğitimi almadığını ileri sürmüştü.

Washington Post ise kazadan yıllar önce iki pilotun, şirketteki güvenlik prosedürlerinin zayıflığına ilişkin ABD Federal Havacılık İdaresi'ne şikayette bulunduğunu yazmıştı.

Etiyopya Havayolları o gazetelere dava açacak

Yorumlar

ilginç ~ 5 yıl önce
bu etiyopyalılar çok dikkat çekmeye başladı kara kutu olayında falan, abd nin tepkisi ne olacak acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 5 yıl önce
Ne içiyorsun usta bize de şöyle de basagrisiini kesin bari

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000