13 Ağustos 2010, Cuma 15:50:23

Eski uçakları filodan çıkartıyorlar...

Özbekistan, Sovyet döneminden kalma 5 yolcu uçağını seferden kaldırıyor.
  • bıldıgımkadarıyla pegasus yepyenı boeıng 737 lerı ard arda fıloya katıyor ama ısrarla elestırılıyor hangı özel havayolu bu kadar sayıda ucagı hemde Fabrıka cıkıslı fıloya alabılıyır braz ıyı nıyetlı olun lutfen ya adamlar sıhırbaz degıl hokkabaz hıc degıl cok merak eden arastırma yapsın alınan ucakları gorur belkı o zman ıyı gunler
  • pegasusta eski ucak?? hayret---
  • önce can sonra canan.paraya kıymayıp insanları kalitesiz uçaklarda uçurmanın anlamı yok.özbek havayollarına tebrikler.darısı pegasusun başına.

Hava filosunu satın aldığı yeni uçaklarla daha da güçlendiren Taşkent, eski uçakları seferlerden kaldırıyor. Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında güçlü bir filoya sahip olan Özbekistan Hava Yolları(ÖHY) Sovyet yapımı, İL-62, İL-86, Yu-154 ve Yak-40 tipi yolcu uçaklarını 2010 itibariyle seferden kaldırdı.

Şirket bünyesindeki gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan ÖHY Genel Başkanı Valeriy Tyan, ÖHY'nin sadece bölgede değil, dünya genelinde hatırı sayılır hava şirketlerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi. Bu amaçla uçak filolarında ciddi yenilemeye gittiklerini belirten ÖHY Başkanı "Gelişen hava ulaşımında geride kalmama adına yeniliklere ayak uydurmalıyız." dedi.

ÖHY'nin gelecek beş yılda daha da büyüyeceğini dile getiren Tyan, kalite ve güveni artırma adına Sovyet döneminden kalma bir çok uçak modelini seferlerden kaldırdıklarını, bunların yerine, B-767-300ER, B-757-200, A310 ve RJ-85 tipi uçakları devreye soktuklarını kaydetti.

Geçtiğimiz temmuz ayında filosuna iki adet yeni Airbus A320 yolcu uçağı katan ÖHY, 2016'ya kadar ise 8 adet A320, dört tane Boeing 767 ve İki tane de Boeing 787 Dreamliner tipi yolcu uçağı alacak.

Dünya genelinde 30'a yakın ülkede 60 dolayında noktaya sefer düzenleyen ÖHY, yeni atılımlarla hem yolcu ve hem de yük taşıma miktarını artırmayı hedefliyor.
 

Eski uçakları filodan çıkartıyorlar...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bıldıgımkadarıyla pegasus yepyenı boeıng 737 lerı ard arda fıloya katıyor ama ısrarla elestırılıyor hangı özel havayolu bu kadar sayıda ucagı hemde Fabrıka cıkıslı fıloya alabılıyır braz ıyı nıyetlı olun lutfen ya adamlar sıhırbaz degıl hokkabaz hıc degıl cok merak eden arastırma yapsın alınan ucakları gorur belkı o zman ıyı gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasusta eski ucak?? hayret---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
önce can sonra canan.paraya kıymayıp insanları kalitesiz uçaklarda uçurmanın anlamı yok.özbek havayollarına tebrikler.darısı pegasusun başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000