03 Şubat 2017, Cuma 15:05:08

Eski başbakan da ABD havalimanında sorgulandı!

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı kararnameden etkilenen bir isim de Norveç'in eski başbakanı Bondevik oldu. Trump'ın da katıldığı bir toplantı için ülkeye gelen Bondevik, pasaportundaki İran damgası sebebiyle bir saat boyunca sorgulandı
  • Irak Trump kararı sonrası ülke içindeki abdlileri ülke dışına çıkarmamak için karar almış. Amerikanlarda bundan daha büyük bir ceza olamaz demiş.
  • Yasaklı ülkelerin arasında Irak diye bir ülke var. Bu ülkede delikanlı bir yönetim olsa Trump ın kararına misilleme olarak ; Iraktaki tüm ABD liler ve ABD li şirketler dışarı derdi ama DİYEMEZ. Böyle olunca da ezilmeye devam ederler. Eyyyy ezilen ülkeler ! Dik durma vakti çoktaaan geçti..
  • Aslinda bu kural uzun suredir esta (visa waiver ) ile seyahat eden (online visa) ulkelere uygulanir.Bu 7 ulkeye giden kisilerin online vizesi gecersizdir. Abd konsolosluguna gidip vize almalidir.1 senesir uygulanan bi kural.trump in cikardigi kanunla ilgisi yoktur
  • Abede göçmenlerin oluşturduğu bir birleşik devlettir yozlaşma derken neyi kastettiniz..
  • Sadece müslümablara değil herkese karşı sert duruş var abd de. Trump reis yeter ülen yol geçen hanımı burası dedi. Darısı bizimkilerin başına. Örnek alın trump başganımı.
  • Ne oldu bisiklette işe giden adamdin metroya biniyorum diye hava atiyordun..siradan vatandaş idin..birde havalimaninda 1 saat sorgulaninca ben kirmizi pasaport taşiyan eski başbakanim benim ali koyamassiniz demek aklina geldi desene...
  • ee noldu hani başbakan iken metroyla başbakanlığa gidince artislik oluyordu? Posta, yemek kuyruğunda bekleyince oooo oluyordu? Millet Norveçe 1 hafta gideceğim diye hayatını kağıda döküp veriyor, size yapılınca mı battı? Birazcık burnunuz sürtsün de aklınız başınıza gelir.
  • Kalp krizi geciren aileye ambulans yeyine polis yoolayan norvec
  • Helal olsun Trump, USA'yı yozlaşmaktan kurtar.

Norveç'in eski başbakanlarından Kjell Magne Bondevik, Çarşamba günü Washington Havalimanı'nda pasaportundaki İran damgası nedeniyle pasaport kontrolünde alıkonuldu.

Diplomatik pasaport taşıyan Hıristiyan Halk Partili Kjell Magne Bondevik bir saat boyunca pasaport polisi tarafından sorgulandıktan sonra ABD'ye girişine izin verildi.

Kjell Magne Bondevik ABD pasaport kontrolünce durdurulmasını kışkırtıcı olarak değerlendirerek ‘‘Sorgulama bir saat sürdü. Bir saat boyunca İran'a niçin gittiğimi, ABD'ye seyahatimin nedenini sorup durdular. ABD'ye defalarca resmi ziyarette bulunmuş eski bir başbakandan korkmaları için bir neden yoktu.

‘‘Terör korkusunu anlayabiliyorum. Ancak bütün etnik gruplara bu şekilde davranamazsınız. Son on yılda çok şey ileriye gitti. Ancak bu davranış bazı büyük ülkelerin otoriter liderlerce yönetildiğini görmek endişe yaratıyor'' diye konuştu.

Eski başbakan Kjell Magne Bondevik'e sorgulamasının ardından Trump'ın da katıldığı kilisede yemekli sabah ayin toplantısına katılmak için geldiği ABD'ye girmesine izin verildi.

Eski başbakan da ABD havalimanında sorgulandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

