09 Eylül 2015, Çarşamba 08:05:27

Eskişehir uçuşa geçti

Ulaşım ve sanayi altyapısında mini bir devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.
  • IST-AOE seferleri denenmisti, her sabah 6-7 gibi kalkardi. Fakat hep 3-5-10-15 yolcu ile gidip geldigi icin kapanmisti. Simdi size soruyorum, madem sanayi ve ogrenci kenti bu sefer neden dolmuyor. Uygun fiyata ucaga binme imkanin var ise trene kimse binmez. Nedeni arastirilmali bence. Hadi AEO .
  • Orgiye harcanan paralar böyle şehirlere gitse de ülke kalkınsa
  • eskisehir'e ucuslar tekrar baslamali
  • eskisehir'e ucuslar tekrar baslamali
  • Hizli tren pendige kadar 2.5 saatte gidiyor oradan Atatürk Havalimanı ulaşımı en az 2 saat . Her Saat hızlı tren olmadığı ve beklemeleride sayarsak eskişehir den ulaşım ortalama 6 saattir. Ve Eskişehir yolcusu ağırlıklı olarak yurtdışı yolcusudur .Eskişehir gelir sıralamasında onlerdedir. Gezmeyi seven bir halki ve gezmeye gelen bir suru turisti olan sehirdir.Bilmeden konusmayin
  • Bence Eskisehir su anda günde 2-3 E190 TK Codeshare IST seferi kaldirir ve oradaki sanayi ve hizmet sektörünü dünyaya daha rahat baglar. Ücüncü havalimani olduktan sonra Hizli tren ile baglayip rail&fly sistemine gecilmeli. Eskisehirin potansiyeli cok büyük, özellikle fuar merkezi olarak düsünülebilir. Bunun icin TK aktarmasi vazgecilmez birsey, umarim bir gün gercek olur. Birde su sehirin üzerinde ucan askeri jetler cok büyük problem, insan sagir oluyor o kadar yakindan ucuyorlar. Bu Eskisehir halkina ve dogaya cok büyük saygisizlik. Bu iki problem ortadan kalkarsa Eskisehirin yasam kalitesi ve dünyadaki ekonomi önemi katkat artar.
  • Memleketim, Eskişehir ile gurur duyuyorum.
  • Yılmaz Büyükerşen'in büyük payı var bu başarıda. Önce rektörlüğü döneminde çok önemli işler yaptı. Havacılığın gelişimini öngörerek Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu açan Büyükerşen'dir. Belediye başkanı olduktan sonra Eskişehir'in kaydettiği gelişme ile teknoloji şirketleri için de uygun bir ortam hazırlamıştır. Eskişehir'deki şirketlerde çalışanlar şehirde aradıkları sosyal ve kültürel atmosferi buluyorlar. Büyükerşen sayesinde Eskişehir yaşamak ve çalışmak için güzel ve rahat bir şehir. Havacılık sektörü de bu avantajlardan faydalanıyor.
  • Eskisehirden İzmir ve Istanbula direkt uçuş olmalı
  • Ilk Yilmaz hoca diyene sormalisin onu..ayrica sehrimizle ilgili yorumumu yaptim ,sehir benim ask benim karin doyurur doyurmaz kimseyi ilgilendirmez.. bos polemige gerek yok hadi kolay gelsin..

Ulaşım ve sanayi altyapısında mini bir devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı. Havacılık sanayisinde öne çıkan şehirde Airbus'tan F-16'ya kadar birçok marka için katma değeri yüksek ürünler imal ediliyor

Eskişehir ulaşım ve sanayi altyapısında gerçekleştirdiği dönüşümle birlikte son 15 yıl içinde sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı. Nüfusu 100 bini aşan iki üniversitenin yanı sıra, katma değeri yüksek ürünler imal eden 500'ü aşkın fabrika ve modern şehir altyapısı ile Eskişehir Türkiye'nin inovasyon reformunda önemli rol üstlendi. En önemli başarılardan biri ise havacılık ve savunma sanayisinde yaşandı. Havacılık sanayisi il ihracatının adeta parlayan yıldızı haline geldi.

Bölgede bulunan TUSAŞ ve Alp havacılık gibi dev şirketlerle ortak çalışan 100'e yakın KOBİ yerli uçak ve helikopter gibi projeler için üretim yapıyor. Buna paralel olarak gelişen endüstri sayesinde Airbus ve Boeing gibi firmalarla çalışan KOBİ sayısı ise 25'e yükselmiş durumda. Eskişehir'de bugün Sikorsky'den F-16'ya Airbus'tan Boeing'e kadar birçok dünya devine üretim gerçekleştiriliyor. Kentin bu alandaki ihracatı 2000'lerin başında sadece 50 milyon dolar düzeyindeyken, rakam 2014 sonunda 410 milyon dolara ulaştı. 2023'te bu rakamın 1 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor. Havacılık sektöründeki işbirliklerini daha da geliştirmek istediklerini belirten Eskişehirli sanayiciler, uçak devlerinin temsilcilerini neredeyse her hafta kentte görmenin mümkün olduğunu ifade ediyor. Sanayiciler, "Hedefimiz faaliyet gösterdiğimiz her alanda KOBİ'lerimizin dünya devi şirketlerin tedarikçisi durumuna gelmesidir" diyor. (Sabah)

