24 Mart 2010, Çarşamba 07:54:07

"Eşimin beklerken öldüğünü bilmek beni kahrediyor"

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e 7 sayfalık bir mektup yazarak olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen soru işaretlerinin cevaplarını bulamadığını söyledi.

Gülefer Hanım, "Eşimin saatlerce kurtarılmayı beklediğini bilmek, beni kahrediyor, kazayı DDK araştırsın" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hala giderilemeyen soru işaretlerinin olduğu şüpheli kazasının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Keş Dağları'na çakılan helikopterde diğer 5 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden Yazıcıoğlu için kimileri 'başkanı yediler', kimileri 'kesinlikle suikast', kimileri 'takdiri ilahi' dedi; ama bir kişi konuşmayı hiç tercih etmedi: Merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu.

KAZAYI DDK ARAŞTIRSIN

25 Mart'ta 1. ölüm yıldönümü olan Yazıcıoğlu'nun bunca zamandır konuşmaktan kaçınan eşi Gülefer Hanım, devletin en üst makamına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 7 sayfalık bir dilekçe yazdı. Geçtiğimiz Ocak ayında Köşk'e sunulan dilekçe metnine ulaşıldı. Dilekçesine "Cumhurbaşkanlığı makamına, Devlet Denetleme Kurulu'nca (DDK) helikopter kazasını araştırma talebimdir" ifadesiyle başlayan Gülefer Yazıcıoğlu, "Eşimin, İsmail Güneş'in ve Erhan Üstündağ'ın saatlerce kurtarılmayı beklediğini biliyoruz. Bu gerçek beni kahrediyor" ifadesini kullandı.

NEDEN İZİN VERİLDİ?

Dilekçede, bugüne kadar yapılan çalışmaların yanlış, yönlendirmeli ve yetersiz olduğu, helikopterin radar kayıtlarında olmamasının nedeninin açıklanmadığı, GPS ve hafıza kartıyla ilgili şüphelerin giderilmediği, helikoptere kötü hava koşullarına rağmen neden uçuş izninin verildiği yönündeki şüpheler dile getirildi. Pilotun kaza anında telefonla konuştuğunun doğru olmadığı yer aldı.

BİLGİ NOTUNU KİM VERDİ?

Bunun yanı sıra ELT cihazıyla ilgili şüphelerin giderilememesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 10 dakika içinde yer tespitini yapamaması, askeri görevlilerin sahadaki kaza mahalline yönelerek köylülerin arama çalışmalarını engellemeleri, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye ulaştırılan bilgi notunun kaynağının hala tespit edilmemesinin şüphesi de dilekçede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletildi.

Gül, teknik ekiple dinledi

Cumhurbaşkanı Gül, emekli pilot ve kazayla ilgili bilgisi olan bir ekiple Gülefer Yazıcıoğlu ve BBP ekibini karşıladı. Ağabey Yusuf Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Genel Sekreter Mustafa Destici ile birlikte yapılan ziyarette Gül de teknik bir ekiple toplantıya katıldı. Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Denetleme Kurulu'nun harekete geçirerek kazayı araştırma talimatı verdi. Öte yandan dilekçenin tam metni, Abdülkadir Selvi ile Erhan Seven'in kaleme aldığı "Alperen" kitabının genişletilmiş 2. baskısında yer alıyor.

(Yeni Şafak)

"Eşimin beklerken öldüğünü bilmek beni kahrediyor"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000