hayri ~ 7 yıl önce
Irak Trump kararı sonrası ülke içindeki abdlileri ülke dışına çıkarmamak için karar almış. Amerikanlarda bundan daha büyük bir ceza olamaz demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Yasaklı ülkelerin arasında Irak diye bir ülke var. Bu ülkede delikanlı bir yönetim olsa Trump ın kararına misilleme olarak ; Iraktaki tüm ABD liler ve ABD li şirketler dışarı derdi ama DİYEMEZ. Böyle olunca da ezilmeye devam ederler. Eyyyy ezilen ülkeler ! Dik durma vakti çoktaaan geçti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noname ~ 7 yıl önce
Aslinda bu kural uzun suredir esta (visa waiver ) ile seyahat eden (online visa) ulkelere uygulanir.Bu 7 ulkeye giden kisilerin online vizesi gecersizdir. Abd konsolosluguna gidip vize almalidir.1 senesir uygulanan bi kural.trump in cikardigi kanunla ilgisi yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XerdoX ~ 7 yıl önce
Abede göçmenlerin oluşturduğu bir birleşik devlettir yozlaşma derken neyi kastettiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Ne göçmeni kardeşim, bırak bu laf salatalarını; Anglo Sakson, Hristiyan demek isteniyor. Onlar hakiki Amerikalı, gerisi göçmen!
DEMİŞTİ ~ 7 yıl önce
AMERİKADA KIZILDERİLİLER DIŞINDAKİ HERKES GÖÇMENDİR DEMİŞTİ BİRİ.
Trump Reis ~ 7 yıl önce
Sadece müslümablara değil herkese karşı sert duruş var abd de. Trump reis yeter ülen yol geçen hanımı burası dedi. Darısı bizimkilerin başına. Örnek alın trump başganımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Bu sözleri Abd ye alınmayınca da söylesene delikanlı.
~ 7 yıl önce
Bu Trump denen suratsız mendebur Abd yi ayrıştırmak ve itibarını zedelemekten başka bir işe yaramayacak. Adam şirket mantığı ile ülke yönetmeye çalışıyor ama şirket mantığı ile devlet yönetilmez. Daha o yapılan duvarın parasını Meksika vermeyince asıl olaylar o zaman olacak. Hem şu ana kadar kaç tane İran veya Şii kaynaklı terörist faaliyet yaşandı da Abd İrana ambargo uyguluyor anlamış değilim. Ve son olarak bu adamın şimdi bize bulaşmadığına bakmamak lazım. Yarın öbür gün gelir bize de sataşır.
camarothy ~ 7 yıl önce
Ne oldu bisiklette işe giden adamdin metroya biniyorum diye hava atiyordun..siradan vatandaş idin..birde havalimaninda 1 saat sorgulaninca ben kirmizi pasaport taşiyan eski başbakanim benim ali koyamassiniz demek aklina geldi desene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acitti mi? ~ 7 yıl önce
Eski basbakanin metro'ya bisiklete binmesi nerene dokundu. Bazilari gibi milletin vergisi ile odedigi luks ithal makam arabalari ile gezse memnun mu olacaktin. Durdurulup sorgulanma nedeni pasaportundaki Iran damgasi, ne zamandan beri Iran'a seyahat guvelik riski oldu? Sen kimin avukatisin? Sen AK-Koyunmusun? Avantan iyi mi? Seni de bir gun sorgularlarsa ne yapacaksin? Gerci amerika'ya gidecek bilet paran var mi?
Misafir ~ 7 yıl önce
ee noldu hani başbakan iken metroyla başbakanlığa gidince artislik oluyordu? Posta, yemek kuyruğunda bekleyince oooo oluyordu? Millet Norveçe 1 hafta gideceğim diye hayatını kağıda döküp veriyor, size yapılınca mı battı? Birazcık burnunuz sürtsün de aklınız başınıza gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
norweç ~ 7 yıl önce
Kalp krizi geciren aileye ambulans yeyine polis yoolayan norvec

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DR ~ 7 yıl önce
Ailecek kalp krizi mi gecirmisler? Sen hayatında Edirne'den öteye geçtin mi kardeş. Önce bir Norveç'i araştır sonra yorum yap. Bu arada adam kahvaltıyı kaçırmış aç olabilir.ilgililere duyurulur.
it:dr ~ 7 yıl önce
orveç'de, Türk Aileye İnsanlık Ayıbı 0 01-07-2010 | Hot News | Oslo’da kalp krizi geçiren annesi için çağırdığı ambulans geç kalınca sinirlenen Türk genci ’Telefonda hakaret etti’ diye karşısında Norveç polisini buldu. Aile üyeleri evin dışında polis tarafından dövülürken anne içeride son nefesini Verdi. Norveç’in başkenti Oslo’da geçen pazar günü ambulans isteyen Türk ailenin başına gelenler ülkede büyük tepkiye neden oldu. Dagbladet gazetesinin haberine göre, Samsun’un Ladik ilçesi Başlamış köyünden Oslo’ya göç eden kızı 45 yaşındaki Canan Uçarlı’nın evinde yaşayan 63 yaşındaki Döndü Tulum pazar günü kalp krizi geçirdi. Milliyet'te yer alan habere göre, yaşlı kadının damadı Fedai Uçarlı ve oğlu Kutluay Tulum hemen telefon ederek ambulans çağırdı. Ancak ambulans bir türlü gelmeyince aile üyeleri sinirlendi. Defalarca aradıkları sağlık servisine son olarak Kutluay Tulum’un hakaret ettiği ve “Anneme bir şey olursa sizi yaşatmam” dediği iddia edildi. DOKTOR YERİNE POLİS GİTTİ
Dr ya ~ 7 yıl önce
Heralde dr yazınca kendini doktor sandın. Araştırma yaptında mı yazıyosun yoksa orda yaşadın da mı?
Gelenekçi ~ 7 yıl önce
Helal olsun Trump, USA'yı yozlaşmaktan kurtar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000