Eskişehir uçuşa geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Keko ~ 9 yıl önce
IST-AOE seferleri denenmisti, her sabah 6-7 gibi kalkardi. Fakat hep 3-5-10-15 yolcu ile gidip geldigi icin kapanmisti. Simdi size soruyorum, madem sanayi ve ogrenci kenti bu sefer neden dolmuyor. Uygun fiyata ucaga binme imkanin var ise trene kimse binmez. Nedeni arastirilmali bence. Hadi AEO .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Orgiye harcanan paralar böyle şehirlere gitse de ülke kalkınsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskisehirli ~ 9 yıl önce
eskisehir'e ucuslar tekrar baslamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskisehirli ~ 9 yıl önce
eskisehir'e ucuslar tekrar baslamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tren var diyene ~ 9 yıl önce
Hizli tren pendige kadar 2.5 saatte gidiyor oradan Atatürk Havalimanı ulaşımı en az 2 saat . Her Saat hızlı tren olmadığı ve beklemeleride sayarsak eskişehir den ulaşım ortalama 6 saattir. Ve Eskişehir yolcusu ağırlıklı olarak yurtdışı yolcusudur .Eskişehir gelir sıralamasında onlerdedir. Gezmeyi seven bir halki ve gezmeye gelen bir suru turisti olan sehirdir.Bilmeden konusmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FMO_Spotter ~ 9 yıl önce
Bence Eskisehir su anda günde 2-3 E190 TK Codeshare IST seferi kaldirir ve oradaki sanayi ve hizmet sektörünü dünyaya daha rahat baglar. Ücüncü havalimani olduktan sonra Hizli tren ile baglayip rail&fly sistemine gecilmeli. Eskisehirin potansiyeli cok büyük, özellikle fuar merkezi olarak düsünülebilir. Bunun icin TK aktarmasi vazgecilmez birsey, umarim bir gün gercek olur. Birde su sehirin üzerinde ucan askeri jetler cok büyük problem, insan sagir oluyor o kadar yakindan ucuyorlar. Bu Eskisehir halkina ve dogaya cok büyük saygisizlik. Bu iki problem ortadan kalkarsa Eskisehirin yasam kalitesi ve dünyadaki ekonomi önemi katkat artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unili ~ 9 yıl önce
Biz osesle varolduk,vazgecilmezimizdir.zaten bi muddet sonra alisiyorsunuz
A340 ~ 9 yıl önce
Noldu? Hep A340 a laf edenler nerdeler
Mustafa ~ 9 yıl önce
Memleketim, Eskişehir ile gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 9 yıl önce
Yılmaz Büyükerşen'in büyük payı var bu başarıda. Önce rektörlüğü döneminde çok önemli işler yaptı. Havacılığın gelişimini öngörerek Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu açan Büyükerşen'dir. Belediye başkanı olduktan sonra Eskişehir'in kaydettiği gelişme ile teknoloji şirketleri için de uygun bir ortam hazırlamıştır. Eskişehir'deki şirketlerde çalışanlar şehirde aradıkları sosyal ve kültürel atmosferi buluyorlar. Büyükerşen sayesinde Eskişehir yaşamak ve çalışmak için güzel ve rahat bir şehir. Havacılık sektörü de bu avantajlardan faydalanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 9 yıl önce
Yılmaz Büyükerşen "SİVİL" havacılılk Y.O.'nu kurmuştur ama mezunlarının ünvanı ne olacak yılllaarrr geçmesine rağmen hala belirsizdir. %1'lik puan alıp mezun ola öğrenciler hala bu saçmalığın acısını çekmektedir. Yazıda bahsedilen ise tamamen askeri olan TUSAŞ firmasıdır. Eskişehir'in kaydettiği gelişme sadece turistik anlamdadır. Ama halen BÜYÜKşehir olan Eskişehirin altyapısı yoktur. herşey gösteriştir. Eskişehir yerli halkı altyapı eksikliği yüzünden çamur içinde yaşamaktadır merkezdeki iki cadde hariç. Bilelim de konuşalım.
ft ~ 9 yıl önce
ne alaka'ya, "yazıda bahsedilen ise tamamen askeri olan TUSAŞ firmasıdır." demişsin. Yazıda "bölgede bulunan TUSAŞ ve Alp havacılık gibi dev şirketlerle ortak çalışan 100'e yakın KOBİ" diyor. Önce yazıyı düzgün oku.
İzmirli ~ 9 yıl önce
Eskisehirden İzmir ve Istanbula direkt uçuş olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ham ~ 9 yıl önce
istanbul için hızlı tren var .uçuş gereksiz kısa mesafe
Bbb ye.. ~ 9 yıl önce
Ilk Yilmaz hoca diyene sormalisin onu..ayrica sehrimizle ilgili yorumumu yaptim ,sehir benim ask benim karin doyurur doyurmaz kimseyi ilgilendirmez.. bos polemige gerek yok hadi kolay gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000